2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πάμε για αλλαγή της προκήρυξης. Διαφωνίες για τον διαχωρισμό των ομίλων

Πάμε για αλλαγή της προκήρυξης. Διαφωνίες για τον διαχωρισμό των ομίλων

By on 29 Ιανουαρίου, 2021 0 368 Views

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ όπου εκτός από το οικονομικό έγινε συζήτηση για πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στο φετινό πρωτάθλημα και κατά πόσον θα πραγματοποιηθεί και το νέο πρωτάθλημα με 14 ομάδες.

Τοποθετήθηκαν οι παράγοντες των ομάδων και πλέον το θέμα μεταφέρεται στο Δ/Σ της ΚΟΠ την ερχόμενη Τετάρτη και εκεί θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ανόρθωση, Απόλλωνας και Ομόνοια ξεκαθάρισαν ότι είναι αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Οι υπόλοιπες ομάδες με εξαίρεση ΑΠΟΕΛ και Πάφος τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης της απευθείας διαβάθμισης και την διατήρηση των 14 ομάδων και τη νέα χρονιά.

Τόσο το ΑΠΟΕΛ όσο και η Πάφος δεν τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα αφού ζήτησαν να δουν ολοκληρωμένη την πρόταση που θα ετοιμαστεί και ανάλογα θα τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι τους στο δ.σ της ΚΟΠ.

Συζήτηση στη συνέλευση έγινε και για τον αριθμό των δύο ομίλων στη β΄ φάση του πρωταθλήματος στο ενδεχόμενο κατάργησης της απευθείας διαβάθμισης.

Η εισήγηση που έγινε από τις 10 ομάδες που ζητούν την κατάργηση της απευθείας διαβάθμισης είναι για 6 ομάδες στο α΄ γκρουπ και 8 στο β΄ γκρουπ.

ΑΠΟΕΛ , Oλυμπιακός ,και Πάφος είπαν ότι θα μπορούσε να έχει 8 ομάδες το α΄γκρουπ και 6 το β΄ γκρουπ ή να είναι 7 με 7. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις σε αυτή την θέση από κάποιες ομάδες με τον Δημήτρη Γρηγόρη της Ομόνοιας να λέει γιατί να μην έχει 4 ομάδες ο α΄ όμιλος και 10 ο β΄ όμιλος.

Για να μην περάσει η αλλαγή στην  προκήρυξη θα πρέπει να ψηφίσουν αρνητικά τόσο το ΑΠΟΕΛ όσο και η Πάφος. Κάτι τέτοιο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αλλά αυτά είναι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή.