2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άσχημο το φινάλε.Έχασε 4-0 η Ομόνοια.Δύο γκολ στις καθυστερήσεις.Χαμένο πέναλτι από τον Γκόμεθ

Άσχημο το φινάλε.Έχασε 4-0 η Ομόνοια.Δύο γκολ στις καθυστερήσεις.Χαμένο πέναλτι από τον Γκόμεθ

By on 10 Δεκεμβρίου, 2020 0 1930 Views

Αντίο Ευρώπη με βαριά ήττα για την Ομόνοια που στις καθυστερήσεις δέχθηκε δυο γκολ και το σκορ ήττας πήρςε διαστάσεις. Μάλιστα πιο νωρίς είχε κερδίσει πέναλτι η Ομόνοια στο 2-0,αλλά ο Γκόμεθ αστόχησε και δεν μείωσε το σκορ για να ακολουθήσουν δυο γκολ στο φινάλε. Η αυλαία στο Γιουρόπα Λιγκ για τους «πράσινους» έπεσε στο «PSV Stadion» με ήττα 4-0, ένα οδοιπορικό το οποίο θα μείνει στην ιστορία μιας και ήταν η πρώτη παρουσία της ομάδας σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Αν τους έλεγε κάποιος εκεί στην Ομόνοια πριν το ξεκίνημα του 5ου ομίλου ότι θα έπαιρναν τέσσερις βαθμούς πιθανόν να ήταν ευχαριστημένοι αλλά στο φινάλε του ομίλου όλοι νιώθουν ότι θα μπορούσαν για κάτι παραπάνω. Η Ομόνοια τερμάτισε τελευταία αλλά η αγωνιστική παρουσία ήταν πολύ καλή τουλάχιστον στα πέντε από τα έξι ματς και θα μπορούσε να ήταν και σε αυτό το τελευταίο ματς καλύτερη αν δεν έρχονταν τα απανωτά λάθη στο φινάλε.
Το ματς…
Η Ομόνοια έδωσε αρκετό χώρο στην Αϊντχόφεν από το ξεκίνημα με σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα αλλά το πλάνο δεν βγήκε όπως θα ήθελε ο Μπεργκ. Οι Ολλανδοί έκλεισαν τους «πράσινους», έφτασαν την κατοχή σε πολύ ψηλά επίπεδα και έβαλαν πίεση. Αποκορύφωμα η τρεις φάσεις μέσα σε ένα λεπτό 22-23 εκεί όπου ο Λόυφτνερ και Φαμιάνο έσωσαν την Κυπριακή ομάδα. Η Ομόνοια πήγε να απαντήσει αλλά το σουτ του Τιάγκο μέσα από την περιοχή χτύπησε σε πόδια αμυντικών και η επόμενη φάση έφερε το γκολ με ποιον άλλο τον Μάλεν ο οποίος έβαλε μπροστά στος σκορ τους Ολλανδούς.
Κάπου εκεί κατάλαβε η Ομόνοια ότι έδωσε περισσότερο χώρο από το κανονικό στους γηπεδούχους, πήγε να βγει μπροστά και τους καρδιοχτύπησε με το σουτ του Τιάγκο.
Το ημίχρονο έκλεισε με ένα δοκάρι του Ντάμφρις και μια νέα εξαιρετική απόκρουση του Φαμπιάνο.
Η Αϊντχόβεν μπήκε δυνατά και στην επανάληψη και όλο αυτό ανάγκασε τον Μπεργκ να κάνει τρεις μαζεμένες αλλαγές για να αλλάξει την ομάδα του ρίχνοντας στο ματς τους Γκόμεθ, Λέζιακς και Ντούρις. Δεν πρόλαβαν να μπουν και ο Λέζιακς υπέπεσε στο πέναλτι, οι Ολλανδοί το μετέτρεψαν σε γκολ και όλα φάνηκε να παίρνουν τον δρόμο τους. Ο Γκόμεθ μπορούσε να βάλει ξανά την Ομόνοια στο κόλπο αλλά έχασε το πέναλτι και όλα σιγά, σιγά πήραν τον δρόμο τους. Στο φινάλε ο Πιρόε στο ντεμπούτο του στην Ευρώπη πήρε το όπλο του και με άλλα δύο γκολ έκανε άσχημο το φινάλε της Ομόνοιας στην Ευρώπη.

22΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Αϊντχόφεν. Γυριστό του Μάλεν, απέκρουσε ο Λούφτνερ πάνω στην γραμμή σε κόρνερ.

23΄ Νέα ευκαιρία για την Αϊντχόφεν. Ο Μαξ έπιασε έναν κεραυνό και ανάγκασε τον Φαμπιανό σε εντυπωσιακή απόκρουση. Στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Χέντριξ έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

33΄ Καλή στιγμή για την Ομόνοια. Ο Τζιωνής από αριστερά έφερε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, ο Σενέ δεν έκανε καλό κοντρόλ, η μπάλα κατέληξε στον Τιάγκο οποίος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στα πόδια αμυντικών.

35΄ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ η Αϊντχόφεν. Μπαλιά του Μαξ από αριστερά και ο Μάλεν με προβολή από κοντά νίκησε τον Φαμπιάνο.

36΄ Απειλεί η Ομόνοια. Ο Τιάγκο έπιασε το δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Μ’Βογκό σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

39΄ Βρήκε χώρο ο Ντάμφρις, έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Φαμπιάνο.

40+1΄ Καλό σουτ του Μάλεν, έπεσε σωστά ο Φαμπιάνο και απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

47΄ Ο Φαμπιάνο απέκρουσε το σουτ του Ιχατάρεν.

62΄ Λάθος κοντρόλ του Λέζιακς, τον πρόλαβε ο Ντάμφρις και ο Τσέχος του έκανε πέναλτι.

63΄ ΓΚΟΛ. 2-0. Από τα 11 βήματα ο Ντάμφρις νίκησε τον Φαμπιάνο και διπλασίασε τα γκολ για την Αϊντχόφεν.

69΄ Σέντρα του Λέζιακς, ο Βίργκεβερ έκανε χέρι και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι.(η μπάλα κτύπησε πρώτα στο σώμα του αμυντικού και οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για τον καταλογισμό παράβασης)

70΄ Ο Γκόμεθ από τα 11 βήματα έστειλε την μπάλα έξω.

90+1΄ ΓΚΟΛ. 3-0. Ο Πιρόε με ωραίο τρόπο πέτυχε και τρίτο γκολ για την ομάδα του με πλασέ μέσα από την περιοχή.

90+3΄ ΓΚΟΛ. 4-0. Ο Πιρόε εκμεταλλεύτηκε νέο λάθος, άδειασε τον Λούφτνερ και σκόραρε.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Λανγκ, Λούφτνερ, Κούσουλος (60΄ Γκόμεθ), Γκόμες, Τζιωνής, Σέχου, Τιάγκο, Κίκο (60΄ Λέζιακς), Λοίζου, Σενέ (60΄ Ντούρις).
Στον πάγκο: Παναγή, Χρυσοστόμου, Παπουλής, Χούμποτσαν,  Παναγιώτου, Βενιζέλου, Ασάντε. 

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Μ’βογκό, Ντάμφρις (81΄ Τεζέ), Μπόμγκαρντλ, Βίργκεβερ, Μαξ (46΄ Μποσκαλί), Ροσάριο (46΄ Σανγκαρέ), Ιχατάρεμ, Χέντριξ, Λεντέσμα (18΄ Φέιν), Πιρόε, Μάλεν (46΄ Γκακπό)
Στον πάγκο: Ούνερσταλ, Ντελάντζ,

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντάμφρις, Χέντριξ/Λανγκ, Ντούρις

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κέβιν Κλάνσι (Σκοτία)
Α΄ ΒΟΗΘΟΣ: Γκρέαμ Στιούαρντ
Β΄ ΒΟΗΘΟΣ: Ντέιβιντ Ρόμ