18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Παρί – Μπασάκσεχιρ: Aποχώρησαν οι Τούρκοι, επειδή ο «τέταρτος» αποκάλεσε «νέγρο» τον βοηθό προπονητή, Γουεμπό!

Παρί – Μπασάκσεχιρ: Aποχώρησαν οι Τούρκοι, επειδή ο «τέταρτος» αποκάλεσε «νέγρο» τον βοηθό προπονητή, Γουεμπό!

By on 8 Δεκεμβρίου, 2020 0 631 Views

Απίστευτο! H Mπασάκσεχιρ αποσύρθηκε στο 18′ της αναμέτρησης με την Παρί Σεν Ζερμέν ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αποβολή του βοηθού προπονητή, Πιερ Γουεμπό, ο οποίος φώναζε ότι o τέταρτος διαιτητής τον αποκάλεσε «νέγρο!»

Απίστευτο και πρωτόγνωρο στην ιστορία του Champions League αυτό που συνέβη στο Παρί-Μπασακσεχίρ, καθώς η δεύτερη αποχώρησε από το γήπεδο. Στο 18′ της αναμέτρησης ο διαιτητής πήγε στον βοηθό προπονητή των Τούρκων, Πιερ Ουεμπό και τον απέβαλε, επειδή ο τελευταίος φώναζε προς κάθε κατεύθυνση. Ο Ουεμπό είχε γίνει έξαλλος, ισχυριζόμενος ότι ο τέταρτος διαιτητής, Κονσταντίν Κολτσέσκου, αποκάλεσε “νέγρο” κάποιον στον πάγκο της Μπασακσεχίρ.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Πιερ Γουεμπό, ο 4ος διαιτητής της αναμέτρησης τον αποκάλεσε «νέγρο», με αποτέλεσμα σύσσωμη η ομάδα της Τουρκίας να φεύγει για τ’ αποδυτήρια εις ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Ο προπονητής της ΜπασακσεχίρΟκάν Μπουρούκ, έτρεξε στον διαιτητή και του φώναξε: «Τον απέβαλες εξαιτίας του χρώματός του; Είσαι ρατσιστής

Ο παίκτης της Μπασακσεχίρ, Ντεμπά Μπα, πλησίασε τους παίκτες της Παρί για να τους εξηγήσει τι συνέβη και ήταν κι αυτός σε έξαλλη κατάσταση. Εμπαπέ και Νεϊμάρ έδειξαν να καταλαβαίνουν απόλυτα και πήραν το μέρος των ανθρώπων της Μπασακσεχίρ, ενώ οι κάμερες έπιασαν τον Κιμπεπέ να λέει “πάμε μέσα, πάμε μέσα”.

Στον αγωνιστικό χώρο κατέβηκε ο τεχνικός διευθυντής της Παρί, Λεονάρντο, και λίγο αργότερα και ο ιδιοκτήτης της γαλλικής ομάδας, Νασέρ Αλ Κελαϊφί. Οι Τούρκοι αποχώρησαν για τα αποδυτήρια και το ίδιο έκαναν και εκείνοι της Παρί, που έδειξαν από την αρχή πως συμφωνούν με τους αντιπάλους τους.

Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα γνωστοποιήθηκε πως το παιχνίδι θ’ αναβληθεί και θα συνεχιστεί σε νέα ημερομηνία.