27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με άνετη πεντάρα πάτησε κορυφή η ΑΕΛ.Χατ-τρικ ο Μπάμπιτς

Με άνετη πεντάρα πάτησε κορυφή η ΑΕΛ.Χατ-τρικ ο Μπάμπιτς

By on 5 Δεκεμβρίου, 2020 0 8332 Views

Εντυπωσιακή η ΑΕΛ, συνέτριψε με το εκπληκτικό 5-0 τον Εθνικό και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στην βαθμολογία! Οι «γαλαζοκίτρινοι» κυριάρχησαν πλήρως στην αναμέτρηση και εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Ανόρθωσης, περνώντας στην πρώτη θέση με 27 βαθμούς, ένα περισσότερο από την «Κυρία».
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ έκανε ότι ήθελε και με ωραίους συνδυασμούς, έχοντας παράλληλα και αποτελεσματικότητα, κατάφερε να πετύχει τέσσερα τέρματα. Μεγάλος πρωταγωνιστικής ο Μπάμπιτς, ο οποίος σημείωσε χατ-τρικ! Το άλλο γκολ ήρθε από τον Τόρες, ενώ στο β’ μέρος σκόραρε από το σημείο του πέναλτι ο Αντάμοβιτς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΛ αγωνίστηκε με 9 συνολικά απουσίες. Οι οκτώ ήταν δεδομένες πριν τον αγώνα, ενώ προέκυψε άλλη μια με τον Χάρη Κυριάκου να μένει εκτός αποστολής, ενώ αναγκαστική αλλαγή έγινε στο ξεκίνημα του Β’ μέρους ο Αντωνίου. Με τα πέντε γκολ που σημείωσε η ΑΕΛ, διαθέτει αυτή τη στιγμή την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 24 τέρματα, ενώ είναι αλάνθαστη στο Τσίρειο, μετρώντας 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
Ο Εθνικός ήταν… αγνώριστος, με τους παίκτες του να κάνουν πολλά λάθη και φυσιολογικά δέχθηκαν την ήττα. Παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση και πολύ χαμηλά στην βαθμολογία η ομάδα της Άχνας.

8′ ΓΚΟΛ: Ο Τόρες βρίσκει ωραία από δεξιά τον Αντωνίου, αυτός δίνει ασίστ στον Μπάμπιτς, με τον νεαρό επιθετικό να ανοίγει το σκορ 1-0.

10′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό, με το πλασέ του Μάριου Ηλία να πηγαίνει έξω, ενώ τον είχε βρει με ωραία πάσα στην περιοχή ο Μιγκελίτο.

14′ ΓΚΟΛ: Ο Ριέρα με τακουνάκι δίνει στον Μπάμπιτς, ο οποίος σημειώνει το 2-0 για την ΑΕΛ. Είναι το δεύτερο γκολ του νεαρού Κροάτη στο παιγνίδι και το τρίτο του στο πρωτάθλημα.

31′ ΓΚΟΛ: Πετυχαίνει τρίτο γκολ η ΑΕΛ με τον Τόρες γράφοντας το 3-0. Η φάση άρχισε από τον Τόρες που άλλαξε με τον Ζντραβκόφσκι, ο τελευταίος δίνει ξανά στον Ισπανό, ο οποίος σημείωσε το τρίτο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

36΄Εκτέλεση φάουλ του Γκουντόμπιακ από πλάγια αριστερά, αλλά σε ετοιμότητα διώχνει ο Βοζίνια.

42′ ΓΚΟΛ: 4-0 για την ΑΕΛ που υπερισχύει πλήρως στην αναμέτρηση. Χατ-τρικ από τον Μπάμπιτς! Ο Αντωνίου από δεξιά βρίσκει τον Κροάτη επιθετικό ο οποίος στέλνει την μπάλα στα δίκτυα.

56′ Δοκάρι για την ΑΕΛ με τον Μαΐντεβατς.

73′ ΓΚΟΛ: Κερδίζει πέναλτι η ΑΕΛ σε μαρκάρισμα του Τόρες από τον Πρόγιτς (στην επαναληπτική προβολή δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση). Ο Αντάμοβιτς είναι εύστοχος και γράφει το εντυπωσιακό 5-0 για τους “γαλαζοκίτρινους” της Λεμεσού.

85′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό, με τον Ζάκπα να κάνει το σουτ, αλλά ο Βοζίνια έδιωξε εντυπωσιακά.

ΑΕΛ (Ντ.Κέρκεζ):Βοζίνια, Κέρκεζ, Τεϊσέιρα, Σάντος, Αντωνίου (49′ Κ. Νεοφύτου), Ζντραβκόφσκι (46′ Μαΐντεβατς), Παπαφώτης, Ριέρα (66′ Κωνσταντινίδης), Αβραάμ (46′ Αντάμοβιτς), Τόρες, Μπάμπιτς (66′ Μελαναρκίτης).
Στον πάγκο: Κεραυνός, Πρόσεκ, Αντάμοβιτς, Νεοφύτου, Μάιντεβατς, Κωνσταντινίδης, Αντωνίου, Μελαναρκίτης, Νικολεττίδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Απ.Μακρίδης)Μπογκατίνοφ, Περατικός, Μιγκελίτο, Μ.Ηλία (46′ Ντόλεζαλ), Παπαγεωργίου, Γκονσάλο (21′ Γκόρουπετς), Πρόγιτς, Γκουντόμπιακ, Κοστόφσκι (Δ.Χαραλάμπους), Σάβιτς, Κονέ (46′ Ζάκπα).
Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Ιωάννου, Κ. Ηλία, Χαραλάμπους, Ντόλεζαλ, Ζάκπα, Γκόρουπετς, Κυπριανού, Κουσιάππα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κονέ, Μ. Αντωνίου, Μαΐντεβατς

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας