3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
  • Σύσκεψη στο Προεδρικό για την επιτροπή δεοντολογίας. Κάποιοι κύκλοι προσπαθούν να αποτρέψουν παραίτηση Α.Παπαχαραλάμπους

Σύσκεψη στο Προεδρικό για την επιτροπή δεοντολογίας. Κάποιοι κύκλοι προσπαθούν να αποτρέψουν παραίτηση Α.Παπαχαραλάμπους

By on 20 Νοεμβρίου, 2020 0 903 Views

Η Επιτροπή δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού μετά την κρίση που προκάλεσαν  οι χειρισμοί  και οι δηλώσεις του προέδρου της Ανδρέα Παπαχαραλάμπους  οι οποίες προκάλεσαν και τις διαφωνίες –παραιτήσεις των υπολοίπων μελών της επιτροπής βασικά βρίσκεται σε αδράνεια αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει επιτροπή αλλά ο Α. Παπαχαραλάμπους δεν έχει καν την ευθιξία να παραιτηθεί για να διευκολύνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διορίσει νέα επιτροπή. Όχι μόνο δεν παραιτήθηκε ακόμα αλλά πολιτικά πρόσωπα του κύκλου του κινούνται στο παρασκήνιο για να τον κρατήσουν στην καρέκλα παρά την κατά γενική ομολογία αποτυχία του να προστατέψει την επιτροπή και την δεοντολογία καταπατ’ό0ντας κάθε έννοια της δεοντολογίας.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους εκθέτει με την στάση του και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο που είναι συνεργάτης του  στο δικηγορικό γραφείο ,αλλά και τον ίδιο τον ΠτΔ που ενώ δεν έχει άλλη επιλο0γή από την παύση του, ακόμα δεν προχώρησε σε αυτή την απόφαση αφού κάποιοι κύκλοι του προεδρικού ελπίζουν ότι θα μεταπεισθούν τα μέλη που παραιτήθηκαν να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους για να υπάρχει η ευχέρεια να συνεχίσει στην προεδρία της επιτροπής ο Α. Παπαχαραλάμπους.

 Στις 23 Νοεμβρίου κλήθηκαν όλα τα μέλη που παραιτήθηκαν σε συνάντηση στο προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια προσπάθεια να μεταπειστούν και να επιστρέψουν με κάποιες διαβεβαιώσεις ότι ο πρόεδρος της επιτροπής θα ενεργεί από τούδε και στο εξής συλλογικά και μέσα στα πλαίσια της δεοντολογίας ωστόσο οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι κανένα σοβαρό μέλος που υπέβαλε την παραίτηση του δεν θα ανακαλέσει θυσιάζοντας την αξιοπρέπεια του για χάρη του Α. Παπαχαραλάμπους ο οποίος αρνείται πεισματικά να παραιτηθεί ή έστω να απολογηθεί. Αν αποτύχει η προσπάθεια επιστροφής των μελών που παραιτήθηκαν δεν θα μείνει άλλη διέξοδος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την ανάκληση του διορισμού του Α. Παπαχαραλάμπους και διορισμό νέου προέδρου και μελών της επιτροπής δεοντολογίας η οποία έχει να επιτελέσει σοβαρό έργο νοουμένου ότι θα λειτουργεί ο πρόεδρος της και τα μέλη της με σοβαρότητα ,εχεμύθεια και χωρίς προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες.

Εξάλλου το πόρισμα που στάλθηκε στην Γενική εισαγγελία  για συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό παράγοντα δεν περιέχει επαρκεί στοιχεία που να στοιχειοθετούν αδίκημα και ο λόγος είναι πασιφανές. Συντάχθηκε βιαστικά και πρόχειρα με στόχο να στρέψει τα βλέμματα αλλού και να αποφορτιστεί ο Α. Παπαχαραλάμπους από την πίεση και την κριτική για τους χειρισμούς του σχετικά με τον αγώνα Ανόρθωσης-Απόλλωνα, ενώ παλαιότερες καταγγελίες έμειναν στο συρτάρι χωρίς σοβαρή και ουσιαστική διερεύνηση.