2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Επιστροφή στις νίκες και τρίτος αλλά κοντά στην κορυφή ο Απόλλωνας

Επιστροφή στις νίκες και τρίτος αλλά κοντά στην κορυφή ο Απόλλωνας

By on 21 Φεβρουαρίου, 2021 0 558 Views

Έγινε ματσάρα στο Τσίρειο, με τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει τελικά τη νίκη με 2-1 επί της Ένωσης, να πλησιάζει την ΑΕΛ αλλά να μπαίνει από την 3η θέση στα πλέι οφ. Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο μας τα επεφύλαξε όλα στο τελευταίο 20λεπτο το οποίο κυριολεκτικά ήταν φωτιά. Ήταν ένα διάστημα που τα είχε όλα, VAR, δύο πέναλτι και τρία γκολ… τι άλλο να θέλουμε οι ουδέτεροι.

Στο 66΄ ο Πετράκης έριξε τον Γκεριέ στο παιχνίδι ο οποίος έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του Απόλλωνα και τρία λεπτά αργότερα στο 69.΄ στην δεύτερη του επαφή με την μπάλα την κάρφωσε με κεφαλιά στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Η Ένωσης πίεση για την ισοφάριση. Στο 75΄ οι «βυσσινί» έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Έγινε η μπαλιά του Μπαρμπόσα, ο Θεοδώρου έκανε την γυριστή κεφαλιά και η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Στην συγκεκριμένη φάση ο Ρομπέρζ στην προσπάθεια να απομακρύνει άγγιξε την μπάλα με το χέρι και αφού ο διαιτητής Κυριάκος Χριστοδούλου ενημερώθηκε από τον VAR Μάριο Χριστοφόρου, πήγε είδε την φάση και υπέδειξε πέναλτι για την Ένωση. Στο 78΄ ο Φελίπε μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ και έκανε το 1-1. Πριν κοπάσουν καλά-καλά τα πανηγύρια των φιλοξενούμενων ο Μπάλαζιτς ανέτρεψε τον Μπένσοπ στο 80΄, υποδείχθηκε το πέναλτι και ο παθόν Μπένσοπ ανέλαβε την εκτέλεση στο 82΄ και έβαλε ξανά μπροστά τον Απόλλωνα με 2-1. Παρά τις προσπάθειες της Ένωσης δεν άλλαξε κάτι μέχρι και το φινάλε, ο Απόλλωνας επέστρεψε στις επιτυχίες και μπαίνει από την 3η θέση στα πλέι οφ. Βέβαια όποιο και να ήταν το σκορ από την 3η θέση θα έμπαινε αλλά μπήκε με όντας σε απόσταση αναπνοής από Ομόνοια και ΑΕΛ.

8΄ Πήγε να απειλήσει η Ένωση. Ο Λουσέρο έκανε την μπαλιά από αριστερά, ο Θεοδώρου κοντρόλαρε στην περιοχή αλλά βγήκε έγκαιρα ο Γιοβάνοβιτς και μάζεψε την μπάλα.

18΄ Απείλησε ο Απόλλωνας. Ο Ζοάο Πέδρο έκανε την συρτή μπαλιά από δεξιά εντός περιοχής αλλά ο Μπίσεσβαρ δεν βρήκε την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα.

21΄ Τεράστια ευκαιρία για την Ένωση. Ο Θεοδώρου  έφυγε γρήγορα πίσω από την άμυνα του Απόλλωνα, δέχθηκε την πίεση από τον Βασιλείου, κατάφερε να κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε έξω.

24΄ Διπλή ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Μπίσεσβαρ έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, απέκρουσε ο Γκατσέφσκι και στην επαναφορά ο Παπουνασβίλι έπιασε νέο σουτ και έστειλε την μπάλα έξω.

69΄ ΓΚΟΛ. 1-0. Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Γκεριέ με κεφαλιά κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Γκατσέφσκι.Στην Ένωση διαμαρτύρονται γιατί υποστηρίζουν ότι πριν από το κόρνερ υπήρχε οφσάιντ

75΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Ένωση. Μπαλιά του Μπαρμπόσα, ο Θεοδώρου έκανε την γυριστή κεφαλιά και η μπάλα έφυγε λίγο έξω. Στην συγκεκριμένη φάση ο Ρομπέρζ στην προσπάθεια να απομακρύνει άγγιξε την μπάλα με το χέρι και αφού ο διαιτητής Κυριάκος Χριστοδούλου ενημερώθηκε από τον VAR Μάριο Χριστοφόρου, πήγε είδε την φάση και υπέδειξε πέναλτι για την Ένωση.

78΄ ΓΚΟΛ. 1-1. Ο Φελίπε από την άσπρη βούλα νίκησε τον Γιοβάνοβιτς και έφερε το ματς στα ίσα.

80΄ Κερδίζει πέναλτι ο Απόλλωνας σε μαρκάρισμα του Μπάλαζιτς στον Μπένσοπ.

82΄ ΓΚΟΛ. 2-1. Ο Μπένσοπ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνιά, τον Γκατσέφσκι στην δεξιά και έκανε το 2-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γ.Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Χάμπος, Βασιλείου (66΄ Γκεριέ), Ζοάο Πέδρο, Σακέτι (58΄ Μάρκοβιτς), Ντένιτς, Μπίσεσβαρ, Παπουνασβίλι (58΄ Μπένσοπ), Πίττας, Νταμπό (84΄ Ματέι).

Στον πάγκο: Δημητρίου, Φιλιώτης Ψύχας, Ορφανίδης, Φώτη,

ΕΝΠ (Κ.Φερέρ): Γκατσέφσκι, Μπάρνι, Λουσέρο, Θεοδώρου, Γκάντο, Κοσμάς (70΄ Φελίπε), Μπαρμπόσα, Πανός (85΄ Ουντοζι), Κυριάκου, Μπάλαζιτς, Ενγκό

Στον πάγκο: Πέτρου, Ίρεπ, Μπελόνε, Κοτσώνης, Παναγή, Μαϊσουράτζε,  Μαρκόφσκι.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χάμπος, Σακέτι (6η), Γκεριέ/Πανός (3η)

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος

4ος Διαιτητής: Χρίστου Κωνσταντίνος

VAR: Χριστοφόρου Μάριος

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος

Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας