1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024

Χρόνια πολλά στον Τιμούρ Κετσπάγια

By on 18 Μαρτίου, 2021 0 1013 Views

Αναμφισβήτητα αποτελεί μέρος των κορυφαίων ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων στην Κύπρο και ξεχωριστή μορφή γαι την Ανόρθωση. Γεννημένος στις 18 Μαρτίου του 1968 και ήρθε στην Κύπρο και στην Ανόρθωση για πρώτη φορά σε ηλικία 21 χρόνων με προπονητή τον Α.Ιορτανέσκου επί προεδρίας Κίκη Κωνσταντίνου .

Ο προπονητής της Ανόρθωσης , συμπληρώνει σήμερα 53 χρόνια ζωής και από πέρσι που επέστρεψε στην ομάδα μετά από μια δεκαετία επανέφερε την Ανόρθωση σε ρόλο πρωταγωνιστικό.
Ο Γεωργιανός έχει στην πλάτη του μία σπουδαία καριέρα τόσο ως προπονητής, αλλά και ως ποδοσφαιριστής παίζοντας μέχρι και στο κορυφαίο επίπεδο (Premier league ). Με την φανέλα της Ανόρθωσης όμως πανηγύρισε πολλά… Πρωταθλήματα κύπελλα , ευρωπαϊκές διακρίσεις και ήταν ο στρατηγός της πρώτης πρόκρισης κυπριακής ομάδας στου ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ…αφού προηγήθηκε το έπος της Τραπεζούντας

Ως προπονητής, δούλεψε σε Ολυμπιακό Πειραιώς, Εθνική Γεωργίας, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ  Αθηνών και Όρενμπουργκ, όμως τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην Ανόρθωση πριν αποχωρήσει μετά τα μαλύρα γεγονότ α τον Νοέμβριο του 2008, οδηγώντας την στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία κυπριακή ομάδα. Και αφού έκανε το δικό του οδοιπορικό, επέστρεψε ξανά στην ομάδα της Αμμοχώστου τον Μάιο του 2019…

Το όνομά του έχει συνδεθεί και δικαιολογημένα με την Ανόρθωση. Έχει αγαπηθεί και έχει αγαπήσει αυτή την ομάδα με την καρδιά του και την ψυχή του. Είναι ο άνθρωπος που την οδήγησε στην μεγαλύτερή της διάκριση και αυτό εύχονται στην ομάδα να επαναληφθεί το συντομότερο.

Xρόνια πολλά Τιμούρ Κετσπάγια.