9 Μαΐου, 2024
  • 9 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τριάρα στο ντέρμπι η Ομόνοια.Επέστρεψε,έσπασε την παράδοση και διέσυρε το ΑΠΟΕΛ

Τριάρα στο ντέρμπι η Ομόνοια.Επέστρεψε,έσπασε την παράδοση και διέσυρε το ΑΠΟΕΛ

By on 7 Δεκεμβρίου, 2020 0 566 Views

H Oμόνοια έσπασε με πανηγυρικό τρόπο την παράδοση των τελευταίων χρόνων που την ήθελε να μην κερδίζει το ΑΠΟΕΛ και επέστρεψε στις επιτυχίες με εμφαντικό τρόποο.Το 3-0 δείχνει την εικόνα του αγώνα αλλά και την συνολική εικόνα των ομάδων στην τρέχουσα περίοδο.Η Ομόνοια πέρασε μια περίοδο δυστοκίας στο πρωτάθλημα όμως έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να να ξαναμπεί στην μάχη διεκδίκησης του τίτλου. Διέσυρε το ΑΠΟΕΛ με σχετική άνεση και το προσγείωσε στην φετινή του πραγματικότητα.Οι ελπίδες που έδωσε η ομάδα του Μακάρθι στο β΄ημίχρονο με τη Ν.Σαλαμίνα και οι δυο νίκες ,αποδείχθηκαν φρούδες και η αισιοδοξία έμεινε αστήριχτη από την ομάδα στο πιο καθοριστικό παιχνίδι όπου με νίκη το ΑΠΟΕΛ θα έμπαινε δυναμικά στην αντεπίθεση για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Πλέον τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα αφού το βαρύ σκορ δεν είναι απλά μια ήττα για το ΑΠΟΕΛ.

Η Ομόνοια, επικρατώντας  με 3-0 έσπασε μια μεγάλη αρνητική παράδοση που κρατούσε από τις 6 Απριλίου 2013. Εφτά χρόνια και 8 μήνες χωρίς νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου ήταν πολλά και οι πράσινοι πέτυχαν επιβλητική νίκη, χάρις στα γκολ των Λούφτνερ, Κούσουλου και Ντούρις.

Η ομάδα του Χένινκγ Μπεργκ ήταν καλύτερη και εξαργύρωσε την υπεροχή της στο 39′ με τον Λούφτνερ να σκοράρει με γυριστό σουτ, για να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου μπροστά στο σκορ. Προσπάθησε για να αντιδράσει το ΑΠΟΕΛ και είχε μια καλή ευκαιρία με τον Νσούε στην επανάληψη, αλλά οι πράσινοι κυριάρχησαν πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τον Κούσουλο στο 80′ και τον Ντούρις στο 86΄για να φτάσει σε θριαμβευτική επιτυχία.

Η Ομόνοια παρουσιάστηκε πιο διεκδικητική στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έφτασε στη νίκη που είναι σημαντική καθώς την φέρνει στην 6η θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς και ένα αγώνα λιγότερο, ενώ το ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων και δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο εκπληκτικό αήττητο σερί του στα ντέρμπι με την Ομόνοια. Οι γαλαζοκίτρινοι με τη νέα ήττα που γνώρισαν έμειναν καθηλωμένοι στους 16 βαθμούς και στην 9η θέση της βαθμολογίας, με τη συνέχεια να προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολη.

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ

2΄Το πρώτο φάουλ του αγώνα κερδίζει το ΑΠΟΕΛ σε μαρκάρισμα του Χούμποτσαν στον Ντογκαλά.

7΄Ο Ατζίλι απειλεί την εστία του Φαμπιάνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η μπάλα φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

14΄Ο Σίλβα αποκρούει το σουτ του Τιάγκο από πολύ καλή θέση. Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια.

16΄Η κεφαλιά του Μερκή αποκρούεται από τον Κούσουλο πριν περάσει στην εστία. Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ.

19΄Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκόμεθ, ο Ντούρις με κεφαλιά στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

21΄Ο Ασάντε από καλή θέση αστοχεί αφού έστειλε την μπάλα απελπιστικά έξω.

25΄Ο Ασάντε αστοχεί εκ νέου, η μπάλα καταλήγει στον Κούσουλο που σουτάρει αλλά διώχνει ασταθώς πρώτα ο Σίλβα και απομακρύνουν οι αμυντικοί του ΑΠΟΕΛ.

39΄ΓΚΟΛ 0-1: Ο Λούφτνερ με γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή ανοίγει το σκορ για την Ομόνοια μετά από κόρνερ και αδράνεια της άμυνας του ΑΠΟΕΛ.Για το κόρνερ διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ και στην επανάληψη φάνηκε πως είχαν δίκαιο.

47΄Απευθείας φάουλ του Γκόμεθ η μπάλα φεύγει έξω.

57΄Φοβερό σουτ του Γκόμεθ αλλά άστοχο αφού η μπάλα καταλήγει έξω.

65΄Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ με τον Φαμπιάνο να αποκρούει σε κόρνερ το πλασέ του Νσούε.

67΄Ο Φαμπιάνο και πάλι αποκρούει το πλασέ του Γουίλερ.

80΄ΓΚΟΛ 0-2: Ο Κούσουλος εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Σίλβα σε δική του κεφαλιά και μπαίνει ξανά στη φάση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και δίνοντασ σημαντικό προβάδισμα στην Ομόνοια.

86΄ΓΚΟΛ 0-3: Ο Ντούρις σε κενή εστία στέλνει για 3η φορά την μπάλα στα δίχτυα σφραγίζοντας την τεράστια νίκη της Ομόνοιας επί του ΑΠΟΕΛ.

ΑΠΟΕΛ (Μ.Μακάρθι): Σίλβα, Ζεράλδες, Σιέλης, (52΄Σιέλης),Μερκής, Σάντος, Γιένσεν, Ζαχίντ, Κλωναρίδης, Ντονγκαλά, (6΄Γαβριήλ), (52΄Σατσιάς),Ατζίλι, (52΄Νσούε), Νούχιου (52΄Μπεν Σαχάρ).

Στον πάγκο: Ουζόχο, Ζόρζε, Εφραίμ, Λουντέμο Σαχάρ, Σατσιάς, Νσούε, Γαβριήλ, Γουίλερ.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λέζιακς, Χούμποτσαν, Λάνγκ, Λούφτνερ, Γκόμεθ, Κούσουλος, Παπουλής, (89΄Λοίζου) Τιάγκο,( 77΄Τζιωνής), Ασάντε, (68΄Σέχου), Ντούρις (89΄Σενέ).

Στον πάγκο: Παναγή, Κίκο, Παναγιώτου, Σέχου, Γκόμες, Βενιζέλου, Τζιωνής, Λοϊζου, Σενέ. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νούχιου, Γιένσεν, Χούμποτσαν,

Διαιτητής:
 Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
4ος Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης