6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πράσινη κορυφή με νίκη στο ντέρμπι. Ο Ασαντέ το γκολ της νίκης, χαμένο πέναλτι από τον Παπουλή

Πράσινη κορυφή με νίκη στο ντέρμπι. Ο Ασαντέ το γκολ της νίκης, χαμένο πέναλτι από τον Παπουλή

By on 20 Φεβρουαρίου, 2021 0 489 Views

Το ντέρμπι «αιωνίων» βάφτηκε και πάλι πράσινο. Η Ομόνοια έκανε επίδειξη δύναμης και πάλι κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, επικρατώντας με 1-0 στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Cyta.Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, το συγκρότημα του Χένινγκ Μπεργκ έφτασε στη νίκη που χαρίζει την πρωτιά στην πρώτη φάση με 56 βαθμούς και θα αρχίσει την β΄φάση από το Μακάρειο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, το ΑΠΟΕΛ παρέμεινε στην 7η θέση με 30 βαθμούς και για πρπώτη φορά θα αγωνιστεί στον β΄όμιλο στην β΄φάση του ρπωταθλήματος γεγονός που αποδεικνύει την αποτυχία της χρονιάς.Την Τετάρτη οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν στον πρώτο αγώνα του κυπέλλου..

Το μοναδικό γκολ της νίκης επιτεύχθηκε από τον Ασάντε (7΄) με κεφαλιά, μετά από ασίστ του Λέζιακς. Οι «πράσινοι» είχαν ξεκάθαρες ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Πιο κλασική αυτή του Παπουλή στο 43΄, όταν δεν βρήκε στόχο μετά από εκτέλεση πέναλτι.

5΄ Πέναλτι ζήτησε η Ομόνοια για πέσιμο του Ασάντε στην περιοχή μετά από διεκδίκησης της μπάλας με τον Ουζόχο. Ο Λούκας Σωτηρίου ενημερώθηκε από τον VAR ότι δεν υπήρχε παράβαση.

8΄ ΓΚΟΛ 1-0 Μετά από εξέταση της φάσης από το VAR, το γκολ μετράει. Η Ομόνοια προηγείται με 1-0 με την κεφαλιά του Ασάντε μετά από σέντρα του Λέζιακς. Άλλη μια ασίστ από τον Τσέχο αμυντικό, έφτασε τις 12!

13΄ Πέναλτι ζήτησε το ΑΠΟΕΛ για χέρι του Λέζιακς μετά από σέντρα του Κλωναρίδη. Η φάση ελέχθηκε από τον VAR που έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι αφού δεν είδε παράβαση στο χέρι που φάνηκε να γίνεται .

19΄ Μόνος ο Τιάγκο από πλεονεκτική θέση, έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά έξω.

29΄ Μακρινό σουτ του Γκόμεθ, απέκρουσε δύσκολα ο Ουζόχο.

33΄ Σουτ του Κατσαντώνη από πλεονεκτική θέση, η μπάλα πέρασε ψηλά έξω.

42΄ Πέναλτι για την Ομόνοια… Ο Τιάγκο ανατράπηκε από τον Ανουάρ

43΄ Εκτέλεση πέναλτι του Παπουλή, η μπάλα πέρασε ψηλά έξω.

54΄ Φάση διαρκείας στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ. Προβολή του Ασάντε, απέκρουσε ο Ουζόχο, στη συνέχεια ο Παπουλής έκανε το γυριστό με τον Σαμπάλα να διώχνει πάνω στη γραμμή τέρματος.

64΄ Τεράστια ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Ασάντε έδωσε έτοιμο γκολ στον Τζιωνή, ο οποίος σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα έξω.

65΄ Σουτ του Σαμπάλα μέσα από την περιοχή, απέκρουσε εύκολα ο Φαμπιάνο.

67΄ Σουτ του Ζαχίντ, η μπάλα πέρασε έξω.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Λέζιακς, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Κούσουλος, Γκόμεθ, Τζιωνής, Τιάγκο, Παπουλής, Ασάντε

Στον πάγκο: Παναγή, Κίκο, Λανγκ, Γκόμες, Λοΐζου, Μποτεάκ, Ντούρις, Τσέποβιτς, Κακουλλής

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Ουζόχο, Σιέλης, Βινίσιους (81΄ Ντογκαλά), Μερκής, Ντε Βινσέντι (87΄ Σατσιάς), Ανουάρ (70΄ Λουντέμο), Κλωναρίδης, Σαμπάλα, Ζαχίντ, Κατσαντώνης (87΄ Σαχάρ), Γκάρνερ

Στον πάγκο: Σίλβα, Σάντος, Ζόρζε,Γαβριήλ, Γουίλερ

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος Διαιτητής: Αναστάση Αναστάσης

VAR: Χριστοφή Τιμόθεος

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκόμεθ, Λέζιακς, Χούμποτσαν

ΓΗΠΕΔΟ: ΓΣΠ