3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024

TOTENAM-ΑΡΣΕΝΑΛ 2-0: O Special One κρατά την κορυφή!

By on 6 Δεκεμβρίου, 2020 0 432 Views

Mε τους Σον-Κέιν να ‘χτυπούν’ ξανά η Τότεναμ έβαλε δύο στην Αρσεναλ, κλείδωσε το μαγαζί και με 2-0 κράτησε την κορυφή πηγαίνοντας στο +3 από την Λίβερπουλ.

Αυτή η Τότεναμ είναι μηχανή. Το σκληρό σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο πλήγωσε στην κόντρα την Αρσεναλ, της άφησε μετρημένες υποψίες φάσης και αφού κράτησε για 4ο σερί ματς το «μηδέν» στην άμυνα, πέρασε και πάλι την Τσέλσι [+2] και με αγώνα περισσότερο πήγε πάνω από την Λίβερπουλ [+3], η οποία παίζει το βράδυ με την Γουλβς. Πρωταγωνιστές και σκόρερ για ακόμα ένα παιχνίδι, το επιθετικό δίδυμο, Σον-Κέιν, το οποίο είναι μέσα στα 19 από τα 23 γκολ των Spurs στο φετινό πρωτάθλημα. Αδιανόητη εμφάνιση για τους γηπεδούχους, από τον Δανό μέσο, Χόιμπιεργκ, έξαλλα πανηγύρισε στο φινάλε ο Special One.

Στο 13’ ο Κέιν έδωσε στον Σον και εκείνος αφού συνέκλινε από αριστερά, από τα 25 μέτρα έπιασε ένα εκπληκτικό τεχνικό και ψηλοκρεμαστό σουτ για το 1-0, το οποίο έδωσε τέραστιο πλεονέκτημα στην Τότεναμ. Οι Spurs μπήκαν στο super συμπαγές mode, δεν επέτρεψαν σχεδόν τίποτα στην Αρσεναλ, η οποία στο τελευταίο πεντάλεπτο πίεσε ασφυκτικά, έφτασε την κατοχή στο 9%-91% αλλά στις καθυστερήσεις… δέχθηκε γκολ. Με τους Gunners να είναι όλοι ανεβασμένοι, η Τότεναμ έφυγε στην κόντρα 4 vs. 2, ο Λο Σέλσο έδωσε στον Σον, εκείνος έκοψε στον Κέιν και ο Αγγλος φορ εκτέλεσε με ασύλληπτο αριστερό τον Λένο για το 2-0.

Στην επανάληψη, η Τότεναμ δεν είχε κανένα πρόβλημα να μην κάνει απολύτως τίποτα στο αντίπαλο μισό. Η Αρσεναλ μπήκε δυνατά και είχε δύο ευκαιρίες από αέρος, αλλά ο Γιορίς απέκρουσε την κεφαλιά του Λακαζέτ (47’) και εκείνη του Ομπαμεγιάνγκ πέρασε άουτ (49’). Οι σέντρες και τα γεμίσματα συνεχίστηκαν από τους Gunners που δεν έβρισκαν χώρο ούτε για δείγμα και στο 67’ ο Γιορίς απέκρουσε ξανά μια κεφαλιά του Λακαζέτ. Τα γεμίσματα συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος, όμως η Τότεναμ δεν είχε πρόβλημα να κρατήσει το πολύτιμο 2-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.