17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3: Στο κόλπο του τίτλου με νέα ανατροπή!

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3: Στο κόλπο του τίτλου με νέα ανατροπή!

By on 5 Δεκεμβρίου, 2020 0 429 Views

Το κάνει δύσκολο και μετά διαπρέπει. Με Ράσφορντ (δύο γκολ), Φερνάντες να τη «μεταμορφώνουν» στο 2ο μέρος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέδρασε με ανατροπή για 5η φορά στη σεζόν απέναντι στη Γουέστ Χαμ (1-3) και μπαίνει στο κόλπο του τίτλου, στο -2 από Λίβερπουλ και Τότεναμ!

Όσο αρνητικό ήταν το σερί της στο «Ολντ Τράφορντ» την τρέχουσα σεζόν, τόσο έμαθε να καλύπτει χαμένα εδάφη στον… δρόμο. Κάπως έτσι έφτασε να μετράει 8 σερί νίκες εκτός έδρας και να απολαμβάνει το κορυφαίο ρεκόρ στην ιστορία της. Απέναντι στη Γουέστ Χαμ, η τάση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκπληρώθηκε στον απόλυτο βαθμό. Αφού πέταξε στα «σκουπίδια» το πρώτο ημίχρονο κι έδωσε την ευκαιρία (ή μάλλον τις ευκαιρίες) στη Γουέστ Χαμ να ανοίξει το σκορ, στο 2ο μέρος παρέσυρε τα Σφυριά χάρη σε ένα 12λεπτο φωτιά και κι έκανε το 5/5 φέτος μακριά από το Μάντσεστερ, όλα με ανατροπή! Το έπαθλό της ήταν να βρει το τρίποντο που τη φέρνει χωρίς λιγότερα/περισσότερα ματς, στο -2 από τις πρωτοπόρους Λίβερπουλ και Τότεναμ και ξαφνικά, για τα καλά στη «μάχη» του τίτλου.

«Φώναζε» η απουσία Φερνάντες, προβάδισμα οι Χάμερς

Μπροστά σε 2.000 φιλάθλους της Γουέστ Χαμ, στο πρώτο ματς με ανοιχτά γήπεδα έπειτα από 271 ημέρες, οι γηπεδούχοι εξέθεσαν την άμυνα της Γιουνάιτεντ από το 30’ ως το 45’ με 12 τελικές (μόνο η Τότεναμ περισσότερες σε βάρος της στο ημίχρονο της εμφατικής εξάρας), αλλά κυρίως την απουσία του Μπρούνο Φερνάντες που ξεκίνησε από τον πάγκο. Αφού ο Φορνάλς αστόχησε σε τρεις χρόνους,  από τετ-α-τετ (2΄), με κεφαλιά (32’) και δοκάρι (35’), η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες εξαργύρωσε την ανωτερότητά της με τον Σούτσεκ στο 38’ κι άνοιξε το σκορ για 6ο σερί παιχνίδι στη σεζόν.

Το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους, όμως η Γιουνάιτεντ ετοίμαζε μία ακόμα ανατροπή. Πως; Πολύ απλά ο Ράσφορντ πήρε τη θέση του Καβάνι και ο Μπρούνο Φερνάντες μπήκε αντί του Φαν Ντε Μπεεκ.

Στο 65’ ο Πορτογάλος έστρωσε στον Πογκμπά και εκείνος με σουτ-όνειρο εκτός περιοχής ισοφάρισε, για να δώσει το προβάδισμα στο club του Μάντσεστερ τρία λεπτά μετά ο Γκρίνγουντ με τρομερό κοντρόλ και εκτέλεση μέσα από την περιοχή μετά την πάσα του Αλεξ Τέλες [είχε μπει στο 62’]. Στο 72’ ο Ράσφορντ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όμως στο 78’ ο Αγγλος τελείωσε τη φάση με λόμπα στο τετ-α-τετ που τον έβγαλε ο Μάτα για το τελικό 1-3.

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Τσούφαλ (85’ Τζόνσον), Μπαλμπουένα, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Μαζουακού, Ράις, Σούτσεκ, Μπόουεν (75’ Μπενραχμά), Φορνάλς (75’ Λανζίνι), Αλέ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Χέντερσον, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μαγκουάιρ, Τέλες, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Γκρίνγουντ, Φαν Ντε Μπέεκ (46’ Φερνάντες), Μαρσιάλ (62’ Μάτα), Καβάνι (46’ Ράσφορντ)