3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Έπαιξε με τη φωτιά στο τέλος αλλά δεν κάηκε.Η Ανόρθωση 2-1 την Καρμιώτισσα με Κβιλιτάια-Καλτσά.

Έπαιξε με τη φωτιά στο τέλος αλλά δεν κάηκε.Η Ανόρθωση 2-1 την Καρμιώτισσα με Κβιλιτάια-Καλτσά.

By on 1 Φεβρουαρίου, 2021 0 620 Views

H Ανόρθωση έκανε αυτό που έπρεπε κόντρα στην Καρμιώτισσα, νίκησε 2-1 και ανέβηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα αφήνοντας πίσω της την ΑΕΛ.H Aνόρθωση δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πάρει μια άνετη νίκη αφού στο Α΄ ημίχρονο προηγήθηκε 2-0 και είχε τις φάσεις για να τελειώσει τον αγώνα με τρίτο γκολ όμως βεβιασμένες ενέργειες των παικτών της δεν είχαν αίσιο αποτέλεσμα και η Καρμιώτισσα βγήκε μπροστά μετά το 70΄και όταν μείωσε με πέναλτι στο 81΄άγχωσε την Ανόρθωση που τελικά κέρδισε τον αγώνα με άγχος αντί να πάρει μια ξεκάθαρη νίκη. 

Ο Κβιλιτάια στο 7ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πέρες ο οποίος έκανε κακό γύρισμα στον Τούμπα, έκλεψε την μπάλα, πέρασε τον τερματοφύλακα της Καρμιωτισσας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 14΄ η «Κυρία» την γλίτωσε καθώς το σουτ του Σάσι σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Λόρια και έφυγε παράλληλα με την γραμμή τέρματος, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Ανόρθωση απάντησε στα δοκάρια με την κεφαλιά του Κβιλιτάια στο 16΄ να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Τούμπα.

Στο 28΄ ο Νταουσβίλι είδε την διαγώνια κίνηση του Καλτσά, του έστειλε συστημένη την μπάλα με εξαιρετική μακρινή μπαλιά, ο ΕΛλαδίτης την κατέβασε με το στήθος και με ιδανικό τελείωμα έκανε το 2-0. Στο 38΄ σκόραρε η Καρμιώτισσα με τον Χατζηβασίλη αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Ο Ρέινολτς άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Χατζηβασίλη, τελικός αποδέκτης ο δεύτερος ο οποίος με ιδανικό πλασέ νίκη τον Λόρια στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Αφού είχε επικοινωνία τον AVAR Χρίστο Χρίστου ο διαιτητής Κωνσταντίνος Φελλάς ακύρωσε το γκολ. Το γκολ ακυρώθηκε καθώς υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στην επανάληψη η Ανόρθωση δεν έδειξε να κινδυνεύει. Μάλιστα είχε τρία καλά σουτ για να κάνει το 3-0 μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Στο 57΄ το έκανε ο Μπουσουλάτζιτς και έφυγε έξω, στο 64΄ το σουτ του Ελουντού το απέκρουσε ο Τούμπας και στο 66΄ το καλό σουτ του Κβιλιτάια έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Δεν μπήκε το τρίτο γκολ και ο στο 81΄ η Καρμιώτισσα κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκαλίτσιου στο Χατζηβασίλη. Στο 82΄ ο Ισμαίλ Σάσι το μετέτρεψε σε γκολ, έκανε το 2-1 και έβαλε τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι. Η Ανόρθωση αγχώθηκε στο φινάλε αλλά άντεξε και πανηγύρισε τη νίκη που την ανέβασε στην 3η θέση της βαθμολογίας στο -4 από την κορυφή και στο -1 από την 2η θέση.Ακολουθούν τα ντέρμπι με την ΑΕΚ και την ΑΕΛ και ασφαλώς θα πρέπει να βελτιώσει την  απόδοση της για να συνεχίσει τις επιτυχίες.

 Πρώτη τελική στο παιχνίδι. Ο Χουσμπάουερ έκανε την μπαλιά από δεξιά, ο Κβιλιτάια έπιασε την κεφαλιά η οποία ήταν αδύναμη και κατέληξε κατευθείαν στα χέρια του τερματοφύλακα Τούμπα.

7΄ ΓΚΟΛ. 1-0. Τραγικό λάθος του Πέρες ο οποίος έκανε αδύναμο γύρισμα στον Τούμπα, έκλεψε ο Κβιλιτάια ο οποίος πέρασε και τον τερματοφύλακα της Καρμιώτισσας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το 12ο γκολ του Γεωργιανού στο πρωτάθλημα και έπιασε τους Σαντίκ και Ντιγκινί στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

14΄ Τεράστια ευκαιρία για την Καρμιώτισσα. Ο Ισμαίλ Σάσι έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή από πάσα του Μπαρκάν, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Λόρια και έφυγε παράλληλα με την γραμμή τέρματος.

16΄ Απαντά στα δοκάρια η  Ανόρθωση. Ο Μίχα έκανε ωραία κίνηση, μπήκε στην περιοχή από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή, έκανε την μπαλιά στον Κβιλιτάια ο οποίος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τούμπα.

24΄ Γύρισμα του Μπουσουλάτζιτς, δεν έφτασε η μπάλα στον Κβιλιτάια που ήταν σε καλή θέση εντός περιοχής.

26΄ Φάουλ του Καλτσά, κεφαλιά του Βργκοτς, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

28΄ ΓΚΟΛ. 2-0.. Ο Καλτσάς έκανε ωραία διαγώνια κίνηση από δεξιά, τον είδε του Νταουσβίλι ο οποίος του έβγαλε επίσης εξαιρετική μπαλιά, ο Ελλαδίτης κατέβασε με το στήθος εντός περιοχής και με υποδειγματικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

31΄ Προϋπόθεση για την Καρμιώτισσα. Ο Χατζηβασίλης δεν έκανε καλό κοντρόλ εντός περιοχής και δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Λόρια.

37΄ Ευκαιρία για την  Ανόρθωση. Ο Κβιλιτάια κατέβασε ωραία στον Νταουσβίλι αλλά το σουτ του Γεωργιανού μέσα από την περιοχή έφυγε πολύ έξω.

38΄ Σκόραρε ο Χατζηβασίλης αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Ο Ρέινολτς άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Χατζηβασίλη, τελικός αποδέκτης ο δεύτερος ο οποίος με ιδανικό πλασέ νίκη τον Λόρια στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Αφού είχε επικοινωνία τον AVAR Χρίστο Χρίστου ο διαιτητής Κωνσταντίνος Φελλάς ακύρωσε το γκολ. Το γκολ ακυρώθηκε καθώς υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

48΄ Γύρισμα του Μίχα, ο Καλτσάς δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ από καλή θέση στο ύψος της περιοχής.

57΄ Ο Μπουσουλάτζιτς πήρε την μπάλα λίγο εκτός περιοχής, δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

64΄ Ευκαιρία για την Aνόρθωση. Ο Ελουντού έκανε πολύ καλή ατομική ενέργεια, ελευθερώθηκε, έκανε το σουτ αλλά σε ετοιμότητα ο Τούμπας έπεσε και απέκρουσε την μπάλα.

66΄ Νέα ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Κβιλιτάια αφού ελευθερώθηκε έπιασε το σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

71΄ Καλή στιγμή για την Καρμιώτισσα. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαρκάν αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Λόρια.

74΄ Ζήτησε πέναλτι η Καρμιώτισσα σε μαρκάρισμα του Νταουσβίλι στον Μπαρκάν. Σωστά ο διαιτητής δεν υπέδειξε παράβαση.Έγινε έλεγχος και από το VAR

81΄ Κερδίζει πέναλτι η Καρμιώτισσα σε μαρκάρισμα του Γκαλίτσιου στον Χατζηβασίλη. Η επαναληπτική προβολή δείχνει παράβαση κάτω χαμηλά καθώς ο Ελλαδίτης δεν βρίσκει μπάλα και ανατρέπει τον Κύπριο επιθετικό.

82΄ ΓΚΟΛ. 2-1. Μειώνει η Καρμιώτισσα. Ο Ισμαίλ Σάσι ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, έστειλε τον Λόρια στην δεξιά πλευρά και την μπάλα αριστερά στο παραθυράκι και έκανε το 2-1.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ.Κετσπάγια):Λόρια, Κ.Αρτυματάς (46΄ Γκαλίτσιος), Κορέια, Νταουσβίλι, Μίχα (67΄ Χριστοφή), Καλτσάς (67΄ Μαργκάσα), Μπουσουλάτζιτς, Βργκοτς, Κβιλιτάια (78΄ Μανιάς), Χουσμπάουερ (46΄ Ελουντού), Ρισβάνης.
Στον πάγκο: Τζουρ, Αμπαρτζουμιάν, Πηλέας, Κορρέα,

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ (Χ.Μιχαήλ): Τούμπας, Ευσταθίου, Μπαρκάν (79΄ Παχίπης), Χριστοφή, Πέρες, Ι.Σάσι, Σάββα, Χατζηβασίλης, Χρίστου (67΄ Βαλέντε), Ρέινολντς (67΄ Μπουμπακάρι), Νεοφύτου. 

Στον πάγκο: Παπλωματάς, Κίττος, Μπαράνοφ,  Ο.Σάσι, Χρυσοστόμου, Βαλέντε, Καψός.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρισβάνης, Μαργκάσα/Μπαρκάν, Σάββα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Χρίστου Ε. Χρίστος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης