18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024

Η Πάφος συνέτριψε τον Ολυμπιακό και έκανε άλμα στην εξάδα

By on 7 Ιανουαρίου, 2021 0 390 Views

Eντυπωσιακή νίκη πήρε η Πάφος απέναντι στον Ολυμπιακό με 5-0.

Με αυτή τη νίκη, η Πάφος έκανε 24 τους βαθμούς της στο πρωτάθλημα, όσους έχει και ο σημερινός της αντίπαλος κάνοντας σημαντικό βήμα εξάδας.

Σε ότι αφορά το παιγνίδι, το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς τη μεγάλη φάση για τις δύο ομάδες με εναλλασσόμενη περιοχή, όμως όσο περνούσε η ώρα η γηπεδούχος ομάδα κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν πιο επικίνδυνη από τον Ολυμπιακό που είχε αρκετές απουσίες και παρουσίασε αδυναμίες.

Μετά από κάποιες προειδοποιητικές βολές, η Πάφος άνοιξε το σκορ στο 33’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλακάρι.

Μετά το τέρμα της Πάφου το γήπεδο… κατηφόρισε και 1 λεπτό αργότερα το τρομερό σουτ του Βαλακάρι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού, στερώντας ένα δεύτερο γκολ για τον ίδιο και την ομάδα του.

Ένα γκολ που ήρθε μετά από άλλα 2 λεπτά και φάση διαρκείας στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, μετά από λάθη στην άμυνα της Λευκωσιάτικης ομάδας ο Βαλακάρι έκανε το σουτ το οποίο απόκρουσε ο Καραδής, απόκρουσε στην εξέλιξη και δεύτερο σουτ από τον Πάντσεον αλλά ο Τόρες πήρε ξανά το ριμπάουντ και έκανε το 2-0. Ήταν μία φάση όπου η αμυντική συμπεριφορά του Ολυμπιακού ήταν πραγματικά τραγική.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πάφος ξεκίνησε καλύτερα και ήταν η ομάδα που απειλούσε για ένα τρίλο γκολ, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να γίνει επιθετικός.

Και εκεί που η ομάδα της Λευκωσίας ισορρόπησε κάπως το παιγνίδι απειλώντας δύο φορές, στο 61’ ο Τόρες με το κεφάλι μετά από φοβερό συνδυασμό της ομάδας της Πάφου έκανε το 3-0, και κάπου εκεί… τελείωσε το παιγνίδι.

Η Πάφος συνέχισε με το πόδι στο γκάζι και πέτυχε τέταρτο γκολ στο 77΄ με τρομερό σουτ του Μέρφι μετά από ασίστ του καταπληκτικού Βαλακάρι.

Ο οποίος στο 89’ μετά από αντεπίθεση πέτυχε το πέμπτο γκολ της Πάφου και το δεύτερο προσωπικού με πλασέ από κοντά, όταν δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι.

Το τέλος του αγώνα είδε την Πάφο να πετυχαίνει μία τεράστια νίκη και τον Ολυμπιακό να καλείται να μαζέψει τα κομμάτια του ενόψει της συνέχειας.

31΄ΠΕΝΑΛΤΙ για την Πάφο! Ο Μπεριγκό δοκίμασε με διπλή ενέργεια να σουτάρει, ανατράπηκε στην περιοχή και ο Νικολάου έδειξε το σημείο του πέναλτι.

32΄ ΓΚΟΛ για την Παφο! Ευστόχισε από το σημείο του πέναλτι ο Βαλακάρι.

34΄ Δοκάρι για την Πάφο! Τρομερό σουτ του Βαλακάρι στέλνει στην μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

36′ ΓΚΟΛ για την Πάφο! Τριπλή προσπάθεια μέσα στην περιοχή για τους γηπεδούχους, με τον Τόρες να σκοράρει!

61′ ΓΚΟΛ για την Πάφο! Ο Τόρες με ωραία, καρφωτή κεφαλιά από σέντρα του Φουρ, πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό τέρμα και τρίτο της ομάδας του!

77′ ΓΚΟΛ για την Πάφο! Ο Μέρφι με σουτ νικάει τον Καράδαη!

89′ ΓΚΟΛ για την Πάφο! Ο Βαλακάρι με διπλή ενέργεια (η πρώτη χτύπησε στο δοκάρι και στην επιστροφή σκόραρε), έγραψε το 5-0!

Πάφος FC (Ν. Μιχαϊλένκο): Ρούτκο, Σάιθ, Μπεριγκό (64′ Καμπράλ), Τόρες (64′ Μέρφι), Βαλεριάνος (10′ Αντωνίου), Φουρ, Αουρέλιο, Αραγιούρι, Βαλακάρι, Πάνιτς (80΄ Ράκελς), Πάντσεον (80΄ Λελιούκιν). 

Στον πάγκο: Πέτρου, Αντωνίου, Λελιούκιν, Ακαλέ, Μέρφι, Καμπράλ, Βαρέλα, Ράκελς.

Ολυμπιακός Λευκωσίας (Λ. Βόκολος): Καραδαής, Ψάλτης, Σάλι (72′ Χάνι), Γαρουφαλιάς (72′ Κοστόφ), Μάντζης, Γκουστάβο (84′ Χαραλάμπους), Μανρίκε, Πεχλιβάνης, Ανδρέου, Νάνι, Φαν Κέσελ (46′ Κα).

Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κα, Σαντάντα, Ευτυχίδης, Κοστόφ, Κυριάκου, Τσολάκης, Χάνι, Χαραλάμπους.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:  27′ Πάντσεον, 45′ Αραγιούρι /


Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Φελλάς Κωνσταντίνος
AVAR: Γεωργίου Παύλος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος