2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
  • ΑΠΟΛΛΩΝ
  • Αφεντικό της πόλης και ένα βήμα από την κορυφή. Η ΑΕΛ κέρδισε 2-1 τον ακίνδυνο Απόλλωνα που μείωσε πολύ αργά(Αποβλήθηκε ο Ντανίλο στο 90΄)

Αφεντικό της πόλης και ένα βήμα από την κορυφή. Η ΑΕΛ κέρδισε 2-1 τον ακίνδυνο Απόλλωνα που μείωσε πολύ αργά(Αποβλήθηκε ο Ντανίλο στο 90΄)

By on 15 Φεβρουαρίου, 2021 0 671 Views

H ΑΕΛ κέρδισε στη μεγάλη μάχη της αγωνιστικής 2-1 τον Απόλλωνα ,όπως και στον Α΄ γύρο με απόλυτα δίκαιο τρόπο .Ήταν καλύτερη, αξιοποίησε τα λάθη του αντιπάλου, μπλόκαρε τα ατού του συμπολίτη της και είναι το αφεντικό της πόλης και πολύ κοντά στην κορυφή

Και ναι αυτή η ΑΕΛ είναι πανέτοιμη για τίτλο. Tο απέδειξε περίτρανα άλλη μια φορά με  ένα εξαιρετικό τακτικά παιχνίδια η ομάδα του Κέρκεζ που της χάρισε τη νίκη στο μεγάλο Λεμεσιανό ντέρμπι. ’Αφησε  πίσω της τον Απόλλωνα  στην βαθμολογία και ακολουθεί κατά πόδας την Ομόνοια.Ο Απόλλωνας απογοήτευσε σε αγωνιστική τακτική και διάθεση. Δεν απείλησε την ΑΕΛ και στην άμυνα δεν είχε εμπιστοσύνη. Γενικά δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα.

Η ΑΕΛ πανηγύρισε μια πέρα για πέρα δίκαιη νίκη, έκανε έναν πολύ καλό πρώτο μέρος στο οποίος κατάφερε να προηγηθεί, έκανε εξαιρετική διαχείριση στην επανάληψη και στις αντεπιθέσεις ήταν επικίνδυνη και σε μια από αυτές έκανε το 2-0 και καθάρισε το ματς.

Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Άντονι Γεωργίου στο 36΄ στο πρώτο γκολ του Αγγλοκύπριου με την φανέλα της ΑΕΛ και το 1-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στο 65΄ σωστά ακυρώθηκε γκολ του Μαέ για οφσάιντ, αλλά ο Τόρες στο 74΄ έκανε το 2-0 και έβαλε γερές βάσεις για νίκη.

Στο 90+1΄ αποβλήθηκε ο Ντανίλο, η ΑΕΛ έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, καπάκι στο 90+3΄΄ μείωσε ο Απόλλωνας με τον Ντιγκινί, οι «γαλάζιοι» το πάλεψαν στα τελευταία λεπτά αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να πανηγυρίσει τη νίκη, να ανέβει στην 2η θέση και ο Απόλλωνας να πέσει στην 3η.

1΄ Πρώτο σουτ στο παιχνίδι. Ο Ζοάο Πέδρο το επιχείρησε αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

4΄ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Γιούστε έκανε το λάθος, ο Γεωργίου βγήκε τετ-α-τετ με τον Δημητρίου αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας βγήκε νικητής από την μονομαχία.

20΄ Λάθος  του Γιούστε, ο Αντάμοβιτς πήρε την μπάλα, έκανε ένα σουτ από καλή θέση αλλά η μπάλα σταμάτησε στο σώμα συμπαίκτη του, του Μαέ.

22΄ Απειλεί ο Απόλλωνας. Ο Γιαννιώτας μπήκε ταχύτατα στην περιοχή της ΑΕΛ από θέση μέσα δεξιά, έκανε το γύρισμα αλλά δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

36΄ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ η ΑΕΛ. Σοβαρό λάθος απομάκρυνση από τον τερματοφύλακα Δημητρίου, ο Τόρες πήρε την μπάλα, έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Δημητρίου απέκρουσε αλλά ο Α.Γεωργίου ακολούθησε την φάση και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.Είναι το πρώτο του με τη φανέλα της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα

62΄ Σέντρα-σουτ του Τόρες, σε ετοιμότητα ο Δημητρίου μάζεψε την μπάλα.

65΄ Σκόραρε η ΑΕΛ με τον Μαέ αλλά σωστά το  VAR ακύρωσε το γκολ αφού ήταν σε θέση οφσάιντ ο σκόρερ

74΄ ΓΚΟΛ. 2-0. Υποδειγματική αντεπίθεση από την ΑΕΛ η οποία ξεδιπλώθηκε από αριστερά, ο Ντανίλο ταχύτατα πέρασε τον Πέδρο και μπήκε στην περιοχή του Απόλλωνα, γύρισε την μπάλα, ,έφτασε στον Τόρες ο οποίος από κοντά ,ανάμεσα σε δύο αμυντικούς δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

86′ Δυνατό σουτ από Ντιγκινί η μπάλα καταλήγει εξώ.

89΄ Σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια Ντανίλο και Ντιγκινί και ο διαιτητής τους έδειξε από μία κίτρινη κάρτα.μετά από έλεγχο στο VAR ο διαιτητής έδειξε κόκκινη τελικά στον Ντανίλο για σκληρό φάουλ

93΄Ο Ντικινί μετά από εκτέλεση φάουλ βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2-1 αλλά ήτα;ν αργά για τον Απόλλωνα

ΑΕΛ (Ντ. Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα, Μπουνόζα (70΄ Πάντιτς), Αντωνίου, Έουλερ (79΄ Σάντος), Μεντόγεβιτς, Ζτραβκόφσκι, Αντάμοβιτς (59΄ Ντανίλο), Γεωργίου (79΄ Αβντιγιάι), Τόρες, Μαέ

Στον πάγκο: Κεραυνός, Κέρκεζ,  Κωνσταντινίδης, Μπάμπιτς, Κυριάκου.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ.Πετράκης): Δημητρίου, Γιούστε, Ρομπέρζ, Πέδρο, Ψύχας (76΄ Βασιλείου), Μάρκοβιτς (81΄ Χάμπος), Ματέι (46΄ Νταμπό), Μπίσεσβαρ, Γιαννιώτας (72΄ Μπένσοπ), Πίττας, Ντιγκινί.

Στον πάγκο: Γιοβάνοβιτς, Γκεριέ, Φιλιώτης, Ντένιτς, Σακέτι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αντάμοβιτς (3η), Μεντόγεβιτς, Τεισέιρα, Ντανίλο/ Μάρκοβιτς, Ντιγκινί (3η)

ΚΟΚΚΙΝΗ:Ντανίλο 90΄

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος

4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

VAR: Νικολάου Γιώργος

AVAR: Μαρίνου Μιχάλης

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος