4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ακόμα παριστάνει τον πρόεδρο Δεοντολογίας. Νέο θύμα του ο Χάρης Σαββίδης ,ερευνών λειτουργός της επιτροπής!

Ακόμα παριστάνει τον πρόεδρο Δεοντολογίας. Νέο θύμα του ο Χάρης Σαββίδης ,ερευνών λειτουργός της επιτροπής!

By on 16 Δεκεμβρίου, 2020 0 1202 Views

Eίναι παράξενο, παράδοξο και εκπληκτικό αλλά συμβαίνει και αυτό στην Κύπρο. Σε μια επιτροπή που παραιτήθηκαν όλα τα μέλη της και ο λειτουργός της που διερευνά τις υποθέσεις και υποβάλλει πορίσματα στην επιτροπή, ο πρόεδρος της με περισσή εγωπάθεια και αλαζονεία αλλά και πείσμα αρνείται να παραδώσει την καρέκλα σε αυτός που τον διόρισαν και παρουσιάζεται ακόμα ως πρόεδρος της Επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει ή να αποφασίσει για οτιδήποτε. Ένας άνθρωπος που ανέλαβε πολλές θέσεις μετά από διορισμούς πάντα ,από πολιτικές πλάτες και ενώ κατηγορεί το πολιτικό σύστημα για διαπλοκή και διαφθορά αρνείται να παραδώσει την καρέκλα εκθέτοντας πολιτικούς φίλους του αλλά και συνεταίρους του δίνοντας την εντύπωση πως πήρε τον διορισμό για να καλύψει και να προστατέψει κάποιους παρά να αποκαλύψει και να διερευνήσει υποθέσεις πραγματικής διαφθοράς. Κλήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα τρία μέλη της επιτροπής που παραιτήθηκαν καθώς και ο λειτουργός της επιτροπής Χάρης Σαββίδης που αρνήθηκαν να συνεχίσουν στην επιτροπή με πρόεδρο τον Α. Παπαχαραλάμπους και αυτός πέρα βρέχει και στην Καραμανιά χιονίζει. Συνεχίζει την κίτρινη και προσβλητική αρθρογραφία εναντίων παραγόντων παλαιών και νεαρών με έξυπνες βλακείες ,χωρίς κανένα σεβασμό στον θεσμό της Δεοντολογίας τον οποίο του ανέθεσαν να υπηρετήσει λόγω με βασικό προσόν τις πολιτικές του πλάτες. Με αφορμή την απόφαση του να ζητήσει πίσω την έκθεση που έστειλε η επιτροπή πριν τις παραιτήσεις των μελών της στην Γενική Εισαγγελία εξέδωσε γραπτή δήλωση κατηγορώντας τον λειτουργό της επιτροπής που επίσης έθεσε την παραίτηση του στον ΠτΔ ,ένα αξιόλογο και σοβαρό λειτουργό με απαραίτητη κατάρτιση για αυτή την δουλειά. Αρχικά έκανε επίθεση στους δημοσιογράφους, μετά σε παράγοντες που αντέδρασαν σε άστοχες και  αντιδεοντολογικές ενέργειες του και τώρα του έφταιξε ο Χάρης Σαββίδης. Μόνο κάποια άρθρα του σε εφημερίδες σε μια Πολιτεία με σωστές διαδικασίες θα ανακαλούσαν τον διορισμό του. Αντί αυτού συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλα πολιτικά πρόσωπα ασκούν πιέσεις να τον αφήσει πρόεδρο μιας  επιτροπής που πλέον είναι σε αδράνεια και δεν μπορεί να λειτουργήσει απλά γιατί ο κύριος αυτός δεν αντέχει χωρίς μια θέση διορισμού…

Οι δηλώσεις του κ. Χάρη Σαββίδη σε ήπιους  τόνους αλλά σαφέστατες μιλούν από μόνες τους.

Το μέλος και λειτουργός της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού, Χάρης Σαββίδης μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για την στάση του προέδρου της Επιτροπής, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους ο οποίος ζήτησε από την Γενική Εισαγγελία το πόρισμα για διαφθορά στο ποδόσφαιρο με την δικαιολογία ότι υπάρχουν ελλείψεις σε αυτό, οφειλόμενες στον λειτουργό που διεξήγαγε την έρευνα και που ο ίδιος συνέταξε σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

«Αν με κατηγορεί ή όχι δεν θέλω να μπω σε αντιπαραθέσεις. Το τι γίνεται είναι γνωστό, το τι γίνεται με τον αθλητισμό. Την μια φταίνε οι παράγοντες με επιστολές για χασαμπουλιά, την άλλοι οι Αθλητικογράφοι, μετά τα μέλη της Επιτροπής… φαίνεται ότι τώρα ήρθε και η σειρά μου. Κανείς δεν με ενημέρωσε γι’ αυτό. Λέει κατόπιν αιτήματος, όμως, δεν αναφέρει πουθενά για ελλείψεις».

Γιατί ζήτησε πίσω το πόρισμα από την Γενική Εισαγγελία ο κ. Παπαχαραλάμπους;

«Δεν γνωρίζω αν υπάρχει σκοπιμότητα και τί έγινε. Όταν το πόρισμα ολοκληρώθηκε και το έδωσα στην Επιτροπή, δεν συμμετείχε η κ. Γεωργιάδου. Εγώ όφειλα να απέχω. Οι τρεις συνεδρίασαν και ομόφωνα υιοθέτησαν το πόρισμα στην ολότητα και την επόμενη παραδόθηκε στην Εισαγγελία. Αυτό που λέει για το πόρισμα έχει ελλείψεις πραγματικά δεν ξέρω τι να του απαντήσω. Γιατί δεν με ενημέρωσε; Δεν ξέρω».

Υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σας, με τον κ. Παπαχαραλάμπους;

«Όχι καμία. Κάνω υπομονή σεβόμενος πλήρως αυτούς που με διόρισαν, διότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και μας κάλεσε και πήγαμε οι τρεις όχι, όμως, ο κ. Παπαχαραλάμπους.

Ισχύουν οι παραιτήσεις των υπολοίπων της Επιτροπής;

«Ναι. Κι εγώ έθεσα στην διάθεση του προέδρου της Δημοκρατία της παραίτηση μου, όμως, δεν έγινε κάτι και συνεχίζω την δουλειά μου. Πραγματικά σας λέω έχουν πλήρη γνώση αυτοί που πρέπει. Αυτό που με λυπεί πραγματικά και γνωρίζω από πρώτο χέρι είναι ότι αρκετός κόσμος, όταν κατάλαβε ότι μπορεί ν’ αξιοποιηθεί η οποιαδήποτε πληροφορία άνοιξε κανάλι επικοινωνίας μαζί μου».

Διασώζεται η κατάσταση;

«Είμαι ερευνών λειτουργός, συνεχίζω να δουλεύω και με αθλητικούς παράγοντες ξέρουν και επικοινωνούν μαζί μου έχουμε συχνή επαφή και είμαι έτοιμος εκεί που υπάρχουν αδικήματα να πάρουν το δρόμο τους».

Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις;

«Ναι, εφόσον συσταθεί επιτροπή θα παραδώσω κι άλλα πορίσματα».