2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • To Xάρηκαν οι άλλοι…Καλύτερη και άξιζε τη νίκη η Ανόρθωση.Για την ΑΕΛ θετικό που δεν έχασε

To Xάρηκαν οι άλλοι…Καλύτερη και άξιζε τη νίκη η Ανόρθωση.Για την ΑΕΛ θετικό που δεν έχασε

By on 10 Φεβρουαρίου, 2021 0 662 Views

Ανόρθωση και ΑΕΛ συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 0-0 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής. Στους 45 βαθμούς η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια, στους 49 το σύνολο του Ντούσαν Κέρκεζ.Tην ισοπαλία την χάρηκαν περισσότερο ο Απόλλωνας και η Ομόνοια που κέρδισαν έδαφος σε σχέση με τις δύο ομάδες ωστόσο ότι δεν έχασε η ΑΕΛ σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι  δεν της χαλά την διάθεση ενόψει του ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Η Ανόρθωση έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της σε ντέρμπι και αν είχε νικητή θα έπρεπε να ήταν αυτή. Βρήκε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ ,είχε πολλές άλλες προϋποθέσεις για γκολ και κινδύνεψε 2-3 φορές από ην ΑΕΛ. Το 0-0 είναι το τρίτο σε σειρά ντέρμπι για την Ανόρθωση που την αφήνει πιο πίσω από τις 3 ομάδες που είναι μπροστά της όμως η εμφάνιση της ήταν σαφώς βελτιωμένη και ελπιδοφόρα. Ο Οκριασβίλι μπήκε αλλαγή και παρολίγο  να γίνει ο ήρωας αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη από πολύ καλή θέση στην μεγαλύτερη ευκαιρία και ευτυχώς για αυτόν ο Λόρια στην επόμενη φάση έσωσε την εστία της Ανόρθωσης στο πλασέ του Μαέ.

Γενικά ήταν ένας αγώνας με καλό ρυθμό και με πολλές μονομαχίες  και πρόσφερε καλές στιγμές.

Ο διαιτητής κ. Θεουλή έχασε κάποια φάουλ που έπρεπε να δώσει και αγνόησε ενώ τα 3΄που πρόσθεσε στο τέλος ήταν πολύ λίγα.

Η Ανόρθωση ξεκίνησε με περισσότερη διάθεση να δημιουργήσει ευκαιρίες στο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΛ, με αιχμή του δόρατος τον Κβιλιτάια που έγινε αισθητός στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια δημιούργησε προβλήματα στην λεμεσιανή ομάδα κυρίως από δεξιά, η αστοχία στην τελική προσπάθεια όμως δεν έφερε το γκολ.

Με την πάροδο του χρόνου η ΑΕΛ κέρδισε μέτρα και την κατοχή της μπάλας φτιάχνοντας φάσεις με πρωταγωνιστές τους Μπάμπιτς, Νταβόρ και Γεωργίου.

Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Ντορ Μίχα η Ανόρθωση επένδυσε στις κάθετες πάσες του Γεωργιανού στην προσπάθεια της για να σπάσει τον αμυντικό μηχανισμό της ΑΕΛ. Οι φιλοξενούμενοι μέχρι το 60’ κατάφεραν κυρίως να καταστρέψουν το σχέδιο δράσης της Ανόρθωσης.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ έριξε στο ματς τους Αντωνίου, Έουλερ και Μαέ μετά την είσοδο Οκριασβίλι σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει την ομάδα του.

Το ματς κυλούσε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ που θα άλλαζε τις ισορροπίες. Οκριασβίλι, Αμπαρτζουμιάν και Μαέ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για το προβάδισμα που δεν ήρθε ποτέ με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

1′ Ο Ελουντού στρώνει την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή στον Μπουσουλάζιτς ο οποίος σουτάρει, με τον Βοζίνια να μαζεύει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

4′ Ο Κβιλιτάια κάνει το διαγώνιο σουτ μετά από πάσα του Μπουσουλάζιτς, η μπάλα καταλήγει έξω.

9′ Μετά από λάθος του Χάρη Κυριάκου, ο Αμπαρτζουμιάν έκλεψε την μπάλα από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, με τον Βοζίνια να πέφτει και να μαζεύει την μπάλα.

13′ Ο Καλτσάς μπήκε στην περιοχή και έκανε το συρτό σουτ από διαγώνια θέση, η μπάλα καταλήγει έξω.

16′ Ο Μπάμπιτς από δεξιά μπήκε στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Νταβόρ που σούταρε με την μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία του Λόρια. Αυτή ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια για την ΑΕΛ.

20′ Μετά από γύρισμα του Γεωργίου, ο Νταβόρ προσπάθησε να κάνει το σουτ εντός περιοχής, ο Ρισβάνης έβαλε το πόδι του κι εξουδετέρωσε.

23′ Ο Καλτσάς εκτός περιοχής σουτάρει, η μπάλα καταλήγει έξω.

32′ Ο Τόρες έκανε σέντρα προς την εστία, ο Αμπαρτζουμιάν πάνω στην γραμμή έδιωξε την μπάλα.

33’΄Νέα ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Ριέρα από δεξιά στην περιοχή να γυρίζει, τον Γεωργίου να σουτάρει και την μπάλα κα καταλήγει έξω.

38′ Ο Ελουντού την κάθετη πάσα στον Κβιλιτάια που σουτάρει πάνω στον Στραχίνια Κέρκεζ.

45′ Μετά από συνεργασία των Αμπαρτζουμιάν και Kαλτσά, ο τελευταίος από δεξιά κάνει το γύρισμα, ο Κβιλιτάια δεν προλαβαίνει την μπάλα.

54′ Ο Καλτσάς σέντραρε από δεξιά, ο Ελουντού δεν μπορεί να σουτάρει από πλεονεκτική θέση!

74΄Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση! Ο Οκριασβίλι με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση μετά από σέντρα του Καλτσά στέλνει την μπάλα έξω. Παραμένει το 0-0.

77′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ! Ο Ριέρα δίνει την κάθετη πάσα στον Μαέ εντός περιοχής, ο Λόρια σώζει με τα πόδια μετά το πλασέ του Βέλγου!

79΄Ο Βοζίνια βγαίνει εκτός περιοχής για να… μαρκάρει τον Κβιλιτάια, στην συνέχεια της φάσης ο Ριέρα ανατρέπει τον επιθετικό της Ανόρθωσης και δέχεται κίτρινη.

80′ Ο Ρισβάνης έπεσε στο έδαφος μετά από χτύπημα του Ριέρα.Έπεσε κάπως υπερβολικά ο Ρισβάνης. Δεν ήταν κτύπημα για κόκκινη αλλά αν έδειχνε κίτρινη στον Ριέρα ο διαιτητής θα ήταν η δεύτερη

91΄Ο Κβιλιτάια έδωσε στον Απαρτζουμιάμ που από το ύψος της περιοχής βεβιασμένα έκανε άστοχο σουτ ενώ θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα την φάση αφού ήταν πολύ καλή ευκαιρία

ANOΡΘΩΣΗ: Λόρια, Βγκορτς, Ρισβάνης, Κ.Αρτυματάς, Κορέια, Νταουσβίλι (Μίχα 46′), Αμπαρτζουμιάν, Καλτσάς (Χριστοφή 83′), Μπουσουλάζιτς (Χούσμπαουερ 88′), Ελουντού (Οκριασβίλι 58′), Κβιλιτάια 
Στον πάγκο: Τζουρ, Γκαλίτσιος, Μανιάς,Μαργκάσα, Κορρέα
AEΛ:Βοζίνια, Τεσέιρα, Κέρκεζ, Κυριάκου (Αντωνίου 64′), Σάντος,Μεντόγεβιτς, Νταβόρ, Ριέρα (Αβντογιάι 87′), Γεωργίου (Έουλερ  64′), Τόρες (Αντάμοβιτς 87′), Μπάμπιτς (Μαέ 64′)
Στον πάγκο: Κεραυνός, Πάντιτς,Έουλερ, Δ.Αβραάμ, Μπουνόζα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: / Μεντόγεβιτς, Ριέρα, Σάντος

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Χριστοφή Τιμόθεος
AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος