7 Μαΐου, 2024
  • 7 Μαΐου, 2024

Μπεργκ,ο κυρίαρχος των ντέρμπι.(σε 16 έχασε μόνο ένα)

By on 23 Δεκεμβρίου, 2020 0 607 Views

Η Ομόνοια κέρδισε 3-0(όπως κέρδισε και την ΑΕΚ και το ΑΠΟΕΛ) την Ανόρθωση πιο εύκολα απ’ ότι περίμεναν άπαντες στο πράσινο “στρατόπεδο” και έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις της και στα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και γενικότερα στα ντέρμπι της φετινής περίοδου.

H OMONOIA σε 11 ντέρμπι την περσινή περίοδο και 5 την φετινή μετράει συνολικά 9 νίκες6 ισοπαλίες και 1 ήττα.Ο Μπεργκ απιδεικνύεται σε προπονητή κυρίαρχο των ντέρμπι γεγονός που βοηθά την Ομόνοια να καλύπτει κάποιους βαθμούς που χάθηκαν από υποδεέστερους αντιπάλους επγρεασμένη, φέτος ,απο τις ευρωπαικές υποχρεώσεις.

Τα ντέρμπι της περσινής σεζόν:

ΑΕΚ – ΟΜΟΝΟΙΑ (2-2)
ΟΜΟΝΟΙΑ – Απόλλωνας (1-0)
Ανόρθωσης – ΟΜΟΝΟΙΑ (0-0)
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΛ (1-0)
ΟΜΟΝΟΙΑ – Αποέλ (0-0)
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΚ (3-2)
Απόλλωνας – ΟΜΟΝΟΙΑ (2-1)
ΟΜΟΝΟΙΑ – Ανόρθωση (1-0)
ΑΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ (1-1)
Αποέλ – ΟΜΟΝΟΙΑ (0-0)
ΑΕΛ – ΟΜΟΝΟΙΑ (0-3)

Τα ντέρμπι της φετινής σεζόν:

Ανόρθωση – ΟΜΟΝΟΙΑ (1-1) 
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΚ (2-1) 
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΛ (3-0)
Αποέλ – ΟΜΟΝΟΙΑ (0-3)
ΟΜΟΝΟΙΑ – Ανόρθωση (3-0) 

Επίσης στα πιο πάνω ντέρμπι που έδωσε η Ομόνοθα με τον Χένινγκ Μπεργκ στον πάγκο της βλέπουμε ότι καταγράφηκε ένα άλλο αξιοσημείωτο στατιστικό ότι στα 16 ντέρμπι δέχθηκε συνολικά 9 γκολ και πέτυχε 25.

Αν εξαιρέσουμε την ήττα της περσινής περιόδου από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο,η Ομόνοια δείχνει τον επιθετικό της πλουρασισμό κυρίως σε αυτή της φετινής σεζόν, ενώ σημαντικούς βαθμούς στην Ομόνοθα έδωσε και η άμυνα “γρανίτης” που παρουσιάσε σε αυτά τα ματς.

Με την επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά τις γιορτές θα έχει μια σειρά από ντέρμπι με ΑΕΚ (εκτός), Απόλλωνα (εντός), ΑΕΛ (εκτός) και Απόλλωνα (εκτός) και θα κληθεί και σε αυτά η Ομόνοια να επιβεβαιώσει το προφανές ότι πλέον με τον Μπεργκ είναι η “Βασίλισσα των ντέρμπι”.