18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΑΟΚ: Κρατάει το πάνω χέρι στην Τούμπα κόντρα στην ΑΕΚ

ΠΑΟΚ: Κρατάει το πάνω χέρι στην Τούμπα κόντρα στην ΑΕΚ

By on 21 Μαρτίου, 2021 0 407 Views

Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει ξεκίνημα με το δεξί στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και στο πρώτο του παιχνίδι για αυτή τη φάση υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ (21/03, 19.30).

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο χωρίς νίκη και θέλουν να επανέλθουν στα θετικά αποτελέσματα και να κάνουν πρεμιέρα με το δεξί στα πλέι οφ. Στα δύο παιχνίδια για την κανονική περίοδο αναδείχθηκαν ισόπαλες, ενώ στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έχει την παράδοση με το μέρος του κόντρα στην ΑΕΚ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Super League:

Ο ΠΑΟΚ

Έκλεισε την κανονική περίοδο χωρίς νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια, όπου πήρε ένα μόλις βαθμό, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ήταν η πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, που δεν κέρδισε σε τρία διαδοχικά παιχνίδια και πρώτη που έχασε δύο διαδοχικά εκτός έδρας. Για πρώτη φορά έκανε δύο ήττες, από Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό, μέσα σε τρεις αγωνιστικές. Είχε μια ήττα στα εννέα προηγούμενα. Έκλεισε αήττητος στην έδρα του την κανονική διάρκεια, αλλά φέρνοντας την πέμπτη ισοπαλία, αυτή τη φορά με τον Άρη. Έχει να χάσει στην έδρα του από την 1η Ιουλίου 2020, όταν τον νίκησε η ΑΕΚ. Έχει οκτώ νίκες και έξι ισοπαλίες στο διάστημα αυτό.

Η ΑΕΚ

Ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ήττα στο Βόλο, που την έφερε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ξεκινάει με καθοριστικό παιχνίδι στην Τούμπα τα πλέι οφ, αφού στην κανονική διάρκεια δεν νίκησε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ενώ πέτυχε μια νίκη επί του Άρη. Έχει δεχτεί γκολ στα πέντε από τα έξι τελευταία, ενώ έχει δεχτεί 29 γκολ, τα περισσότερα από κάθε ομάδα που είναι στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Έχασε στο Βόλο για πρώτη φορά σε ταξίδι της στο πρωτάθλημα. Μάλιστα είχε χάσει εκεί και στο Κύπελλο, αλλά δεν της κόστισε. Οι άλλες δύο εκτός έδρας ήττες της ήταν από Ατρόμητο και Ολυμπιακό. Πάντως έκανε οκτώ νίκες εκτός έδρας, μόνο ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες, εννέα.

Μεταξύ τους

-Ισόπαλα ήταν και τα δύο παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει μια φορά στην Αθήνα σε 1-1 και δύο φορές στη Θεσσαλονίκη σε 2-2.

-Κληρώθηκαν αντίπαλοι στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από τρεις τελικούς τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια!

-Και οι τρεις τελευταίοι αγώνες τους ήταν ισόπαλοι. Για πρώτη φορά στην ιστορία τους έφεραν τρεις διαδοχικές ισοπαλίες σε επίσημα ή μόνο στο πρωτάθλημα.

-Έχουν πέντε ισοπαλίες στα επτά τελευταία για το πρωτάθλημα, με την κάθε ομάδα να έχει από μια νίκη σε αυτά.

-Η ΑΕΚ είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία, μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2020 στην Τούμπα.

-Ωστόσο η ΑΕΚ έχει κερδίσει ένα από τα οκτώ τελευταία, το περσινό των πλέι οφ στην Τούμπα.

-Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει ένα από τα επτά τελευταία και δύο από τα 13 τελευταία για το πρωτάθλημα.

-Η ΑΕΚ κέρδισε πέντε διαδοχικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα το 2017 και το 2018.

-Τον περασμένο Ιανουάριο στο 2-2 της Τούμπας το ημίχρονο έληξε 1-1. Στα προηγούμενα 22 για το πρωτάθλημα δεν έμπαιναν περισσότερα από ένα γκολ, ενώ στα 23 προηγούμενα δεν σκόραραν και οι δύο ομάδες.

Νίκες ΠΑΟΚ: 37

Ισοπαλίες: 37

Νίκες ΑΕΚ: 60

Μεταξύ τους με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

-Η ΑΕΚ προηγήθηκε δύο φορές στην Τούμπα, για να την ισοφαρίσει ισάριθμες ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι τους τον περασμένο Ιανουάριο.

-Το 2-2 του Ιανουαρίου ήταν η πρώτη ισοπαλία στην Τούμπα μετά από 12 και πλέον χρόνια! Προηγούμενη ισοπαλία ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου 2008, 1-1 (14’ σουτ Μουσλίμοβιτς – 44’ σουτ Μπλάνκο).

-Ανάμεσα στις δύο ισοπαλίες παρεμβλήθηκαν 16 αγώνες, με 11 νίκες του ΠΑΟΚ και πέντε της ΑΕΚ.

-Αν φέρουν δεύτερη ισοπαλία στη σειρά στην Τούμπα, θα είναι κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά από το 1997.

-Από το Μάρτιο του 2010, όταν η ΑΕΚ νίκησε με γκολ του Μπλάνκο στην Τούμπα, μέχρι τα πλέι οφ του 2017, ο ΠΑΟΚ είχε εννέα νίκες σε εννέα παιχνίδια. Ένα γκολ του Ντιντάκ, που έκανε το 0-1, έδωσε τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα της ΑΕΚ.

-Ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια στην Τούμπα ήταν στην πρεμιέρα του 1999-00, το εκπληκτικό 4-4 (16’ Μαραγκός 36’ Ντόλμπεργκ, 65’ Γεωργιάδης, 89’ Βαλέντσια – 1’ Τσίριτς, 20’ Νικολαίδης, 23’ αυτογκόλ Ντόλμπεργκ, 46’

Δέλλας).

Νίκες ΠΑΟΚ: 30

Ισοπαλίες: 23

Νίκες ΑΕΚ: 14

Τα παιχνίδια τους στην κανονική περίοδο

18.10.2020: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1

(23’ σουτ Ανσαριφάρντ – 89’ κεφαλιά Μουργκ)

24.01.2021: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-2

(40’ σουτ Κρέσπο, 70’ σουτ Βιεϊρίνια – 18’ σουτ Σάκχοφ, 50’ σουτ Γαλανόπουλος)