3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΜΑΝΙΑΣ:Νιώθω πως μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω.Το σημαντικό είναι να είμαστε όλοι καλά

ΜΑΝΙΑΣ:Νιώθω πως μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω.Το σημαντικό είναι να είμαστε όλοι καλά

By on 11 Νοεμβρίου, 2020 0 1439 Views

Ο Ελλαδίτης επιθετικός της Ανόρθωσης Μιχάλης Μανιάς αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στην Κύπρο , στη μάχη του πρωταθλήματος και γενικότερα για την ομάδα του και την καριέρα του.

Αναλυτικά πιο κάτω όσα ανάφερε στο ρδιόφωνο SPOR FM.

Για το πως προσαρμόστηκε: «Έτσι όπως είναι τα πράγματα, είμαι στη Κύπρο. Ήταν εύκολο για μένα να προσαρμοστώ. Γνώριζα Καλτσά και Γκαλίτσιο από πριν, οπόταν για μένα είναι αρκετά εύκολα»

Για το τι βρήκε στο νησί μας: «Νιώθω καλύτερα μέρα με τη μέρα στην Ανόρθωση. Με την Πολωνία υπάρχουν λίγες διαφορές στην ταχύτητα. Και με την Ελλάδα υπάρχουν διαφορές, αλλά όχι πολλές. Με το που ήρθα και είδα τις ομάδες, νομίζω πως δεν είναι τόσο χαμηλό το επίπεδο. Η Ομόνοια μπήκε ομίλους, η Ανόρθωση το πάλεψε».

Για την Ανόρθωση και το πρωτάθλημα: «Όσο είμαστε εμείς καλά, δεν φοβάμαι. Έχουμε βάθος σαν ομάδα. Στην καλύτερη κατάσταση είμαστε εμείς και μακάρι να μην πέσω έξω και να πάρουμε το πρωτάθλημα. ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας και Ομόνοια θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, επίσης. Για μένα, το πρώτο πράγμα δεν είναι τα ντέρμπι. Τα σημαντικά είναι τα παιχνίδια με τις πιο μικρές ομάδες. Αυτά δίνουν το πρωτάθλημα. Το σημαντικό είναι να είμαστε όλοι καλά. Ο προπονητής μας εμπιστεύεται όλους. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Είμαστε κορυφή και είμαστε καλά. Νιώθω πως μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Ο κόσμος μας έχει βοηθήσει αρκετά. Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω και εγώ την ομάδα. Όταν μια ομάδα πάει καλά, τότε είναι πιο εύκολο να δεθείς. Το κλίμα είναι εξαιρετικό στα αποδυτήρια, παρά τις διαφορετικές εθνικότητες, και από εκεί ξεκινάνε όλα. Είναι ευκαιρία φέτος για μας να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την καριέρα του: «Εγώ προσπαθώ να βρω τα πατήματά μου. Εγώ θέλω να βοηθήσω την ομάδα, όποτε μπορώ. Στην Πολωνία, φταίω πρώτα εγώ. Δεν υπολογιζόμουνα όσο θα ήθελα και όλα σε επηρεάζουνε. Στο Βέλγιο αγωνίστηκα σε μικρότερη ομάδα. Ίσως να μην μου κάθεται το εξωτερικό. Νιώθω πολύ πιο ώριμος εδώ, η Κύπρος είναι όπως την Ελλάδα. Πείσμωσα και θέλω να αποδείξω πράγματα».

Επί προσωπικού: «Ξεκίνησα ως μεσοεπιθετικός, διότι δεν είχα το μπόι. Σέντερ φορ έγινα στο λύκειο. Ξεκίνησα στο ερασιτεχνικό, μετά Γ’ Εθνική. Είναι αρκετά δύσκολο, μεγάλωσα στη Ρόδο. Μετρημένοι στα δάκτυλα αυτοί που μπορούν να πετύχουν και να πάνε σε πιο μεγάλη ομάδα. Ανέβηκα στην Αθήνα στα 17 μου και ήρθε όλη αυτή η καριέρα μου. Αυτό που ήθελα είναι να γίνω ποδοσφαιριστής, από μικρός. Έπαιξα στην Α’ Εθνική και εκπλήρωσα το όνειρό μου».

Για την απουσία του κόσμου: «Πλέον, τα παιχνίδια είναι όπως τα φιλικά. Αυτό είναι το μεγάλο μειονέκτημα. Δεν υπάρχει η τόνωση του κόσμου σε παγκόσμιο επίπεδο. Πόσω μάλλον άμα μιλάμε για την Ανόρθωση».