1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πίττας ο λυτρωτής.Ο Απόλλωνας κέρδισε την Δόξα και πέρασε πρώτος.(Δεν χρειάστηκε το VAR)

Πίττας ο λυτρωτής.Ο Απόλλωνας κέρδισε την Δόξα και πέρασε πρώτος.(Δεν χρειάστηκε το VAR)

By on 11 Δεκεμβρίου, 2020 0 556 Views

Σε ένα ιστορικό παιχνίδι στο οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο το VAR ο Απόλλωνας έδωσε συνέχεια στις επιτυχίες, επικράτησε 1-0 της Δόξας στο Μακάρειο, έπιασε κορυφή και περιμένει να δει που θα τον βγάλει η 14η αγωνιστική.
Ο διαιτητής Χρυσοβαλάντης Θεουλή δεν πήγε σε καμιά φάση να δει την οθόνη του VAR αλλά σε 2-3 περιπτώσεις ενημερώθηκε από την ενδοεπικοινωνία καθώς ήταν ξεκάθαρες. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση το πέτυχε ο φορμαρισμένος Ιωάννης Πίττας ο οποίος οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του Πετράκη.
Το ματς…
Ο Απόλλωνας βραχυκυκλώθηκε στο α΄ μέρος από την πολύ καλή τακτική της Δόξας και δεν μπόρες ένα απειλήσει ουσιαστικά πέραν από κάποιες προϋποθέσεις. Μάλιστα την καλή ευκαιρία την βρήκε η Δόξα αλλά το τελείωμα του Μέσκα δεν ήταν καλό.
Η Δόξα έφερε το ματς στα μέτρα της και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να γίνουν επικίνδυνοι. Είχαν μια κεφαλιά του Ντιγκινί που έφυγε έξω και ένα μακρινό σουτ του Χάμπου στην τελευταία φάση του α΄ μέρους.
Στην επανάληψη ο Απόλλωνας μπήκε αποφασισμένος για ένα γκολ που θα του έλυνε τα πόδια. Προειδοποίησε με την μεγάλη ευκαιρία του 50΄ αλλά ούτε ο Ντιγκινί, ούτε ο Πίττας την έσπρωξαν στα δίχτυα. Το έκανε ο Πίττας στο αμέσως επόμενο λεπτό κάνοντας το 1-0 και θα μπορούσε να έκανε και το 2-0 αλλά ο Παρασκευάς του είπε «όχι». Δεν το έβαλε ούτε ο Ματέι για να διώξουν ολοκληρωτικά το άγχος. Μάλιστα καρδιοχτύπησαν αλλά σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Ολιβέιρα.
Πέρα από αυτό δεν απείλησε και πολύ η Δόξα αλλά όσο το σκορ ήταν ρευστό και το καθάριζε το ματς ο Απόλλωνας, όλα ήταν ανοικτά. Τελικά δεν άλλαξε κάτι και ο Απόλλωνας έφυγε με διπλό και κορυφή.

26΄ Αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα. Στην θέση του Σακέτι πέρασε ο Ντένιτς.

31΄ Πρώτη καλή προϋπόθεση στο παιχνίδι για τον Απόλλωνα. Ο Ντιγκινί από δεξιά έκανε την ωράρια μπαλιά, ο Πίττας ήταν έτοιμος να σκοράρει και ο Μιντίκκης την τελευταία στιγμή του πήρε την μπουκιά από το στόμα δείχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

34΄ Σέντρα του Βασιλείου από αριστερά, ο Ντιγκινί κέρδισε τον Πάντιτς στον αέρα, έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

38΄ Ευκαιρία για την Δόξα. Ο Μέσκα έφυγε πίσω από την άμυνα του Απόλλωνα, βγήκε μόνος αλλά πήγε λίγο πλάγια και δεν έκανε καλό τελείωμα.

45+1΄ Ωραία κίνηση και μακρινό σουτ του Χάμπου, η μπάλα έφυγε έξω.

49΄ Φαούλ του Οικονομίδη, η μπάλα πέρασε από όλους και έφυγε έξω.

50΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Μπαλιά του Γιαννιώτα, η μπάλα πέρασε από Ντιγκινί και Πίττα και δεν την έσπρωξε κάποιος στα δίχτυα.

51΄ ΓΚΟΛ. 0-1. Ανοίγει το σκορ ο Απόλλωνας. O Ζοάο Πέδρο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πίττας από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

57΄ Δυνατό σουτ του Πίττα, απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Παρασκευάς.

58΄ Καλό σουτ του Ματέι η μπάλα έφυγε έξω.

65΄ Απειλεί και πάλι ο Απόλλωνας. Ο Γιαννιώτας έπιασε το σουτ από θέση μέσα δεξιά αλλά ο Παρασκευάς έκανε μεγάλη απόκρουση.

68΄ Σκοράρει ο Ολιβέιρα για την Δόξα αλλά ακυρώνεται το γκολ καθώς ο Μέκσα που έδωσε την πάσα ήταν σε θέση οφσάιντ.

ΔΟΞΑ (Κ.Σακκάς): Παρασκευάς, Πάντιτς, Μπόλιεβιτς, Μουχτάρης, Σαντίκ, Οικονομίδης, Χριστοφή (68΄ Ολιβέιρα), Τραϊτσέφσκι (75΄ Κίκας), Φιρμίνο (75΄ Λουίς Κάρλος), Μέσκα, Μιντίκκης
Στον πάγκο: Κωνσταντίνου, Γκίλσον, Κωμοδίκης,   Μιχαήλ, Άδωνη, Καραμόκο

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ.Πετράκης): Δημητρίου, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Σακέτι (26΄ Ντένιτς), Χάμπος, Πίττας, Γιαννιώτας, Ματέι (71΄ Νταμπό), Ντιγκινί
Στον πάγκο: Παπαστυλιανού, Φιλιώτης, Σάλαϊ,  Ψύχας, Μάρκοβιτς, Μπένσοπ, Γκακπέ


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μουχτάρης/Ντένιτς

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
VAR: Τιμόθεος Χριστοφή
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος