17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024

Οι βοηθοί ξέχασαν το VAR…και τις οδηγίες

By on 1 Φεβρουαρίου, 2021 0 508 Views

Η ομάδα του VAR δούλεψε αρκετά και καλά στον αγώνα Ανόρθωσης-Καρμιώτισσας και βοήθησαν την διαιτησία σε κάποιες κρίσιμες περιπτώσεις ωστόσο οι δύο βοηθοί του αγώνα Μ. Καλογήρου και Σ. Κυριάκου μάλλον ξέχασαν ότι είχε VAR ή ξέχασαν τις οδηγίες του πρωτοκόλλου λειτουργίας του VAR.Συγκεκριμένα ανέκοψαν επιθέσεις σηκώνοντας σημαία για οφσάιντ ενώ θα έπρεπε να αναμένουν το τέλος της φάσης και μετά να σταματήσουν τις φάσεις και σε περίπτωση γκολ θα το έλεγχε το VAR, άλλη φάση ανακόπηκε κακώς πριν την κατάληξη της όταν κατέβασε με το στήθος τελικά, ο Κβιλιτάια μέσα στην αντίπαλη περιοχή και θα ήταν σε καλή θέση για ευκαιρία γκολ. Στις επαναλήψεις φάνηκε ότι κακώς υποδείχθηκε χέρι κάτι που έπρεπε να ελεγχθεί αν ο επιθετικός της Ανόρθωσης σημείωνε γκολ.

 Το VAR επεσήμανε οφσάιντ στην φάση που σκόραρε η Καρμιώτισσα με τον Χατζηβασίλη χωρίς να υποδειχθεί από τον βοηθό. Στο τελείωμα της φάσης δεν υπήρχε οφσάιντ αλλά στο ξεκίνημα το VAR βρήκε οφσάιντ ,από αυτά που χωρίς VAR δύσκολα θα το έβλεπε κάποιος.

Το πέναλτι που δόθηκε στην Καρμιώτισσα ελέγχθηκε και επιβεβαίωσε την απόφαση του διαιτητή όπως και στην φάση που ζήτησαν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι αλλά τόσο ο διαιτητής όσο και ο VAR δεν είδαν παράβαση.