28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ναι!Ο Ολυμπιακός είναι στην εξάδα.Με τον Μάντζη κέρδισε την ΑΕΚ και έβαλε τέλος στα σενάρια

Ναι!Ο Ολυμπιακός είναι στην εξάδα.Με τον Μάντζη κέρδισε την ΑΕΚ και έβαλε τέλος στα σενάρια

By on 19 Φεβρουαρίου, 2021 0 4985 Views

Με «χρυσό» σκόρερ τον Μάντζη, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ εντός έδρας σφραγίζοντας την παρουσία του στην 6άδα αφού ανεβαίνει πλέον στους 34 βαθμούς και βρίσκεται στο +4 από το ΑΠΟΕΛ. Τεράστια επιτυχία για τους «μαυροπράσινους» που ακολούθησαν κατά γράμμα την τακτική του Τσέντομιρ Γιανέφσκι και διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους που είχε διαμορφωθεί από το 17’ με την φοβερή κεφαλιά του Ελλαδίτη μετά από γύρισμα του Σάλι.

Η ΑΕΚ που είχε δύο καλές στιγμές με τον Ναράνχο, από μία σε κάθε ημίχρονο, δεν κατάφερε να ασκήσει πίεση στον Ολυμπιακό που τακτικά ήταν εξαιρετικός στον αγωνιστικό χώρο. Στους 40 βαθμούς η ΑΕΚ, μπαίνει ως 5η στα πλέι οφ, κάτι που ήταν άλλωστε δεδομένο και πριν από την έναρξη του αγώνα στο Μακάρειο.

Το ματς: Ξεκίνησε καλύτερα η ΑΕΚ, που βρήκε την πρώτη καλή στιγμή στο 8’ με τον Ναράνχο στην έμπνευση του Τρισκόφσκι να του γυρίσει κάθετα τη μπάλα, όμως ήταν άστοχος ο επιθετικός των Λαρνακέων. Στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων, πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Σάλι να βρίσκει το Μάντζη στην περιοχή που με κεφαλιά νίκησε τον Μολ. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός έκλεισε τους χώρους και δεν απειλήθηκε μέχρι την ανάπαυλα.

Στο β’ ημίχρονο, η ΑΕΚ προσπάθησε περισσότερο, είχε ξανά ευκαιρία με τον Ναράνχο στο 58’, όπως και με τον Τρισκόφσκι τρία λεπτά μετά, το σκορ όμως παρέμεινε αναλλοίωτο. Ο Ολυμπιακός έβρισκε χώρους με το χρονόμετρο να κυλάει, όμως ούτε ο Σάλι (85’) ούτε ο Πεχλιβάνης (87’) βρήκαν στόχο. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος για να πάρει αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα η ομάδα της Λευκωσίας.

Ολυμπιακός (Τσ. Γιανέφσκι): Μιχαήλ, Ψάλτης, Σάλι (90+3′ Μίλετιτς), Μάντζης (81′ Φαν Κέσελ), Γκουστάβο (63′ Σαντάνα), Μανρίκε, Σαρφό, Πεχλιβάνης (90+3′ Κυριάκου), Ανδρέου, Σωτηρίου, Νάνι
Στον πάγκο: Καράδαης, Κωνσταντινίδης, Γαρουφαλιάς, Κοστόφ, Χάνι

ΑΕΚ (Σ. Αυγουστή): Moλ, Τρουγιόλς (78′ Σπόλιαριτς), Ακοράν (59′ Νάντο), Τρισκόφσκι, Χέιτλι, Φερνάντες (87′ Τάντι), Γκονζάλεθ, Ιωάννου, Φλοριάν, Ναράνχο (59′ Μακρής), Ναούμ (46′ Σπιρόφσκι)
Στον πάγκο: Τέουκενς, Αντωνιάδης, Λαφράνς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάντζης, Σαντάνα / Σπιρόφσκι (6), Φερνάντες

Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή
Α’ Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης
Β’ Βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου
4ος: Παναγιώτης Χατζηγεωργίου
VAR: Λούκας Σωτηρίου
AVAR: Νίκος Εγγλέζου
Παρατηρητής: Λεόντιος Τράττος
Στο όριο για τον Ολυμπιακό: Σαντάνα(2), Μιχαήλ(2), Κυριάκου(2), Μανρίκε(5), Σάλι(2), Ψάλτης(2), Ανδρέου(5)
Στο όριο για την ΑΕΚ: Γκαρσία(2), Σπιρόφσκι(5), Σπόλιαριτς(5), Σούτερντεν(2), Ιωάννου(7), Ακοράν(5)