27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Kόκκινο στους πράσινους…Η Ν.Σαλαμίνα με γκολάρες τιμώρησε την Ομόνοια που έχασε έδαφος

Kόκκινο στους πράσινους…Η Ν.Σαλαμίνα με γκολάρες τιμώρησε την Ομόνοια που έχασε έδαφος

By on 22 Νοεμβρίου, 2020 0 458 Views

Η Νέα Σαλαμίνα με δυο εκπληκτικά γκολ σε δημιουργία και εκτέλεση κέρδισε την Ομόνοια 2-1 και πήρε σημαντική βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα ενώ οι πράσινοι έχασαν και άλλο έδαφος αφού αν και σκόραρε μετά από τρία παιχνίδια χωρίς γκολ αλλά δεν μπόρεσε να πάρει ούτε ένα βαθμό αλλά αρκετές άλλε ευκαιρίες έκαναν φτερά ελέω αστοχίες,Βεσελόφσκι και δοκαριού στη τελευαταία φάση του αγώνα.Ο Ντούρις έχασε μια μεγάλη ευκαιρία αρχικά αλλά στο τελευταίο λεπτό σημάδεψε το δοκάρι. Για τη Ν.Σαλαμίνα σκόραραν οι Ντανίλο και Βάγκνερ που γύρισε με γκολάρα ενώ θα μπορούσε να κάνει το 3-1 λίγο πριν το τέλος.

Αυτή ήταν η δεύτερη της νίκη για τη Ν.Σαλαμίνα στο πρωτάθλημα και πρώτη μετά από δυόμιση μήνες Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-1 της Ομόνοιας στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Πρωτάθλημα Cyta σε αγώνα που έγινε στο «Αμμόχωστος».
Η Νέα Σαλαμίνα ευτύχησε με προηγηθεί μόλις στο 9΄ με ωραίο πλασέ του Ντανίλο μετά από ασίστ του Σιαθά. Στη συνέχεια, η Ομόνοια ανέβασε ρυθμό και έχασε πολλές ευκαιρίες, μέχρι το 43΄ όταν ο Παπουλής με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ εντός περιοχής.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ομόνοια είχε την κατοχή, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία. Σε μια αντεπίθεση στο 80΄ ο Οσέι βρήκε τον Βάγκνερ, ο οποίος με σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα τιμωρώντας την Ομόνοια για τα κενά που άφησε στην άμυνα και τις χαμένες ευκαιρίες.
Με τη νίκη της η Νέα Σαλαμίνα, έφτασε στους 8 βαθμούς και ανέβηκε στην 12η θέση. Από την άλλη, η Ομόνοια που έμεινε για τέταρτο σερί παιχνίδι μακριά από τη νίκη, με 16 βαθμούς παραμένει στην 5η θέση.
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Σάββας Δαμιανού): Βεσελόφσκι, Σεργίου, Χριστοφόρου, Τσμοβς (68΄ Αντιόλο), Νικολάου (57΄ Μπρένο), Σανκό (57΄ Ανδρέου), Κονφέ, Σιαθάς (46΄ Λεμέσιος) (90΄ +3 Παύλου), Οσέι, Ντανίλο, Βάγκνερ
Στον πάγκο: Κίσσας, Πική, Τσίκο
ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέζιακς, Γκόμες (83΄ Κούσουλος), Γκόμεθ, Παπουλής (83΄ Κακουλλής), Ασάντε (76΄ Μποτεάκ), Τιάγκο (76΄ Τζιωνής), Ντούρις
Στον πάγκο: Κυριακίδης, Κίκο, Μαυρίας, Χούμποτσαν, Λοΐζου
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τιμόθεος Χριστοφή (Μιχάλης Σωτηρίου – Χρίστος Χρίστου), 4ος: Μάριος Χριστοφόρου, Παρ.: Παναγώτης Γερασίμου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χριστοφόρου (3η), Οσέι, Ντανίλο (3η)/ Ασάντε
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΓΗΠΕΔΟ: «Αμμόχωστος»