6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Υπέρ για κοινό πρωτάθλημα Βελγίου – Ολλανδίας(BeNeLeague)ο Κομπανί

Υπέρ για κοινό πρωτάθλημα Βελγίου – Ολλανδίας(BeNeLeague)ο Κομπανί

By on 10 Φεβρουαρίου, 2021 0 411 Views

Ο Βενσάν Κομπανί υποστηρίζει την ιδέα της συγχώνευσης του βελγικού πρωταθλήματος με αυτό της Ολλανδίας, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό και σαφέστατα πιο προσοδοφόρο.

Το συγκεκριμένο «project» μεταξύ των γειτόνων Βελγίου και Ολλανδίας, είχε πέσει στο τραπέζι εδώ κι αρκετό καιρό μεταξύ και λόγω της πανδημίας και την προοπτική «ανανέωσης» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με την «Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ», επανήλθε ξανά στην επιφάνεια.

Η ιδέα είναι η συγχώνευση του βελγικού πρωταθλήματος με αυτό της Ολλανδίας, το οποίο θα έχει την ονομασία «BeNeLeague» και ο Βενσάν Κομπανί, εξέφρασε την σιγουριά του πως αυτό το πρωτάθλημα θα πετύχει.

«Είμαι απολύτως υπέρ, είναι ζήτημα επιβίωσης. Όσο πιο γρήγορα πηγαίνουμε, τόσο το καλύτερο. Σύντομα, τα μεγάλα κλαμπ θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν ξεχωριστά πρωταθλήματα και η αγορά τους θα διπλασιαστεί, τριπλασιαστεί ή ακόμα περισσότερο. Και θα παραμείνουμε σε μια μικρή αγορά, με λίγα μέσα για να προχωρήσουμε. Εάν διπλασιάσουμε την αγορά ή επεκτείνουμε τα σύνορα, μπορούμε να ανακτήσουμε μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «La Tribune», στο κανάλι «Une».