4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H Kυρία επέστρεψε με γκολάρα του Μαργκάσα.Τρίτη νίκη επί της Πάφου με 1-0

H Kυρία επέστρεψε με γκολάρα του Μαργκάσα.Τρίτη νίκη επί της Πάφου με 1-0

By on 18 Δεκεμβρίου, 2020 0 453 Views

Στις νίκες επέστρεψε η Ανόρθωση με φοβερό γκολ του Ρενάτο Μαργκάσα. Η «κυρία» επικράτησε της Πάφου με 1-0, με τον πολύπειρο μέσο να σκοράρει στο 65’ με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής που δεν έδωσε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρούτκο.

Το ματς ήταν πολύ καλό, με την Πάφο να είναι πολύ ανταγωνιστική στο Α΄ ημίχρονο, αλλά και μετά που έμεινε πίσω στο σκορ και την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια να βρίσκει την ουσία με το γκολ του Μαργκάσα και να παίρνει τους τρεις βαθμούς. Η Ανόρθωση με αρκετά προβλήματα της τελευταίας ώρας(Βργκοτς-Σελίν) πάλι εκτός τον Οκριασβίλι και ανέτοιμο τον Ελουντού υποχρεώθηκε σε εσωτερικές αλλαγές αλλά έδειξε σημνατική βελτίωση σε σχέση με τα δυο προηγούμενα παιχνίδια με ένα πολύ καλό αντίπαλο.Είχε διάθεση η Ανόρθωση από την αρχή αλλά στο Α΄ημίχρονο συνάντησε δυσκολίες στο πρέσινγκ της Πάφου που πίεζε ψηλά και ο Λόρια χρειάστηκε σε τρείς περιπτώσεις να σώσει την εστία του ενώ ο Νταοπυσβίλι σημάδε3ψε το δοκάρι της Πάφου ,ο Καλτσάς απέι8λησε με δυο σουτ αδύναμα και με τον Ρούτκο να λέει όχι στον Κβιλιτάια λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.Στο β΄ημίχρονο η Ανόρθωση επιβλήθηκε και πίεσε την Πάφο ενώ διόρθωσε κάποια κενάσ την άμυνα .Ο Κβιλιτάια δημιούργησε το γκολ κέβοντας την μπάλα και δίνιντ5ας ασιστ στον Μαργκάσα που έστειλε κεραυνό και στη συνέχεια θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Πηλέα να χάνει μεγάλη ευκαιρία αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο η Πάφος απείλησε σε τρείς περιπτώσεις για γκολ αλλά ο Τόρες δεν ενήργησε αποτελεσματικά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι φιλοξενούμενοι από το ξεκίνημα του αγώνα ,μπήκαν με αποφασιστικότητα στο γήπεδο και έδειξαν ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον αντίπαλο τους. Το συγκρότημα του Ντμίτρο Μιχαϊλένκο ήταν αρκετά επικίνδυνο για την εστία του Λόρια ο οποίος ήταν στην καλή του μέρα και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του. Από την άλλη η «κυρία» στάθηκε άτυχη με το δοκάρι του Νταουσβίλι στο 5’, ενώ είχε τις δικές της καλές στιγμές στο ματς. Γενικότερα το Α’ ημίχρονο είχε φάσεις αλλά δεν είχε γκολ και το ημίχρονο τελείωσε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε με την Ανόρθωση να αναλαμβάνει τα ηνία του αγώνα. Στο 51’ αρχικά δόθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αραγιούρι στον Κβιλιτάια, ωστόσο ακυρώθηκε η απόφαση του Γιώργου Νικολάου με υπόδειξη του VAR καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιντ ο Γεωργιανός φορ για ελάχιστα χιλιοστά.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια πήρε τη νίκη με το εκπληκτικό γκολ του Μαργκάσα στο 65’, ενώ στη συνέχεια άντεξε στο ανέβασμα της Πάφου και κράτησε τα υπέρ της δεδομένα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αρτυματάς, Σίλντενφελντ, Γκαλίτσιος, Κορέια, Μαργκάσα (86′ Πηλέας), Νταουσβίλι, Μίχα (70′ Χουσμπάουερ), Καλτσάς (75′ Αμπαρτζουμιάν), Χριστοφή (86′ Κορρέα), Κβιλιτάια.

ΠΑΦΟΣ: Ρούτκο, Σαιθ, Κβίτα, Μπεριγκό, Κουζίκ (74′ Τόρες), Ναβαρόνε, Αουρέλιο, Αραγιούρι (75′ Βαρέλα), Βαλακάρι, Πάντσεον, Αγκούλο (90’ +2’ Ράκελς).