2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σε θέση βολής από την κορυφή η ΑΕΛ. Είχε την ουσία και κέρδισε 2-0 το ΑΠΟΕΛ.(Το VAR έδωσε ένα πέναλτι και ακύρωσε άλλο)

Σε θέση βολής από την κορυφή η ΑΕΛ. Είχε την ουσία και κέρδισε 2-0 το ΑΠΟΕΛ.(Το VAR έδωσε ένα πέναλτι και ακύρωσε άλλο)

By on 3 Φεβρουαρίου, 2021 0 608 Views

Μεγάλη νίκη για την ΑΕΛ που επικράτησε με 2-0 του ΑΠΟΕΛ σε εξ’ αναβολής αναμέτρηση για την 16η αγωνιστική στο Τσίρειο στάδιο. Αυτή ήταν η 10η νίκη για την ομάδα της Λεμεσού στο Τσίρειο στάδιο που έχει χάσει βαθμούς μόνο από την Ομόνοια. Σκόρερ για την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ ο Τεσέιρα στο 5’ και ο Μαέ από την άσπρη βούλα στο 56’, σε μία απόφαση που έπαιξε σημαντικό ρόλο η παρουσία του VAR.

Με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ ανέβηκε στους 45 βαθμούς και τη 2η θέση, δύο λιγότερους από την κορυφή. Από την άλλη, το ΑΠΟΕΛ σπατάλησε ακόμη μία ευκαιρία στο να πλησιάσει την 6η θέση και τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα για την κατάληψή της με 4 αγωνιστικές να απομένουν.

Το ματς:

Μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι το ΑΠΟΕΛ που απείλησε μόλις στο 1’ με σουτ του Λουντέμο. Μέχρι εκεί όμως γιατί πήρε τη σκυτάλη η ΑΕΛ που στην πρώτη της καλή στιγμή στο 5’ άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή του Τεσέιρα. Η ομάδα του Κέρκεζ ήλεγξε το τέμπο και είχε και δοκάρι με τον Μαέ στο 11’ . Aπό εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν   μέτριο χωρίς καλές φάσεις.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου,το ΑΠΟΕΛ μπήκε δυνατά αλλά  είχε καλή ευκαιρία με τον Μαέ στο 47’ και  νίκησε τον Σίλβα εννιά λεπτά αργότερα από την άσπρη βούλα, μετά από χέρι του Ζόρζε στην μικρή περιοχή και το επισήμανε το VAR. Έπειτα, το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε και έβγαλε αντίδραση, ήταν όμως αργά και οι ευκαιρίες που βρήκε με τον Ζαχίντ, το δοκάρι του Λουντέμο και την κεφαλιά του Σατσιά , δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Ούτε και το πέναλτι πάνω στον Εφραίμ δόθηκε, καθώς ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης και ως εκ τούτου το ΑΠΟΕΛ δεν μπήκε ποτέ στη διεκδίκηση του αγώνα. Αντιθέτως, η ΑΕΛ δείχνει ασταμάτητη μέσα στο Τσίρειο και δικαιωματικά βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται, ενώ ο Βοζίνια επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις κρατώντας το μηδέν στην άμυνα.Πάντως η ΑΕΛ δεν έθελξε με την εμφάνιση της αλλά είχε αποτελεσματικότητα και ουσία και σε αυτό τον αγώνα.

ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ

1′ Φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΛ μετά από λάθος έξοδο του Βοζίνια, η μπάλα έφτασε στον Λουντέμο που έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία του Βοζίνια.

5′ ΓΚΟΛ 1-0: Μετά από κόρνερ του Τόρες, έπιασε την κεφαλιά ο Σάντος, η μπάλα κόντραρε στον Σιέλη και κατέληξε στον Τεσέιρα που από κοντά σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

11′ Δοκάρι για την ΑΕΛ με τον Μαέ να πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σίλβα.

21′ Έπεσε στην περιοχή της ΑΕΛ ο Μπεν Σαχάρ αφότου πιέστηκε από τον Κέρκεζ με τον Λούκα Σωτηρίου να αφήνει το ματς να συνεχιστεί. Η επαναληπτική προβολή δεν δείχνει να υπάρχει κάποια παράβαση.

54′ Σε διεκδίκηση των Μαέ και Ζόρζε, μετά από προσπάθεια του δεύτερου για κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του αμυντικού του ΑΠΟΕΛ. Ο Λούκας Σωτηρίου, μετά από συνομιλία που είχε με τον VAR, είδε ξανά τη φάση από το on-field review, δείχνοντας την άσπρη βούλα.

56′ ΓΚΟΛ 2-0: Εύστοχος ο Μαέ από τα 11 βήματα. Στην δεξιά γωνία η μπάλα, στην αριστερή ο Σίλβα

74′ Δοκάρι για το ΑΠΟΕΛ από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουντέμο!

84΄Από καλή θέση έκανε  συρτό σουτ ο Ζαχίντ άουτ

86΄Κεφαλιά του Σατσιά έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Βοζίνια. Με την εκτέλεση του κόρνερ καλή κεφαλιά του Σιέλη άστοχη

89’ Ο Μπουνόζα ανέτρεψε τον Εφραίμ και το ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι το οποίο δεν εκτελέστηκε αφού το VAR επεσήμανε οφσάιντ τον Εφραίμ στο ξεκίνημα της φάσης και μετά από τρία λεπτά σχεδόν ακυρώθηκε το πέναλτι

ΑΕΛ (Ντ. Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα, Κέρκεζ, Σάντος, Κυριάκου, Ζντραβκόφσκι, Μεντόγεβιτς,(83΄Έουλερ) Αντάμοβιτς (74′ Μπουνόζα) , Αντωνίου, Τόρες, Μαέ (74′ Μπάμπιτς)

Στον πάγκο: Kεραυνός, Έουλερ, Δ. Αβραάμ, Κωνσταντινίδης, Μελαναρκίτης

ΑΠΟΕΛ: Σίλβα, Ενσούε, Ζόρζε, Σιέλης, Γαβριήλ (83′ Αποστολάκης), Λουντέμο, Ανουάρ (83′ Σατσιάς), Ζαχίντ, Εφραίμ, Κλωναρίδης (60′ Κατσαντώνης), Μπεν Σαχάρ (73′ Νούχιου)

Στον πάγκο: Ουζόχο,  Σάντος, Ντίας,  Μερκής, Κούτσακος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Mπουνόζα/Νσούε, Εφραίμ

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου

Α’ Βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής

Β’ Βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου

4ος: Τιμόθεος Χριστοφή

VAR: Βασίλης Δημητρίου

AVAR: Παύλος Γεωργίου

Παρατηρητής: Μιχάλης Καραϊσκάκης