17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ:Με τον Κάστανο η ανατροπή και 2-1 το Λουξεμβούργο

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ:Με τον Κάστανο η ανατροπή και 2-1 το Λουξεμβούργο

By on 14 Νοεμβρίου, 2020 0 648 Views

Την πρώτη της νίκη στον όμιλο του Nations League πανηγύρισε η Εθνική Κύπρου. Σε αγώνα που έγινε στο ΓΣΠ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, επικράτησε με 2-1 του Λουξεμβούργο.Η νίκη ήρθε με δυο γκολ του Κάστανου που έκανε καλή εμφάνιση.Κορυφαίος ήταν ο Μ.Ηλία που κέρδισε το πέναλτι ενώ έδωσε και την ασιστ στο δεύτερο γκολ και ήταν ο παίκτης που ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα.Το Λουξεμβούργο προηγήθηκε με αυτογκόλ του Κάστανου και ήταν καλύτερο πριν την αποβολή ενώ και με 10 παίκτες έδειξε οτι είναι καλό σύνολο.
Με τη νίκη της, η Εθνική μας, έφτασε στους 4 βαθμούς, παραμένοντας όμως στην τελευταία θέση του ομίλου, με τον κίνδυνο να οδηγηθούμε σε αγώνα μπαράζ για την παραμονή στην Γ΄ Κατηγορία, να είναι ορατός. Για να το αποφύγουμε, θα πρέπει στο φινάλε, την ερχόμενη Τρίτη, να νικήσουμε το Μαυροβούνιο εκτός έδρας και να μην νικήσει το Αζερμπαϊτζάν το Λουξεμβούργο εκτός έδρας.
Όσον αφορά τον αγώνα, το Λουξεμβούργο ήταν ανώτερο στο πρώτο ημίωρο. Μόλις στο 5΄ άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Κούσουλου. Όλα άλλαξαν στο 33΄ όταν ο Ηλία ανατράπηκε από τον Σελίμοβιτς, η Εθνική μας κέρδισε πέναλτι, ενώ αποβλήθηκε και ο πρώην αμυντικός του Απόλλωνα. Ο Κάστανος ευστόχησε στο αμέσως επόμενο λεπτό (34΄) φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική μας ήταν κυρίαρχη, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ και με δράστη τον Κάστανο στο 70΄, βρήκε δίχτυα.

Το 2-1 μπορούσε νσ γίνει και 3-1 όμως οι διεθνείς μας δεν αξιοποίησαν άλλη ευκαιρία και ευτυχώς στο τελευταίο λεπτό ο Δημητρίου έσωσε την εστία μας σε σουτ αντιπάλου για να λήξη ο αγώνας 2-1.


Ο Μάριος Ηλία και ο Μηνάς Αντωνίου συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό καρτών και δεν δικαιούνται να αγωνιστούν στον αγώνα της ερχόμενης Τρίτης με το Μαυροβούνιο. 

ΚΥΠΡΟΣ (Γιόχαν Βάλεμ): Δημητρίου, Αντωνίου (83΄ Χάρης Κυριάκου), Σιέλης, Λαΐφης, Ν. Ιωάννου, Κούσουλος (62΄ Χάμπος Κυριάκου), Αρτυματάς, Κάστανος (83΄ Παπαφώτης), Τζιωνής (62΄ Θ. Ιωάννου), Πίττας, Ηλία
Στον πάγκο: 
Μιχαήλ, Κυριακίδης, Κατελάρης, Χριστοφή, Μακρής, Κακουλλής, Γκόγκιτς, Λοϊζου
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (Λουκ Χολτς): Μόρις, Γιανς, Γκέρσον, Σελίμοβιτς, Κάρλσον, Ροντρίγκες, Σινάνι, Μπαρέιρο, Πίντο, Μουράτοβιτς (55΄ Σκεντέροβιτς), Β. Τιλ (70΄ Ντέβιλ)
Στον πάγκο: 
Σον, Κιπς, Κόρατς, Μαχμούτοβιτς, Όλεσεν, Μπόνερτ, Ρούπιλ, Μπένσιλ, Σ. Τιλ, Μάρτινς
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: 
Ματίας Γκεστράνιους (Γιαν Πέτερ Αραβίρτα – Μίκο Αλακάρε), 4ος: Πέτρι Βιγιάνεν (Φινλανδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αντωνίου (2η), Ν. Ιωάννου, Ηλία (2η), Κούσουλος, Κάστανος, Θ. Ιωάννου / Κάρλσον (2η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 
Σελίμοβιτς
ΓΗΠΕΔΟ:
 ΓΣΠ

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε πέντε αγώνες)

1.Μαυροβούνιο       6-2     10
2.Λουξεμβούργο      7-5     9
3.Αζερμπαϊτζάν       2-4     5
4.Κύπρος      2-6     4

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου
Κύπρος – Λουξεμβούργο    2-1
Αζερμπαϊτζάν – Μαυροβούνιο       0-0
ΤΡΙΤΗ (21:45)
Μαυροβούνιο – Κύπρος
Λουξεμβούργο – Αζερμπαϊτζάν