28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024

Με άγχος κράτησε τη νίκη και την 2η θέση η ΑΕΛ.Ο Βοζίνια όταν χρειάστηκε είπε όχι στον Εθνικό

By on 21 Φεβρουαρίου, 2021 0 473 Views

Η ΑΕΛ νίκησε 2-1 τον Εθνικό στο Δασάκι της Άχνας στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής και εξασφάλισε την δεύτερη θέση ενόψει των πλέι οφ. Άνοιξε το σκορ ο Μπουνόζα στο 20′, με τον Αντάμοβιτς στο 61′ να διπλασιάζει τα γκολ των φιλοξενούμενων. Μείωσε στο τελικό 1-2 στο 67′ ο Ντόλεζαλ. Πλήγμα για την ΑΕΛ ο τραυματισμός του Μπουνόζα ενώ για τον Εθνικό αποκόμισε σοβαρό τραυματισμό ο Μιγκλελίτο. Αγχώθηκε μετά το 2-1 η ΑΕΛ και την αποχώρηση του Μπουνόζα ωστόσο όταν χρειάστηκε ο Βοζίνια έιπε όχι στον Παπαγεωργίου και κράτησε τη νίκη. Ο Εθνικός το πάλεψε αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και δεν απέφυγε την ήττα.

Την ΑΕΚ στο Τσίρειο θα αντιμετωπίσει η ΑΕΛ στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Στην προτελευταία θέση ο Εθνικός με 22 βαθμούς.

Η… δράση άργησε ένα 20άλεπτο στο Δασάκι της Άχνας με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σε παιχνίδι μονομαχιών και την πρώτη αξιόλογη φάση να καταγράφεται στο 19’.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μπουνόζα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΛ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Τόρες ήταν ο δημιουργός ο οποίος με την 11η ασίστ στο πρωτάθλημα… βοήθησε στο να χριστεί ο Μπουνόζα ο 17ος σκόρερ της ΑΕΛ την φετινή σεζόν.

Το γκολ διαφοροποίησε την εικόνα της αναμέτρησης με τους φιλοξενούμενους απελευθερωμένοι από την πιεση κυνήγησαν το δεύτερο γκολ όμως η δυστοκία στην τελική προσπάθεια και ο τερματοφύλακας Στρατηλάτηες στέρησαν από την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ το δεύτερο γκολ.

Ο Εθνικός απείλησε ελάχιστα στο πρώτο ημίχρονο, δεν δημιούργησε τελική προσπάθεια για γκολ ενώ οι Μιγκελίτο και Ουαλί έγιναν αναγκαστικές αλλαγές δημιουργώντας επιπλέον δυσκολίες στην διαχείριση του αγώνα.

Στην πρώτη σημαντική φάση του β’ ημιχρόνου ο Ντόλεζαλ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζάκπα έστειλε την μπάλα έξω. Η ΑΕΛ κατάφερε να διπλασιάσει τα γκολ της με τον Αντάμοβιτς στο 61’, όμως ο Εθνικός με τον Ντόλεζαλ μείωσε σε 1-2 στο 67’. Ο Μάριος Ηλία ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μπουνόζα, ο Χουντόμπιακ εκτέλεσε το πέναλτι με τον Βοζίνια να αποκρούει και στην επαναφορά ο Ντόλεζαλ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

ΓΚΟΛ -ΦΑΣΕΙΣ

20′ ΓΚΟΛ 0-1! Ο Μπουνόζα ανοίγει το σκορ με κεφαλιά. Mετά την εκτέλεση του κόρνερ Τόρες ο Μπουνόζα με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΛ με το πρώτο του γκολ με την φανέλα της ΑΕΛ.

26′ Ο Μαέ σουτάρει, ο Στρατηλάτης πέφτει και διώχνει την μπάλα, ο Νταβόρ στην επαναφορά σουτάρει πάνω στον Χουντόμπιακ.

48′ Ο Ζάκπα από δεξιά σεντράρει, ο Ντόλεζαλ κάνει την κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει έξω!

61′ ΓΚΟΛ 0-2! Ο Αντάμοβιτς κάνει το 0-2! Ο Μαέ μπήκε στην περιοχή και έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Αντάμοβιτς που διπλασίασε τα γκολ της ΑΕΛ από κοντά. Ισχυρό προβάδισμα για την ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ.

65′ Πέναλτι για τον Εθνικό! Ο Μπουνόζα ανατρέπει τον Μάριο Ηλία. Σωστή απόφαση καθώς ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ τράβηξε αρχικά τον επιθετικό του Εθνικού από την φανέλα και στην συνέχεια τον ανέτρεψε.

67′ ΓΚΟΛ 1-2! Ο Χουντόμπιακ εκτέλεσε το πέναλτι, ο Βοζίνια απέκρουσε όμως στην επαναφορά ο Ντόλεζαλ με σουτ μειώνει σε 1-2. Τρίτο γκολ για τον Ντόλεζαλ.

71′ Ευκαιρία για τον Εθνικό. Ο Παπαγεωργίου μετά από σέντρα του Περατικού, υποδέχθηκε την μπάλα και έκανε το πλασέ με Βοζίνια να αποκρούει και στη συνέχεια ο Παπαγεωργίου να στέλνει την μπάλα έξω!

83′ Ο Ντεϊβίσον μετά την εκτέλεση κόρνερ κάνει την κεφαλιά, η μπάλα καταλήγει έξω.

.

86′ Ο Νταβόρ εκτός περιοχής βρίσκει χώρο και σουτάρει, η μπάλα καταλήγει έξω.

Eθνικός (Η.Χαραλάμπους):Στρατηλάτης, Ουαλί (Μ. Ηλία30′), Περατικός, Γκόρουπετς, Κυπριανού, Μιγκελίτο (Σάβιτς 24′), Παπαγεωργίου (Χαραλάμπους 80′), Ντεϊβίσον, Ντόλεζαλ, Χουντόμπιακ (Κοστόφσκι 80′), Ζάκπα

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Ηλία Κ., , Χριστοφή, Κουσιάππας, Ταράσοφς.

AΕΛ (Ν.Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα, Μπουνόζα (Πάντιτς 69′), Σάντος, Έουλερ, Μεντόγεβιτς, Αντάμοβιτς (Κέρκεζ 88′), Νταβόρ, Γεωργίου (Αντβιγιάι 74′), Τόρες, Μαέ (Μπάμπιτς 88′)

Στον πάγκο: Κεραυνός, Αβραάμ, Πσισιέ, Κυριάκου, Κωνσταντινίδης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζάκπα, Χαραλάμπους, Κυπριανού (6η) / Σάντος (8η), Μαέ, Αβντίγια

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης

VAR: Δημητρίου Βασίλης

AVAR: Σολωμού Δημήτρης

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης