18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τι θα αλλάξει στο πρωτόκολλο για αναβολή αγώνων λόγω κορονοϊού

Τι θα αλλάξει στο πρωτόκολλο για αναβολή αγώνων λόγω κορονοϊού

By on 18 Δεκεμβρίου, 2020 0 280 Views

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντηση των προέδρων των ομάδων Α΄κατηγορίας με τον πρόεδρο της ΚΟΠ η αλλαγή στο πρωτόκολλο για αντιμετώπιση του Covid 19 θα είναι η ακόλουθη: Σε περίπτωση που βρεθούν σε ομάδα τέσσερα ή περισσότερα κρούσματα, αν η ίδια το επιθυμεί, αναβάλλονται τα παιχνίδια της εντός των επόμενων εφτά ημερών.

Οι εφτά ημέρες μετρούν από την ημέρα που βρέθηκε το κρούσμα. Για να αναβληθούν οι αγώνες, μετά τις εφτά ημέρες, μία ομάδα θα πρέπει να έχει πέραν των δέκα ποδοσφαιριστών του καταλόγου Α σε καραντίνα. Αυτό θα περάσει πρώτα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ και ακολούθως θα ενημερωθεί το Υπουργείο Υγείας.

Επίσης, ήδη τα σωματεία Α’ κατηγορίας πήραν το μερίδιο που τους αναλογεί από το μισό εκατομμύριο δολάρια του κονδυλίου της FIFA.(30 χιλιάδες κάθε σωματείο)

Αναφορικά με τις πληροφορίες για αναβολή της 16ης αγωνιστικής, που είναι ορισμένη για τις ερχόμενες Τρίτη και Τετάρτη, δεν ισχύουν. Όσο για το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της σεζόν, είναι κάτι που θα εξεταστεί στην πορεία.