7 Μαΐου, 2024
  • 7 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το άρχισε και το τέλειωσε ο Τζωνής.Χάρισε τη νίκη στην Ομόνοια 2-1. Τα σύγχυσε με το VAR o B.Δημητρίου

Το άρχισε και το τέλειωσε ο Τζωνής.Χάρισε τη νίκη στην Ομόνοια 2-1. Τα σύγχυσε με το VAR o B.Δημητρίου

By on 14 Δεκεμβρίου, 2020 0 858 Views

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρίνο Τζιωνή, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ, η Ομόνοια επικράτησε στο ΓΣΠ της Πάφου με 2-1 κέρδισε θέση στη βαθμολογία και πλησίασε τις ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία.Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα βγήκε η πρώτη δύσκολη φάση του VAR με τον Βαίλη Δημητρίου να αυγχύζει τα πράγματα. Έδωσε αρχικά φάουλ εκτός περιοχής για επικίνδυνο παιχνίδι του Λέτσιακς σε επιθετικό της Πάφου αφού ψήλωσε πέραν του κανονικού το πόδι στο κεφάλι του παίκτη της Πάφου. Για πρώτη φορά είδαμε στην Κύπρο να πηγαίνει να δει την κάμερα του VAR και ενώ φάνηκε ότι η παράβαση που έδωσε ήταν εντός περιοχής αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξε καν παράβαση και έδωσε την μπάλα στην Ομόνοια.Όπως αποφάσισε ο Β.Δημητρίου,ο αμυντικός της Ομόνοιας δεν βρήκε στο κεφάλι τον επιθετικό της Πάφου ωστόσο και έτσι να είναι θα έπρεπε να δωθεί τουλάχιστον έμμεσο για την Πάφο για το επικίνδυνο παχνίδι με το υψωμα του ποδιού έστω και αν δεν υππήρξε επαφή. Στις υπόλοιπες φάσεις που εξέτασε το VAR δεν υπήρχαν αμφιβολίες για τις αποφάσεις

Στον αγώνα οι «πράσινοι» σε ένα μέτριο παιχνίδι ήταν καλύτεροι και έφτασαν δίκαια στη νίκη, ενώ η Πάφος θα μπορούσε έστω και αν υστέρησε σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις της να κάνει τη ζημιά. Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς δεν είχε πολλές καλές φάσεις. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ ήταν ανώτερη από τον αντίπαλο της, έστω και αν το ματς δεν ήταν αρκετά καλό, με τις καλές στιγμές να είναι περιορισμένες. Είχε την υπεροχή η Ομόνοια κυρίως στο Α’ ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η Πάφος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Προηγήθηκε στο σκορ η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ στο 14’ με τον Μαρίνο Τζιωνή, είχε τον απόλυτο έλεγχο αλλά με μια τελική στο 45’+1’ η Πάφος σκόραρε με τον Πάντσεον και ισοφάρισε, κόντρα στη ροή του αγώνα.

Στην επανάληψη οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες, με την Πάφο να μην έχει τον παθητικό ρόλο του Α’ ημιχρόνου, όμως και πάλι δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Το ματς κυλούσε με λιγοστές καλές στιγμές και ο Μαρίνος Τζιωνής λύτρωσε την Ομόνοια με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 79’, χαρίζοντας στην ομάδα του μια άκρως σημαντική νίκη.

Οι πράσινοι ανέβηκαν στην 5η θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς, ενώ η Πάφος έμεινε στην 7η με 20 βαθμούς.

79′ ΓΚΟΛ 2-1 Πάλι με δράστη τον Μαρίνο Τζιωνή με κοντινή προβολή η Ομόνοια σκοράρει και παίρνει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ.

64΄Σέντρα του Λέζιακς, ο Ασάντε δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας και χάθηκε καλή προϋπόθεση για την Ομόνοια.

55′ Γύρισμα του Λέζιακς από αριστερά, έδιωξαν σε κόρνερ οι αμυντικοί της Πάφου.

45′ +1′ ΓΚΟΛ 1-1 Ο Πάντσεον στην πρώτη τελική προσπάθεια της Πάφου ισοφαρίζει. Μετά από ασυνεννοησία του Παναγή με τον Λανγκ, η μπάλα στρώθηκε στον Άγγλο και την έστειλε στα δίχτυα. 

42΄Τακουνάκι του Ασάντε, απέκρουσε ο Ρούτκο.

41′ Δοκάρι για την Ομόνοια με δυνατό σουτ του Τζιωνή εντός περιοχής.

33΄ Σκόραρε με κεφαλιά ο Παπουλής, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκόμεθ, όμως σωστά δεν μέτρησε το γκολ καθώς ο Ελλαδίτης ήταν οριακά, σε θέση οφ σάιντ. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR.

14′ ΓΚΟΛ 1-0 Άνοιξε το σκορ η Ομόνοια με τον Τζιωνή. Μετά από φάση διαρκείας και διπλή απόκρουση του Ρούτκο, ο Τζιωνής έγινε κάτοχος της μπάλας και με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα της Πάφου, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

2′ Μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή από αριστερά ο Λέζιακς, έκανε το γύρισμα και ο Ρούτκο έδιωξε τη μπάλα.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ): Παναγή, Λέζιακς, Σέχου, Λανγκ, Χούμποτσαν, Γκόμεθ, Κούσουλος, Παπουλής,(92΄Λοίζου) Τζιωνής, Τιάγκο, Ασάντε.

Στον πάγκο: Παναγιώτου, Κίκο, Βενιζέλου, Γκόμες, Λοΐζου, Σενέ.

ΠΑΦΟΣ (Ντ. Μιχαιλένκο): Ρούτκο, Σάιζ, Βαρέλα (87′ Κούζικ), Τόρες (46′ Μέρφι), Ναβαρόνε, Αουρέλιο, Φυλακτού (62′ Μπεριγκό), Αραγιούρι, Πάντσεον, Ανγκούλο (77′ Λελιούκιν), Ράκελς.

Στον πάγκο: Πέτρου, Αντωνίου, Ακαλέ, Μπεριγκό, Μέρφι, Ιβάνοφ, Κούζικ, Έβανς, Λελιούκιν.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ναβαρόνε

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Κάττου Ιωάννης
VAR: Μάριος Χριστοφόρου
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας