6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άνετη τριάρα στο Μακάρειο με ηρεμία για την Ανόρθωση.Δύο γκολ ο Καλτσάς ένα ο Κβιλιτάια

Άνετη τριάρα στο Μακάρειο με ηρεμία για την Ανόρθωση.Δύο γκολ ο Καλτσάς ένα ο Κβιλιτάια

By on 11 Ιανουαρίου, 2021 0 549 Views

Mε δύο γκολ του Καλτσά και λένα του Κβιλιτάια με πέναλτι κέρδισε 3-0 μέσα στο Μακάρειο τον Ολυμπαικό και έπιασε την Ομόνοιια στην τρίτη θέση ενώ μπορεί να δεί τη συνέχεια με ηρεμία και καλύτερη ψυχολογία.Δεύτερη συνεχόμενη νίκη και πρώτη νίκη εκτός έδρας μετά από πολύ καιρό είναι αυτό που ήθελε ο Κετσπάγια ενώ η πρώτη παρουσίατου Ρισβάνη ήταν θετική όσο είχε δυνάμεις , με θετικές παρεμβάσεις στην άμυνα αλλά και στην οργάνωση παιχνιδιού.

Η νίκη της ομάδας της Αμμοχώστου είχε πρωταγωνιστή τον Νίκο Καλτσά ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα και με τη νίκη αυτή πλησίασε στους τρεις βαθμούς την κορυφή και τον Απόλλωνα, με παιγνίδι όμως περισσότερο.

Η Ανόρθωση πέραν από τα τρία γκολ δεν βρήκε πολλές ευκαιρίες (άλλες 3-4 καλές φάσεις στην εστία του Ολυμπιακού)αλλά αυτή την φορά είχε ηρεμία στην ανάπτυξη της με αρκετή κατοχή στο Α΄ημίχρονο και ανάπτυξη με πολλές πάσες και συνδυασμούς ,με τους Μίχα και Χουσμπάουερ να είναι σε ανοδική πορεία με συμμετοχή στο παιχνίδι και θετικές ενέργειες.Η άμυνα με τους Ρισβάνη , Βργκοτς και Κ.Αρτυματά στο Α΄ημίχρονο ελάχιστα απειλήθηκε ενώ μετά το 0-3 πήραν χρόνο οι Πηλέας και Κορρέα. Έγιναν και εσωτερικές μετακινήσεις με στόχο τον έλγχο του αγώνα και μόνο 1-2 φορές απειλήθηκε στην αντίδραση του Ολυμπιακού που νιώθει ότι το 0-3 είναι βαρύ σκορ ωστόσο φάνηκε ότι ακόμα να βρει τα πατήματα του μετά το πλήγμα που δέχθηκε από τον Κορονοϊό..

Πρώτο ημίχρονο

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά με την Ανόρθωση να είναι η ομάδα που προσπαθούσε περισσότερο να επιτεθεί, και τον Ολυμπιακό να περιμένει πίσω και να προσπαθεί να φύγει στους κενούς χώρους.

Στην πρώτη της τελική προσπάθεια, η Ανόρθωση άνοιξε το σκορ. Στο 9’ του αγώνα, από τα αριστερά ο Χάουσμπαουερ έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Καλτσά ο οποίος με ένα μονοκόμματο σουτ έκανε το 1-0 για την Ανόρθωση. Λάθος του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού στο τέρμα ο οποίος έβαλε λάθος τα χέρια του στη μπάλα με αποτέλεσμα να της δώσει πορεία στα δίχτυα.

Από το γκολ και μετά ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανέβει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός. Η Ανόρθωση πίεζε ψηλά και στο 21’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή πάνω στον Κβιλιτάια.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, πετυχαίνοντας το 2-0 για την ομάδα του.

Στο 24’ ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο παιγνίδι, όταν ο Κα έκανε το μακρινό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Λόρια.

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που απείλησε περισσότερο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, τα σουτ όμως των Νταουσβίλι, Μίχα και Αμπαρτζουμιάν δεν βρήκαν στόχο.

Δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην επανάληψη με σκοπό να πιέσει την Ανόρθωση ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου περίμενε να βρει τους κενούς χώρους για να «σκοτώσει» το παιγνίδι.

Και αυτό ακριβώς έκανε στο 56′ μετά από μία εξαιρετική αντεπίθεση, με τον Μίχα να γυρίζει παράλληλα στον Καλτσά μέσα στην περιοχή και ο Ελλαδίτης με δυνατό πλασέ να κάνει τρία τα τέρματά του και δύο τα προσωπικά του στο παιγνίδι.

Από εκεί και πέρα η Ανόρθωση κρατούσε εύκολα τη μπάλα χωρίς ο Ολυμπιακός να μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα.

Μέχρι και το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με τα τελευταία λεπτά του παιγνιδιού να είναι διαδικαστικά και την Ανόρθωση να φεύγει από τη Λευκωσία με μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας.\

ΦΑΣΕΙΣ ΓΚΟΛ

5′ Πρώτη τελική προσπαθεια με την προβολή του Κβιλιταια απο μπαλιά του Καλτσα.

 Συνεργασία Καλτσά και Χουσμπάουερ αλλά ο Μιχά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την μεταβίβαση του Τσέχου.

10′ ΓΚΟΛ 0-1! Σκόρερ ο Καλτσάς. Σοβαρό λάθος από τον Καράδαη. Ο Χουσμπάουερ από αριστερά άλλαξε το παιχνίδι στα δεξία όπου  ο Καλτσάς, έπιασε σουτ από δύσκολη θέση και ο Καράδαης  δεν απέκρουσε σωστά και η μπάλα πήγε στα δίκτυα.

21′ ΠΕΝΑΛΤΙ η Ανόρθωση. Ο Ψάλτης πάτησε στον Κβιλιτάια ακριβώς στη γραμμή της περιοχής. Έγινε συννεννόηση και με τον VAR αν η φάση ήταν μέσα στην περιοχή.

22 ΓΚΟΛ 0-2! Ο Κβιλιτάια εύστοχος απο τα 11 βηματα.

24′ Πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με σουτ του Κα εκτός επανορθωτικής, ελάχιστα έξω.

29′   Σουτ απο τον Χουσμπάουερ εκτός περιοχής, η μπάλα  κατέληξε στον Καλτσά ο οποιος με το στήθος  κατέβασε ακριβώς μπροστά από τον Καράδαη που  βγήκε και έδιωξε.

37′ Πλασέ του Μίχα από διαγώνια στην περιοχή, μπλοκάρει ο Καράδαης

40′ Σουτ του Νταουσβίλι εκτός περιοχής,  λίγο έξω

47′ Δοκάρι ο Κβιλιτάια σε τετ-α-τετ με τον Καράδαη όμως η φάση ακυρώνεται ως οφσάιντ.

55′ Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό από  κάθετη του Κα και κοντινό σουτ του Ζαχαρίου, ο Ρισβάνης  την τελευταία στιγμή παραχώρησε κόρνερ.

56′  ΓΚΟΛ 0-3! Ο Χουσμπάουερ και Μίχα συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να αφήνει στον Καλτσά ο οποιος  με πλασέ εντός περιοχής εγραψε το 3-0

63′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακο. Ο Κα  γύρισε από αριστερά, ο Λόρια απέκρουσε ασταθώς, ο Μάντζης επιχείρησε το πλασέ και ο Κορέια έκοψε πάνω στη γραμμή.

84΄ Ο Μάντζης απο καλη θέση αστοχησε.

Ολυμπιακός (Λ. Βόκολος):Καράδαης, Ψάλτης, Μίλετιτς(46′ Σάλι), Κα, Σαντάνα(76′ Χάνι), Ζαχαρίου(62′ Γκουστάβο), Πεχλιβάνης, Ανδρέου, Σωτηρίου, Νάνι, Φαν Κέσελ(46′ Μάντζης)

Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κωνσταντινίδης, Σάλι, Γαρουφαλιάς, Μάντζης, Γκουστάβο, Κοστόφ, Κυριάκου, Χάνι

Ανόρθωση (Τ. Κετσπάγια):Λόρια, Ρισβάνης(67′ Κορρέα), Βργκοτς, Αμπαρτζουμιάν(59′ Γκαλίτσιος), Κορέια, Νταουσβίλι, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ, Μίχα(76′ Πηλέας), Καλτσάς, Κβιλιτάια

Στον πάγκο: Tζουρ, Π. Αρτυματάς, Κορέα, Πηλέας, Χριστοφή, Ελουντού, Μανιάς, Σελίν, Γκαλίτσιος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:Μάντζης/ Κβιλιτάια

Στάδιο: ΜΑΚΑΡΕΙΟ
Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Νικολάου Γιώργος
AVAR: Πέτρου Πέτρος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας