17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δουλειά για να το γυρίσει η Ανόρθωση.Επισημάνθηκαν κενά,λάθη ,αδυναμίες αλλά η ομάδα είναι ψηλά

Δουλειά για να το γυρίσει η Ανόρθωση.Επισημάνθηκαν κενά,λάθη ,αδυναμίες αλλά η ομάδα είναι ψηλά

By on 14 Δεκεμβρίου, 2020 0 3373 Views

Το γεγονός ότι η Ανόρθωση παρά την βαθμολογική της θέση έδειξε αδυναμίες είναι αδιαμφισβήτητο. Είναι δεδομένο επίσης ότι της έλειψε πολύ ο Οκριασβίλι που έδινε το κάτι διαφορετικό στην επίθεση και ότι ο Χουσμπάουερ δεν δικαιολόγησε το παλμαρέζ του ενώ ο Μίχα ναι μεν είναι καλύτερος αλλά όχι σε σταθερά ψηλό επίπεδο.Η πιο εμφανής αδυναμία φέτος όμως είναι στην άμυνα στην οποία στήριζε πολλά ο Τιμούρ Κετσπάγια γαι την τακτική του.Δυστυχώς για την Ανόρθωση ο Λόρια φέτος δέχθηκε κάποια φθηνά γκολ (Δόξα-Ερμής)με συμπαραστάτη τον Σίλντενφελντ που είναι σκιά του εαυτού του.Δεν είναι τυχαία που η Ανόρθωση θα ψάξει για ένα στόπερ τον Γεννάρη ωστόσο υπάρχει για την ώρα και η επιλογή του Σελίν που αρχικά κάλυψε την απουσία του Βργκοτς αλλά και των νεαρών Κορρέα και Π.Αρτυματά. Αυτός ο Σίλντενφελντ που βλέπουμε στα τελευταία 4 παιχνίδια δεν είναι σε καλή κατάσταση και σίγουρα είναι η σοβαρότερη αδυναμία στην άμυνα. Η βελτίωση του Κορέια στον αγώνα με τον Ερμή είναι στα θετικά όπως και η επιβεβαίωση από τον Κβιλιτάια πως είναι εκτελεστής. Ασφαλώς μπορούν να δώσουν περισσότερα Κλατσάς και Χριστοφή κια γενικά μεσοεπιθετικά μπορούν να βελτιωθούν αισθητά τα πράγματα με κάποιες διορθωτικές κινήσεις και με την επιστροφή του Οκριασβίλι αλλά το πιο σημαντικό είναι να βρεθεί λύση για να μην κάνει σε κάθε αγώνα γκολ δώρα στους αντιπάλους που κάνουν πιο δύσκολη την προσπάθεια της ομάδας.

Κατά τα άλλα ο Τιμούρ Κετσπάγια ετοιμάζει τομ πλάνο για τον αγλώνα με την Πάφο την παρασκευή έχοντας τκαι τον Νταουσβίλι στην διάθεση του και ίσως τον Οκριασβίλι με στόχο την επάνοδο στις επιτυχίες και συζητά με την διοίκηση το θέμα της ενίσχυσης τον Ιανουάριο αφού πλέον ξέρει σε ποιές θέσεις θέλει ενίσχυση.Τα υπόλοιπα που γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από σχετικούς και άσχετους δεν αγγίζουν την επίσημη Ανόρθωση και τον προπονητή που έχουν έγνοια την αγωνιστική βελτίωση της ομάδας που θα την επαναφέρει στις επιτυχίες με στόχο την κορυφή.

Για όλα όσα αφορούν την Ανόρθωση μίλησε στον Super Sport fm 104.0 o εκπρόσωπος τύπου της ομάδας Δημήτρης Χριστοφόρου.

«Αρχικά θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια στην ομάδα χειροσφαίρισης της Ανόρθωσης για τη νίκη της επί της Τουρκικής Μπεϊγκόζ. Χαροποίησε αυτή η μεγάλη επιτυχία όλο τον κόσμο της ομάδας».

Για το παιχνίδι με τον Ερμή: «Είναι μία περίεργη περίοδος που αρκετά πράγματα δεν μας βγαίνουν στο γήπεδο. Βρεθήκαμε να χάνουμε από ένα δικό μας λάθος και η δικιά μας ομάδα στο πρώτο ημίχρονο δεν αντέδρασε. Στα θετικά η εικόνα μας και η αντίδρασή μας στο δεύτερο ημίχρονο όμως το γκολ της ανατροπής δεν ήρθε και αυτό μας προβληματίζει έντονα».

Για το επόμενο ματς με Πάφο: «Η προσοχή είναι στραμμένη πλέον στο επόμενο παιχνίδι με στόχο τη νίκη. Η βελτίωση ήρθε αλλά όχι στον βαθμό που θα θέλαμε και αυτό είναι κάτι στο οποίο θέλουμε να δουλέψουμε. Δεν είμαστε στα επίπεδα που όλοι ξέρουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε».

Για το ψυχολογικό κομμάτι: «Όταν σε μια ομάδα δεν βγαίνουν τα αποτελέσματα όλοι επηρεάζονται. Είναι σαφές ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια ξέρει τι πρέπει να κάνει και του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη για να ανακάμψει η ομάδα».

Για τα όσα ακούγονται: «Στα πρώτα παιχνίδια της Ανόρθωσης δεχθήκαμε αμφισβήτηση αλλά η ομάδα μας μετά βρέθηκε στη κορυφή και όλοι πίστεψαν ότι η Ανόρθωση μπορεί να πάρει αυτό το πρωτάθλημα, τώρα πάλι ακούμε τα αντίθετα. Γι’ αυτό και εμείς δε μπορούμε να συζητούμε συνέχεια αν μπορούμε ή όχι απλά να δουλεύουμε για να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Πρέπει να βελτιωθούμε κι’ άλλο. Κάνουμε συνεχώς αξιολόγηση και ενόψει μετεγγραφών».

Για τις χθεσινές δηλώσεις του Τιμούρ σε ΜΜΕ της Γεωργίας για το μέλλον του: «Οι δηλώσεις δεν αφορούν την Εθνική Γεωργίας αλλά την ομάδα μας, την οποία δεν επιθυμεί να αφήσει ο Τιμούρ και θέλει σίγουρα να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκινήσαμε και να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό ισχύει για όλους μας».

Για τον Ντορ Μίχα: «Ήταν ανεβασμένη η παρουσία του και συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στον βελτιωμένο ρυθμό που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ερμή».

Για τα αγωνιστικά: «O Αμπαρτζουμιάν έμεινε εκτός γιαί ήταν ανέτοιμος, από ‘κει και πέρα ο Οκριασβίλι θα αξιολογηθεί μέσα στην εβδομάδα για το αν θα προλάβει το παιχνίδι με την Πάφο».