21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ανοικτή η πρόκριση στον επαναληπτικό. Ελαφρύ προβάδισμα για την Ομόνοια το 1-1 αφού το ΑΠΟΕΛ ήταν γηπεδούχο

Ανοικτή η πρόκριση στον επαναληπτικό. Ελαφρύ προβάδισμα για την Ομόνοια το 1-1 αφού το ΑΠΟΕΛ ήταν γηπεδούχο

By on 24 Φεβρουαρίου, 2021 0 547 Views

Το ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια εξήλθαν ισόπαλοι 1-1 στο ΓΣΠ, στον πρώτο προημιτελικό κυπέλλου. Μέτριο το παιχνίδι στο α’ ημίχρονο, πολύ καλύτερο στο β’, με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ να είναι αρκετά επικίνδυνη και την Ομόνοια να δημιουργεί επίσης κινδύνους μπροστά στην εστία του Ουζόχο. Ο Κλωναρίδης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 51’, με τον Τιάγκο να ισοφαρίζει στο 54’. Έτσι, οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει του επαναληπτικού που θα γίνει στις 10 Μαρτίου.

 Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν το ρυθμό τους. Οι «πράσινοι» ήταν πιο επικίνδυνοι και είχαν τις δύο πρώτες καλές τελικές στο 10’ και στο 11’, χωρίς όμως να απειληθεί ουσιαστικά η εστία του Ουζόχο. Δυσκολεύτηκε αρκετά το ΑΠΟΕΛ στο κομμάτι της δημιουργίας, ενώ όποτε πάτησε την περιοχή του Φαμπιάνο δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 3 τελικές για την Ομόνοια, καμία για το ΑΠΟΕΛ που όμως μπήκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο μετά την ανάπαυλα.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο Μπεργκ πραγματοποίησε τετραπλή αλλαγή, όμως το ΑΠΟΕΛ στην δεύτερή του καλή στιγμή στο 51’, άνοιξε το σκορ με τον Κλωναρίδη που πλάσαρε σε κενή εστία μετά την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενουμένων. Ωστόσο, η απάντηση από πλευράς Ομόνοιας ήταν άμεση, μιας και ο Τιάγκο τρία λεπτά αργότερα έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι τυπικά γηπεδούχοι έφτιαξαν κι άλλες ευκαιρίες, με κορυφαία αυτή του Γκάρνερ στο 67’ όπου εξουδετέρωσε ο Φαμπιάνο.

Το ΑΠΟΕΛ έψαξε ένα δεύτερο γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού που θα γίνει στις 10 Μαρτίου, δίχως όμως να καρποφορήσει η πίεση που έβαλε στην Ομόνοια. Αντιθέτως, ο Λοΐζου έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 90’, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Παράπονα για την διαιτησία του Β.Δημητρίου έχει το ΑΠΟΕΛ για κάποιες φάσεις που αγνόησε φάουλ υπέρ του ή για φάουλ που έδωσε σε βάρος του και ήταν αμφισβητούμενα

ΑΠΟΕΛ (Σ. Πουρσαϊτίδης): Ουζόχο, Βινίσιους, Σάντος, Λουντέμο (84′ Ντε Βινσέντι), Ανουάρ, Ζαχίντ, Κλωναρίδης (58′ Κατσαντώνης), Νσούε, Σαμπάλα, Γκάρνερ (84′ Μπεν Σαχάρ), Ντογκαλά

Στον πάγκο: Σίλβα, Ζόρζε, Νούχιου, Κατσαντώνης, Σατσιάς, Μερκής, Γουίλερ

Ομόνοια (Χ. Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λέζιακς, Σέχου, Χούμποτσαν (46′ Λανγκ), Λούφτνερ, Γ. Γκόμεθ (46′ Β. Γκόμες), Κούσουλος, Τιάγκο, Λοΐζου, Ασάντε (46′ Τζιωνής), Τσέποβιτς (46′ Ντούρις)

Στον πάγκο: Παναγή, Κίκο, Μποτεάκ, Παπουλής, Κακουλλής

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκάρνερ, Μπεν Σαχάρ, Ανουάρ, Ντογκαλά / Κούσουλος

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου

Α’ Βοηθός: Νίκος Εγγλέζου

Β’ Βοηθός: Παύλος Γεωργίου

4ος: Ροβέρτος Κώστα

VAR: Τιμόθεος Χριστοφή

AVAR: Μιχάλης Σωτηρίου

Παρατηρητής: Παναγιώτης Γερασίμου