6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η ΑΕΛ έκοψε τη φόρα της Ανόρθωσης.Ο Μαέ το γκολ της νίκης που φέρνει την ομάδα του κοντά στην κορυφή

Η ΑΕΛ έκοψε τη φόρα της Ανόρθωσης.Ο Μαέ το γκολ της νίκης που φέρνει την ομάδα του κοντά στην κορυφή

By on 22 Νοεμβρίου, 2020 0 538 Views

Η ΑΕΛ μέσα στο Τσίρειο κέρδισε την Ανόρθωση 1-0 με γκολ του Μαέ και της έκοψε την φόρα πλησιάζοντας ταυτόχρονα την κορυφή δείχνοντας ότι έχει δυνάμεις ,θέληση και πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο. Η Ανόρθωση στο Α΄ημίχρονο ήταν μέτρια κάνοντας άσχημη εμφάνιση αφού έχασε την μάχη στη μεσαία γραμμή και δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα στην άμυνα. Η ΑΕΛ στο Α΄ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτερη σαν ομάδα και η ομάδα που απείλησε.Στο β΄ημίχρονο η Ανόρθωση με τις αλλαγές ανέβηκε και ανέλαβε την πρωτοβουλία όμως ενώ έχασε μια καλή ευκαιρία να προηγηθεί δέχθηκε το γκολ από λάθος συνεννόηση αμυντικών της και στην εξυπνάδα του σκόρερ της ΑΕΛ που μετά το 1-0 δεν δυσκολέυτηκε να κρατήσει τη νίκη παρόλο που ο Κβιλιτάια δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΛ .Πέτυχε ένα γκολ και ισοφάρισε αλλά δεν μέτρησε αφού υποδείχθηκε οφσάιντ ενώ η κάμερα τον έδειξε στην ίδια ευθεία με τον αμυντικό .Σημειώνουμε ότι λίγο πριν από το γκολ της ΑΕΛ έγινε χέρι από τον Αρτυματά λίγο μέσα στην περιοχή ωστόσο ο διαιτητής έδωσε φάουλ εκτός περιοχής .Στο 83΄ζήτησ εκαι η Ανόρθωση πέναλτι όταν ο Κβιλιτάια έπεσε από μαρκάρισμα αμυντικού

Αυτή ήταν και η πρώτη φετινή νίκη της ΑΕΛ σε ντέρμπι και της δίνει πολύ καλύτερη προοπτική για τη συνέχεια.

Η νίκη για την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ την φέρνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (με δύο αγώνες περισσότερους από τον Απόλλωνα που είναι στην 3η θέση) δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας και την βάζει για τα καλά στο κόλπο του τίτλου.

Καλύτερη η ΑΕΛ στο Α’ ημίχρονο είχε τον έλεγχο του ντέρμπι και τις περισσότερες καλές ευκαιρίες, ενώ η Ανόρθωση υστέρησε και δεν μπόρεσε να γίνει επικίνδυνη. Παρά την αξιόλογη προσπάθεια των γηπεδούχων, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το 0-0 να σφραγίζει την προσπάθεια τους.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Τιμούρ Κετσπάγια πέρασε στο ματς τους Κβιλιτάια και Κορέια και η Ανόρθωση κατάφερε σταδιακά να ισορροπήσει το παιχνίδι που δεν είχε όμως πολλές αξιόλογες φάσεις. Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο 66’ με σκόρερ τον Μαέ, σε μια φάση που έκανε σοβαρό λάθος η άμυνα της Ανόρθωσης, η «κυρία» προσπάθησε να αντιδράσει, όμως απέναντι της βρήκε μια ομάδα που έδειξε τρομερή ικανότητα να διαχειριστεί το προβάδισμα της και το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.

61′ Φωνές για πέναλτι από πλευράς ΑΕΛ και η επαναληπτική προβολή δείχνει ότι το χέρι του Αρτυματά έγινε εντός περιοχής. Λανθασμένη απόφαση από τον Χρυσοβαλάντη Θεουλή που έδωσε φάουλ εκτός περιοχής.

66′ ΓΚΟΛ 1-0 Ο Τόρες μπήκε στην περιοχή της Ανόρθωσης, μπερδεύτηκαν Κορέια και Σίλντενφελντ και ο Μαέ έγινε κάτοχος της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ για την ΑΕΛ.

68′ Έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ο Κβιλιτάια, αλλά υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιντ από τον βοηθό διαιτητή Όμηρο Τζιωρτζή σε μια φάση όπου ο σκόρερ ήταν στην ίδια ευθεία όταν κτυπήθηκε η μπάλα

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αβραάμ (71′ Έουλερ), Ζντραβκόφσκι, Ριέρα (79′ Αντάμοβιτς), Κέρκεζ, Τόρες (84′ Μπάμπιτς), Αντωνίου (84′ Τεσέιρα), Ράσο, Κυριάκου, Ντανίλο, Μαέ

Στον πάγκο: Κεραυνός, Πρόσεκ, Τεσέιρα, Αντάμοβιτς, Έουλερ, Παπαφώτης, Κωνσταντινίδης, Μπάμπιτς, Μελαναρκίτης.

Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Γκαλίτσιος, Αρτυματάς, Σίλντενφελντ, Νταουσβίλι., Μανιάς (46′ Κβιλιτάια), Μίχα (65′ Χουσμπάουερ), Καλτσάς (69′ Χριστοφή), Βργκοτς, Σελίν (46′ Κορέια), Ελουντού (75′ Μαργκάσα). 
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Π. Αρτυματάς, Κορέια, Πηλέας, Παρούτης, Κβιλιτάια, Χουσμπάουερ, Μαργκάσα, Χριστοφή.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρυσοβαλάντης Θεουλή (Όμηρος Τζιωρτζής – Πέτρος Πέτρου), 4ος: Ροβέρτος Κώστα, Παρ.: Μιχάλης Αργυρού
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ράσο (3η), Έουλερ (3η) / Βργκοτς
ΓΗΠΕΔΟ: Τσίρειο
ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΡΤΩΝ
ΑΕΛ: Ράσο, Έουλερ, Ριέρα, Παπαφώτης, Ντανίλο, Τόρες
Ανόρθωση: Γκαλίτσιος, Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι, Καλτσάς