5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ακόμα πιο σημαντικός ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ για την Ομόνοια για λόγους ψυχολογίας

Ακόμα πιο σημαντικός ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ για την Ομόνοια για λόγους ψυχολογίας

By on 1 Δεκεμβρίου, 2020 0 784 Views

Δεν είναι εύκολο να το πιστέψει και να το αποδεχθεί κανένας φίλος της Ομόνοιας ότι η ομάδα του σε 9 συνεχόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη δεν πέτυχαν νίκη. Μάλιστα στο πρωτάθλημα δεν κέρδισαν ομάδες υποδεέστερες που παραδοσιακά είναι στο β΄ όμιλο .Τα 0-0 με την Ένωση, την Δόξα, τον Ερμή και οι ήττες από τον Ολυμπιακό και τη Νέα Σαλαμίνα δεν μπορούν παρά να προβληματίσουν και η κριτική αγγίζει τόσο τον προπονητή όσο και τους παίκτες. Το λάθος του διαιτητή στον αγώνα με τον Ερμή να μην παραχωρήσει πέναλτι στην Ομόνοια που πιθανόν να τις έδινε τη νίκη(με την Ένωση  πάντως που κέρδισε πέναλτι δεν το αξιοποίησε) δεν παραγράφει το μεγάλο διάστημα μέτριων εμφανίσεων και αφλογιστίας. Ούτε στις χειρότερες χρονιές της η Ομόνοια δεν είχε τέτοιο αρνητικό σερί σκοραρίσματος.

 Τώρα ακολουθεί στο πρωτάθλημα το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ την Δευτέρα αλλά προηγείται ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ την Πέμπτη το βράδυ.

Όσο και αν λένε ότι η Ευρώπη επηρέασε την Ομόνοια στο πρωτάθλημα και με τον ΠΑΟΚ δεν θα πρέπει να δώσει τόσο μεγάλη σημασία ενόψει ΑΠΟΕΛ , η αλήθεια είναι ότι την Πέμπτη ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός για την Ομόνοια. Όχι μόνο γιατί θετικό αποτέλεσμα θα έχει οικονομικό κέρδος πέραν από την βελτίωση της βαθμολογίας της ίδιας και της Κύπρου αλλά στην τόνωση του ηθικού και του γοήτρου της ομάδας.

Μια άσχημη εμφάνιση και η ήττα από τον ΠΑΟΚ δεν έχει να προσφέρει τίποτε στην ομάδα του Μπεργκ ενόψει της συνέχειας στο πρωτάθλημα. Αντίθετα μια βελτιωμένη  εικόνα με θετικό αποτέλεσμα θα ανεβάσει την ψυχολογία και θα προσφέρει ηρεμία στο στρατόπεδο της ομάδας κάτι που θα βοηθήσει στην προετοιμασία για το αιώνιο ντέρμπι. Αυτό το γνωρίζουν καλά ο Μπεργκ και οι συνεργάτες του οπότε θα κλείσουν τα αυτιά τους σε όσα λέγονται σε στιγμές απογοήτευσης και θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή γνωρίζοντας ότι από αυτό τον αγώνα μπορούν να κερδίσουν πολλά στον τομέα ψυχολογίας που αυτό σε το διάστημα  δεν είναι καθόλου καλή.

Όποιες και αν θα είναι οι επιλογές την αρχική 11αδα στόχος την Πέμπτη θα είναι καλή εμφάνιση και καλό αποτέλεσμα για να γυρίσει σελίδα ενόψει του ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ