5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Mε τον Οκριασβίλι είναι πιο ωραία.Γύρισε και οδήγησε την Ανόρθωση στη νίκη μέσα στο Παραλίμνι

Mε τον Οκριασβίλι είναι πιο ωραία.Γύρισε και οδήγησε την Ανόρθωση στη νίκη μέσα στο Παραλίμνι

By on 16 Φεβρουαρίου, 2021 0 594 Views

Γύρισε με κέφια στην αρχική 11αδα μετά από μεγάλη απουσία και βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά ο Τορνίκε Οκριασβίλι ο οποίος οδήγησε την Ανόρθωση  στη νίκη με 2-1 επί της Ένωσης στο «Τάσος Μάρκου». Ο Γεωργιανός έλειψε πολύ από την «Κυρία» και φάνηκε, Είχε εκτός τους Νταουσβίλι,Καλτσά,ΕΛουντού η ΑΝόρθωση ωστόσο η παρουσία του Οκριασβίλι αλλά και η καλή απόδοση του Δ.Χριστοφή και η ποιότητα του Μίχα βελτίωσαν την εικόνα της Ανόρθωσης που ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίωρο και έχασε καλές ευκαιρίες ελέω Γκατσέφσκι που σταμάτησε τον Κβιλιτάια σε δύο μεγάλες ευκαιρίες ,ένα σουτ του Μίχα πριν έρθει το πρώτο γκολ από το πέναλτι που σωστά δόθηκε από το VAR. H Ένωση ισοφάρισε στην πρώτη της καλή αντεπίθεση και τιμώρησε την επιπολαιότητα των επιθετικών της Ανόρθωσης να τελειώσουν τις φάσεις ψύχραιμα αλλά και την αδράνεια στην αντεπίθεση της Ένωσης από την μεσαία γραμμή ,που έφερε το 1-1. Το νικητήριο γκολ ήρθε στο β΄ημίχρον αρκετά νωρίς χάρη στην ποιότητα των Μίχα -Οκριασβίλι με την ασίστ του πρώτου και το άψογο τέλειωμα του ήρωα της βραδιάς.Στη συνέχεια η Ανόρθωση μπορούσε με λίγη προσοχή να εδραιώσει τη νίκη με τρίτο γκολ αλλά υπήρξαν βεβιασμένα τελειώματα που κράτησαν την αγωνία μέχρι το τέλος αφού η Ένωση προσπάθησε αλλά με τις δικές τις απουσίες δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα από την καλύτερη της Ανόρθωση.

ΓΚΟΛ-ΦΑΣΕΙΣ

3′ Επικίνδυνο γύρισμα του Λουσέρο από τα αριστερά, δυσκολεύτηκε να μαζέψει ο Λόρια που το έπραξε με δεύτερη προσπάθεια.

6′ Από κόρνερ του Οκριασβίλι, έπιασε την κεφαλιά ο Κβιλιτάια με τον Γκατσέφσκι να μαζεύει.

13′ Μεγάλη φάση για την Ανόρθωση. Ο Χριστοφή έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, βρήκε τον Κβιλιτάια μέσα στην περιοχή που έκανε το πλασέ, με τον Γκατσέφσκι να διώχνει σε κόρνερ.

15′ Νέα καλή στιγμή για την Ανόρθωση. Ο Οκριασβίλι μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ με τον Γκατσέφσκι να διώχνει πλάγια.

16′ Γύρισμα του Χριστοφή στο ύψος του πέναλτι, ο Οκριασβίλι έκανε το σουτ με την μπάλα όμως να καταλήγει πάνω από την εστία του Γκατσέφσκι.

23′ Εξαιρετική επέμβαση από τον Γκατσέφσκι. Σέντρα του Χριστοφή από τα δεξιά, ο Κβιλιτάια έπιασε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει πάνω στην γραμμή ενστικτωδώς.

27′ Πέναλτι για την Ανόρθωση αποφασίζει ο Νικόλας Νεοκλέους μέσω on-field review. Μετά από γύρισμα στην περιοχή της Ένωσης, ο Κυριάκου παίζει απρόσεκτα την μπάλα με το χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την παράβαση μετά από υπόδειξη του VAR για έλεγχο αφού αρχικά δεν είδε την παράβαση ο διαιτητής..

28′ ΓΚΟΛ 0-1: Εύστοχος από την άσπρη βούλα ο Οκριασβίλι, ανοίγει το σκορ για την Ανόρθωση.

37′ ΓΚΟΛ 1-1: Κάθετη μπαλιά του Ντένινγκ στον Θεοδώρου που έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ανόρθωσης, πέρασε και από τον Λόρια για να πλασάρει σε κενή εστία.

43′ Επικίνδυνη σέντρα του Αμπαρτζουμιάν, πρόλαβε ο Μπαρμπόσα και έδιωξε προτού γίνει επικίνδυνος ο Οκριασβίλι.

44′ Ακυρώνεται σωστά γκολ τυο Βργκοτς, με τον Κροάτη να είναι πιο μπροστά από την άμυνα των γηπεδούχων.

52′ Σέντρα του Κορέια από τα αριστερά, δεν θα προλάβει ο Κβιλιτάια με την μπάλα να περνάει έξω.

58′ ΓΚΟΛ 1-2: Ο Αμπαρτζουμιάν βρήκε τον Μίχα που μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Οκριασβίλι που με πλασέ νίκησε τον Γκατσέφσκι.

61′ Σέντρα στην περιοχή της Ένωσης, η κεφαλιά του Ρισβάνη δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γκατσέφσκι.

64′ Μακρινό σουτ του Ντένινγκ, θα διώξει σε πρώτο χρόνο ο Λόρια με τον Βργκοτς να διώχνει σε κόρνερ.

67′ Σέντρα του Αμπαρτζουμιάν, έπιασε την κεφαλιά ο Οκριασβίλι με την μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία του Γκατσέφσκι.

76′ Μακρινό σουτ του Χριστοφή, η μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκατσέφσκι. Αλλαγή για την Ανόρθωση. Έξω ο Οκριασβίλι, μέσα ο Γκαλίτσιος.

78′ Λάθος στην άμυνα της Ένωσης, ο Χριστοφή έκανε το σουτ με τον Γκατσέφσκι να διώχνει σε κόρνερ.

85′ Ο Καλτσάς βρήκε τον Χουσμπάουερ μέσα στην περιοχή που έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ αφού κόντραρε σε σώματα αμυνόμενων.

87′ Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Ίρεπ, μπλοκάρει ο Λόρια.


ΕΝΠ (Κ. Φερέρ): Γκατσέφσκι, Μπάρνι, Ιρέπ, Λουσέρο, Μπελόνε (65′ Μαρκόσκι), Ντένινγκ (65′ Κοτσώνης), Θεοδώρου, Ουντότζι, Μπαρμπόσα, Πανός (74′ Γκαντό), Κυριάκου (87′ Μαυρουδής)
Στον πάγκο: Κουτσού, Πέτρου, Παναγή, Φλουρής, Μαϊσουράντζε

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Βργκοτς, Ρισβάνης, Αμπαρτζουμιάν (79′ Καλτσάς), Κορέια, Αρτυματάς, Μπουσουλάτζιτς, Μίχα (62′ Χουσμπάουερ), Χριστοφή, Οκριασβίλι (76′ Γκαλίτσιος), Κβιλιτάια (79′ Μανιάς)
Στον πάγκο: Τζουρ, Πηλέας, Μαργκάσα, Κορέα, Π. Αρτυματάς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντένινγκ (8η), Πανός / Μπουσουλάτζιτς (3η), Αρτυματάς, Μανιάς

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους
Α’ Βοηθός:
 Πέτρος Πέτρου
Β’ Βοηθός: 
Κυριάκος Σωκράτους
4ος: 
Δημήτρης Κουμή
VAR: 
Τιμόθεος Χριστοφή
AVAR: 
Χρίστος Ε. Χρίστου
Παρατηρητής: Μιχάλης Αργυρού