28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024

ΠΕΤΡΑΚΗΣ:Στο ποδόσφαιρο αυτά συμβαίνουν

By on 29 Νοεμβρίου, 2020 0 7122 Views

Στην διάσκεψη Τύπου του αγώνα με την ΑΕΛ, ο προπονητής του Απόλλωνα Γιάννης Πετράκης ανέφερε:

“Στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ είχε καλύτερη παρουσία από εμάς. Παρ΄ ότι εμείς είχαμε την πρώτη καλή στιγμή. Θεωρώ ότι σαν εικόνα ήταν ένα βήμα πάνω από εμάς. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, θεωρώ ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο, δύο δοκάρια, χαμένο πέναλτι, μια κλασική ευκαιρία και προϋποθέσεις για άλλη ευκαιρία. Ο αντίπαλος έγινε μια φορά απειλητικός. Το αποτέλεσμα δεν είναι άδικο, αλλά πολύ άδικο ειδικά με την εικόνα του β’ μέρους. Δοκάρι και μέσα πάμε στον παράδεισο, δοκάρι και έξω στην κόλαση. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στην δουλειά που κάνουμε. Χρειάζεται εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και στο τιμ. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο μπροστά., μεγάλες ομάδες είναι αυτές που μπορούν να διαχειρίζονται τις κακές στιγμές που σίγουρα θα’ρθούνε. Εμείς μαθαίνουμε από αυτό, γινόμαστε πιο δυνατό και στο μυαλό μας είναι είμαστε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι και να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε”. 

Για το τι έφταιξε και δεν ήταν καλή η ομάδα του στο πρώτο μέρος: Τέτοια θέματα, είναι δουλειά εσωτερική δική μας. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι αλλάξαμε την εικόνα αυτή και είδαμε αυτό που θέλαμε. Κρατάμε αυτό σαν οδηγό, μαθαίνουμε και γινόμαστε πιο δυνατοί. 

Για την εκτέλεση πέναλτι του Μάρκοβιτς: Υπάρχει ιεραρχία πριν από το παιχνίδι γραμμένη. Ντιγκινί και Μπένσοπ ήταν εκτός παιχνιδιού, ο τρίτος ήταν ο Σάσα. 

Για το χαμένο πέναλτι και τις χαμένες ευκαιρίες: Έχω μάθει να αποδέχομαι τους κανόνες της δουλειάς μου, δεν κρίνω από την στιγμή. Το γκολ που έχασε ο Νταμπό και το πέναλτι του Σάσα, δεν είναι οι πρώτοι παίκτες που χάνουν αυτές τις φάσεις. Συμβαίνει σε όλους τους παίκτες και σε όλα τα επίπεδα. Πολύ μεγάλοι παίκτες έχουν χάσει πέναλτι. Θεωρώ ότι ήθελαν να κάνουν το καλύτερο αλλά δυστυχώς δεν παίζουμε μόνοι μας, παίζει και ο αντίπαλος. Δεν αλλάζει κάτι στο μυαλό μου και στα συναισθήματά μου απέναντι σε αυτούς τους παίκτες. 

Για το ότι δεν χρησιμοποίησε τον Σακέτι: Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό στον Σακέτι και σαν άνθρωπο και σαν Background και σαν ιστορία και σαν προσφορά. Ο Σακέτι προερχόταν από τραυματισμό, δεν ήταν σε βαθμό ετοιμότητας για να παίξει 90 λεπτά. Όταν η ομάδα ήταν πίσω στο σκορ θέλαμε να δώσουμε βοήθεια με παίκτες με περισσότερη επιθετική ικανότητα, ξέρουμε ποιο είναι το προφίλ και τα χαρακτηριστικά του Σακέτι.

Για αλλαγή Ντιγκινί: Είχε κάποιο πρόβλημα και έμεινε έξω, για να μην μεγαλώσει το πρόβλημα.

Για την λεπτομέρεια που έκρινε το ματς: Αν βάζαμε εμείς το πέναλτι και το έχανε ο αντίπαλος θα ήταν διαφορετικά αλλά είχαμε και τα δύο δοκάρια, κλασική ευκαιρία, δεν κάναμε γκολ και αυτό που δεν κάναμε εμείς το έκανε ο αντίπαλος. Χωρίς να είναι καλύτερος. Αυτό έκανε την διαφορά.