1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024

Την έβγαλε νοκ-άουτ ο Ολυμπιακός(2-0).Αυτή η Ανόρθωση δεν θέλει ή δεν μπορεί!

By on 14 Μαρτίου, 2021 0 623 Views

Σε ένα αγώνα που η Ανόρθωση καιγόταν για τη νίκη παρουσιάστηκε πολύ πίσω από τις πρόσφατες εμφανίσεις της στο Μακάρειο και έχασε 2-0 από τον Ολυμπιακό που ήταν βαθμολογικά αδιάφορος όμως αγωνιστικά έπαιξε σαν σε ένα τελικό και έβγαλε νοκ-άουτ την Ανόρθωση από την μάχη του τίτλου ενώ την άφησε στο -6 από την 3η θέση. Σκιά του εαυτού τους τα ατού της Ανόρθωσης στο Α΄ ημίχρονο που μπήκε νωθρά στον αγώνα και αιφνιδιάστηκε στο 9΄όταν ο Κα έφυγε από το κέντρο και το πλασέ του αν και όχι το ιδανικό ξεγέλασε τον Λόρια που είδε την μπάλα στα δίκτυα του αφού πέρασε ανάμεσα στα πόδια του.

Η αντίδραση της Ανόρθωσης άργησε αφού στο Α΄ ημίχρονο δεν μπόρεσε να επιβληθεί και να ανεβάσει ρυθμό ενώ στο β΄ ημίχρονο όταν πίεσε τα ατού της Κβιλιτάια και Οκριασβίλι δεν είχαν καθαρό μυαλό και έχασαν εύκολα τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες η Ανόρθωση στο β΄ ημίχρονο ωστόσο η απόδοση  των παικτών της δεν ήταν ανάλογη της αξίας και του μισθού τους απέναντι σε ένα αντίπαλο που δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο αλλά τα έδωσε όλα για τη νίκη. Ίσως να πίστεψαν  ότι η σκέψη του Ολυμπιακού θα ήταν στο κύπελλο αλλά η χαλαρότητα και η έλλειψη καθαρού μυαλού και πάθους έδειξε ότι αυτή η Ανόρθωση με αυτή την νοοτροπία δεν θέλει ή δεν μπορεί να διεκδικήσει αυτό που στόχευε.

Ο Κβιλιτάια ξέχασε το γκολ εδώ και βδομάδες ,ο Οκριασβίλι από ένα μέτρο σημάδεψε τον τερματοφύλακα και το δοκάρι, ο Κορέια στην πρώτη φάση του αγώνα σε κενή εστία σούταρε άουτ.

Στο ξεκίνημα ο Μλίχα έμεινα στον πάγκο και μπήκε στο 30΄αφού μέχρι τότε η Ανόρθωση παράπαιε ωστόσο  ούτε αυτός έκανε την διαφορά

Ο Ολυμπιακός σκόραρε νωρίς στο παιχνίδι με τον Φαμπρίς Κα στο 9΄, ένα υπέρ του σκορ το οποίο κράτησε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες μέχρι την ανάπαυλα παρά την πίεση που προσπάθησε να βάλει η Ανόρθωση.

Στην επανάληψη όμως η πίεση ήταν έντονη, η «Κυρία» ήταν καταιγιστική αλλά άστοχη και άτυχη, έχανε συνεχώς ευκαιρίες ειδικά από το 65΄ και μετά αλλά την μπάλα στα δίχτυα του εξαιρετικού Μιχαήλ δεν την έβαζε. Αποκορύφωμα τεράστια διπλή ευκαιρία στο 76΄ με τον Οκριασβίλι όπου απέκρουσε αρχικά ο Μιχαήλ και στην εξέλιξη της φάσης ο Γεωργιανός σημάδεψε το δοκάρι.

Ρίσκαρε η Ανόρθωση και σε μια από τις αντεπιθέσεις του ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σαρφό ο οποίος σφράγισε τη νίκη για τους «μαυροπράσινους».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιανέφσκι): Μιχαήλ, Ψάλτης (77΄ Μανρίκε), Γαρουφαλιάς, Γκουστάβο, Κα (54΄ Κωνσταντινίδης), Σαντάνα (67΄ Σαρφό), Στ.Ανδρέου (54΄ Νάνι), Σωτηρίου, Κοστόφ, Κυριάκου, Χάνι (77΄ Ευτυχίδης)
Στον πάγκο: Αγριμάκης, Μάντζης,  Λ. Ανδρέου,  Χαραλάμπους

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (T.Κετσπάγια): Λόρια, Κ.Αρτυματάς, Κορέια, Νταουσβίλι (56΄ Μαργκάσα), Οκριασβίλι, Αμπαρτζουμιάν, Καλτσάς (69΄ Ελουντού), Μπουσουλάτζιτς (30΄ Μίχα), Κβιλιτάια, Χουσμπάουερ (69΄ Χριστοφή), Ρισβάνης
Στον πάγκο: Τζουρ, Γκαλίτσιος, Μανιάς,  Βργκοτς, Κορρέα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κωνσταντινίδης, Γκουστάβο/ Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ
Διαιτητής:
 Σωτηρίου Λούκας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Ομηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας