5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • H Oμόνοια διέλυσε την Καρμιώτισσα 5-1 (Αρκετή δουλειά για το VAR)

H Oμόνοια διέλυσε την Καρμιώτισσα 5-1 (Αρκετή δουλειά για το VAR)

By on 18 Δεκεμβρίου, 2020 0 5648 Views

Την πιο άνετη νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η Ομόνοια που στο Στέλιος Κυριακίδης διέλυσε την ανύπαρκτη Καρμιώτισσα με 5-1 παίζοντας πολύ χαλαρά μετά το 4-0. Η Ομόνοια από το πρώτο λεπτό σφυροκόπησε την Καρμιώτισσα και  παρόλο που έχασε πέναλτι στο 1΄δεν επηρεάστηκε και γρήγορα άνοιξε το σκορ για να γίνει πολύ εύκολο το έργο της στη συνέχεια αφού οι γηπεδούχοι στην χειρότερη εμφάνιση της δεν μπόρεσε να κλείσει τους διαδρόμους στους γρήγορους επιθετικούς της Ομόνοιας .Το 0-2 πριν κλείσει το ημίχρονο δεν άφηνε περιθώρια για να αλλάξει η ροή του αγώνα και γι αυτό φρόντισε η Ομόνοια με άλλα τρία γκολ πριν πετύχει το τιμητικό της η Καρμιώτισσα που πλησίασε το τέλος του αγώνα για να απειλήσει τον Κ.Παναγή.

Θετική και η επιστροφή του Μποτεάκ και μαζί με την μεγάλη νίκη η Ομόνοια θα περιμένει το ντέρμπι της Τρίτης με την Ανόρθωση με καλή ψυχολογία.

Η Ομόνοια μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε από το ξεκίνημα να βάλει πίεση. Από το 1ο κιόλας λεπτό ο Ασάντε ανατράπηκε από τον Πέρες στην περιοχή, ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι αλλά ενημερώθηκε από το VAR για πιθανότητα παράβασης, πήγε στην οθόνη, το είδε ξανά και πολύ σωστά έδειξε την άσπρη βούλα. Η ευκαιρία όμως έκανε φτερά καθώς ο Παπουλής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Η απογοήτευση όπως αποδείχθηκε ήταν στιγμιαία καθώς δεν την πήρε από κάτω την Ομόνοια η οποία με τον Ασάντε πήρε προβάδισμα λίγο αργότερα και πίεσε για να καθαρίσει από το πρώτο μέρος. Δεν το καθάρισε ούτε ο Λέζιακς, ούτε ο Ασάντε στις ευκαιρίες που βρήκαν αλλά το έκανε αυτός που έχασε το πέναλτι Φώτης Παπουλής εφτά λεπτά πριν το φινάλε του α΄ μέρους. Από εκείνο το σημείο και μετά όλα πήραν τον δρόμο τους όχι μόνο από το 2-0 αλλά γιατί η Ομόνοια δεν έδειχνε διατεθειμένη να αυτοκτονήσει κόντρα στην ακίνδυνη Καρμιώτισσα.
Όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έτσι συνέχισε στην επανάληψη η Ομόνοια. Ο Τιάγκο είχε κέφια, όπως ετοίμασε στο α΄ μέρος γκολ στον Παπουλή, ετοίμασε άλλο ένα στον Τζιωνή, έβαλε και ο ίδιος μια γκολάρα και η σεμνή τελετή στην Πάφο έλαβε τέλος με έναν θρίαμβο. Απλά ο Κούσουλος με άλλο ένα γκολ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, μείωσε ο Καπαρτής και καταγράφηκε λοιπόν η πιο άνετη νίκη της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα και η μεγαλύτερη νίκη της.

 Ζήτησε πέναλτι η Ομόνοια σε μαρκάρισμα του Πέρες στον Ασάντε. Ο διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση, ενημερώθηκε από το VAR, πήγε στην οθόνη και το είδε ξανά και έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Παπουλής ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι αλλά αστόχησε στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.

7΄ ΓΚΟΛ. 0-1. Η Ομόνοια ανοίγει το σκορ. Ο Ασάντε έφυγε πίσω από την άμυνα της Καρμιώτισσας, πέρασε και τον Κυριακίδη και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

11΄ Ο Λέζιακς δοκίμασε το σουτ και ανάγκασε τον Κυριακίδη σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

14΄ Μακρινό σουτ του Γκόμεθ, η μπάλα έφυγε έξω.

20΄ Πάλι ο Ασάντε έφυγε πίσω από την άμυνα, τον ευνόησαν οι κόντρες και η μπάλα κύλησε αργά και βασανιστικά σε κόρνερ λίγο δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη.

38΄ ΓΚΟΛ. 0-2. Ξεδιπλώθηκε ωραία η Ομόνοια, ο Τζιωνής κατέβασε στον Τιάγκο ο οποίος έδωσε την κάθετη στον Παπουλή που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

51΄ ΓΚΟΛ. 0-3. Ο Τζιωνής έφυγε από κανονική θέση, σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ από τον Ευαγόρα Εταγόρου. Ο διαιτητής ενημερώθηκε από το VAR, το είδε και σωστά μέτρησε το γκολ.

55΄ ΓΚΟΛ. 0-4. Ο Λέζιακς έκανε την μπαλιά από αριστερά και ο Τιάγκο με σουτ στη κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

69΄ Από κοντά ο Σενέ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

81΄ Καλό σουτ του Γκόμες, η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

82΄ ΓΚΟΛ. 0-5. Ο Κούσουλος με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

87΄ ΓΚΟΛ. 1-5. Ο Καπαρτής με τακουνάκι σκόραρε και μείωσε για την Καρμιώτισσα.

88΄ Ακυρώθηκε με παρέμβαση του VAR σωστά γκολ του Κούσουλου καθώς προηγήθηκε φάουλ του Σενέ στον Μπαράνοφ.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ (Χ.Μιχαήλ): Κυριακίδης, Ευσταθίου, Μπαράνοφ, Ρομό (78΄ Σάββα), Μ.Σάσι (64΄ Φράγκος), Μπαρκάν, Πέρες, Ι.Σάσι (64΄ Καπαρτής), Πολύζος (78΄ Καψός), Ρέινολντς (64΄ Παχίπης), Νεοφύτου
Στον πάγκο: Τούμπας, Μπουμπακάρι, Χ.Χρυσοστόμου,    Α.Χρυσοστόμου

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χ.Μπεργκ): Παναγή, Σέχου, Παπουλής (63΄ Σενέ), Χούμποτσαν, Γκόμεθ (56΄ Γκόμες), Λέζιακς, Τζιωνής (73΄ Κίκο), Λανγκ, Κούσουλος, Τιάγκο (63΄ Λοίζου), Ασάντε (63΄ Μποτεάκ)
Στον πάγκο: Χρυσοστόμου,   Παναγιώτου, Βενιζέλου, Κακουλλής.


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σάσι/Γκόμεθ

Διαιτητής: Αναστασίου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
VAR: Χριστοφή Τιμόθεος
AVAR: Σάββα Γιώργος
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης