8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στα ντέρμπι έχει ταρίφα… Η Ομόνοια 3-0 και την ΑΕΚ σπάζοντας την παράδοση.(Τρία γκολ στις πρώτες τρεις ευκαιρίες)

Στα ντέρμπι έχει ταρίφα… Η Ομόνοια 3-0 και την ΑΕΚ σπάζοντας την παράδοση.(Τρία γκολ στις πρώτες τρεις ευκαιρίες)

By on 3 Ιανουαρίου, 2021 0 724 Views

Η Ομόνοια σε άλλο ένα ντέρμπι κέρδισε με το γνωστό σκόρ (3-0) σπάζοντα συνάμα μια κακή παράδοση που δεν την ήθελε να κερδίζει την ΑΕΚ στην ΑΕΚ Αρένα.Τα γκολ των «πρασίνων» πέτυχαν στις τρείς πρώτες φάσεις που έφτιξε η Ομόνοια οι Παπουλής (19’) και Ασάντε (27’, 41’). Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη για τους «πράσινους» στο πρωτάθλημα που έφτασαν τους τους 32 βαθμούς. Από την άλλη η ΑΕΚ έμεινε στους 29 βαθμούς.

Η ομάδα του Σοφρώνη Αυγουστή ξεκίνησε καλά το παιχνίδι όπου είχε καλύτερη κατοχή της μπάλας και στο 8’ είχε δοκάρι, μετά από δυνατό σουτ του Τρισκόφσκι που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 15’ ο Κούσουλος ανατράπηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή σε μαρκάρισμα του Αντωνιάδη, με τον Βασίλη Δημητρίου να δίνει πέναλτι για τους φιλοξενούμενους. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παπουλής που έγραψε στο 17’ το 0-1 για τους «πράσινους».

Στα επόμενα λεπτά του αγώνα δεν είδαμε κάποια ευκαιρία από τις δύο ομάδες, μέχρι και το 27’ όπου ο Ασαντέ με εξαιρετική ατομική ενέργεια, έπιασε το πλασέ με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Τόνιο και έγραψε το 0-2. Ακολούθησε μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 29’ με σουτ του Ακοράν που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Φαμπιάνο σε κόρνερ, ενώ στο 30’ οι γηπεδούχοι είχαν νέα τριπλή ευκαιρία, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σκοράρουν. Στο 41’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο τρίτο τους γκολ, όταν ο Παπουλής έδωσε εξαιρετική πάσα στον Λέσιακς ο οποίος με γέμισμα βρήκε τον Ασάντε που από κοντά έγραψε το 0-3, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Με επιθετικό προσανατολισμό ξεκίνησε το β΄ ημίχρονο η ΑΕΚ, που στο 49’ είχε ευκαιρία με σουτ του Ναράνχο το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Φαμπιάνο. Στη συνέχεια η Ομόνοια ανέβηκε και απείλησε στο 60’ και το 62’ με τους Κούσουλο και Ντούρις αντίστοιχα. Η ομάδα του Μπέργκ που έλεγχε πλέον με άνεση το παιχνίδι έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 67’, όπου μετά από αντεπίθεση ο Τιάγκο έκανε το σουτ και ο Τόνιο απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Στη συνέχεια είδαμε τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει σημαντικά και από τις δύο ομάδες. Έτσι η Ομόνοια κατάφερε να φύγει από την «Αρένα» με τους τρεις βαθμούς της νίκης, με τελικό σκορ 0-3.

ΦΑΣΕΙΣ -ΓΚΟΛ

8′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Τρισκόφσκι βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή και έπιασε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να κτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι της Ομόνοιας.

15′ Πέναλτι για την Ομόνοια! Ο Κούσουλος ανατράπηκε από τον Αντωνιάδη, με τον Βασίλη Δημητρίου να δίνει πέναλτι για την Ομόνοια.Παρά τις διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΕΚ ο Β.Δημητρίου δεν πήγε στο VAR για επιβεβαίωση αφού ο Γ.Νικολάου μέσα από το VAR φαίνεται ότι είδε ξακάθαρη παράβαση αν και χρειάζεται διεθκρίνηση απόμ περισσότερα ριπλέι.

17′ ΓΚΟΛ για την Ομόνοια! Ο Φώτης Παπουλής ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και έγραψε το 0-1 για τους “πράσινους”.

28′ ΓΚΟΛ για την Ομόνοια! Υπέροχο γκολ από τον Ασάντε, ο οποίος έπειτα από ατομική ενέργεια έπιασε το σουτ με το αριστερό του πόδι και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Τόνιο.

29′ Ο Ακοράν έπιασε το πλασέ στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Ιωάννου, με τον Φαμπιάνο να αποκρούει εντυπωσιακά και να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

30′ Φάση διαρκείας στα καρέ της Ομόνοιας. Έπειτα από σέντρα του Ακοράν, ο Τρισκόφσκι έπιασε την κεφαλιά και ο Φαμπιάνο απέκρουσε. Έπειτα η μπάλα έφτασε στον Χέιτλι που έκανε το σουτ, το οποίο έδιωξε ο Χούμποτσαν με το κεφάλι, ενώ ακολούθησε νέο σουτ Φλοριάν το οποίο απέκρουσε ο Φαμπιάνο.

41′ ΓΚΟΛ για την Ομόνοια! Ο Λέσιακς με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Ασάντε, ο οποίος με πλασέ από την μικρή περιοχή έκανε το 0-3 για την ομάδα του.

49′ Σουτ από τον Ναράνχο από το ύψος της περιοχήγς, ο Φαμπιάνο έπεσε στην δεξιά γωνιά και απέκρουσε σε κόρνερ.

60′ Ο Κούσουλος με δύνατο σουτ έξω από τη περιοχή, έστειλε την μπάλα έξω.

62′ Ο Ντούρις έπιασε το σουτ από κοντά, η μπάλα έφυγε ψηλά έξω.

67′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν σε αντεπίθεση ο Ντούρις έδωσε στον Τιάγκο που έπιασε το πλασέ, όμως ο Τόνιο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

85′ Ο Ακοράν έπιασε το συρτό σουτ, ο Φαμπιάνο έδιωξε σε κόρνερ.


AEK: Τόνιο, Αντωνιάδης, Σπιρόφσκι (46’ Ναράνχο), Ακοράν, Τρισκόφσκι (62′ Μακρής), Γκαρσία (68′ Θάντι), Χέιτλι, Γκονζάλεθ, Ιωάννου (46’ Χάουγκεν), Φλοριάν, Μόισοφ (46’ Φερνάντεθ).

Στον πάγκο: Τέουκενς, Θάντι, Τρουγιόλς, Σπόλιαριτς, Χάουγκεν, Φερνάντες, Ναράνχο, Κωνσταντίνου, Μακρής.

OMONOIA: Φαμπιάνο, Λέσιακς, Σέχου, Λανγκ, Χούμποτσαν, Γκόμεθ, Κούσουλος, Παπουλής (46’ Ντούρις), Τζιωνής (77′ Λοΐζου), Τιάγκο (77′ Κακουλλής), Ασάντε (46’ Μποτεάκ).

Στον πάγκο: Παναγή, Κίκο, Λούφτνερ, Μαυρίας, Γκόμες, Λοΐζου, Μποτεάκ, Κακουλής, Ντούρις

Κίτρινες: Γκαρσία / Γκόμεθ (3η), Σέχου

Στάδιο: AEK ARENA
Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Τζιωρτζής Ομηρος
Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας