18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΘΝΙΚΗ
  • Πρώτο δείγμα θετικό για την Εθνική μας.Καλή εικόνα και μπορούσε τη νίκη κόντρα στην Σλοβακία(0-0)

Πρώτο δείγμα θετικό για την Εθνική μας.Καλή εικόνα και μπορούσε τη νίκη κόντρα στην Σλοβακία(0-0)

By on 24 Μαρτίου, 2021 0 580 Views

Πρώτο δείγμα θετικό για την εθνική ομάδα με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο. H Eθνική μας έμεινε στο ισόπαλο 0-0 κόντρα στην Σλοβακία στο ΓΣΠ στο πλαίσιο της πρεμιέρας του 8ου προκριματικό ομίλου του Μουντιάλ 2022.

Ομάδα με ποδοσφαιριστές που ακολουθούσαν πιστά το πλάνο του προπονητή καθόλη την διάρκεια του αγώνα η Κύπρος μπορούσε να πάρει την νίκη όμως ο Ντουμπράβκα είχε τις απαντήσεις στις ευκαιρίες των διεθνών μας. Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Νίκος Κωστένογλου έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής και στο πρώτο του ματς ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός από τους ποδοσφαιριστές ζητώντας τους συνέχεια να κυνηγούν όλες τις μπάλες. Είναι αλήθεια ότι στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της Εθνικής μας ο Ελλαδίτης προπονητής κατάφερε να κερδίσει θετικές εντυπώσεις και με το 0-0 με μια ομάδα που κέρδισε θέση στη τελική φάση του Εuro σε συνδυασμό με την καλή εικόνα της ομάδας μας είναι ότι καλύτερο στο νέο ξεκίνημα της Εθνικής μας

Με απαιτήσεις ξεκίνησε τον αγώνα στο ΓΣΠ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ασκώντας πίεση στην άμυνα της Σλοβακίας. Οι Κύπριοι διεθνείς μπήκαν με περισσότερη διάθεση να δημιουργήσουν και απειλήθηκαν ελάχιστα στο α’ ημίχρονο.

Στο πρώτο 45λεπτο οι δύο ομάδες δημιούργησν ελάχιστες φάσεις με την εθνική Κύπρου να απειλή την εστία του Ντουμπράβκα κυρίως από σουτ εκτός περιοχής. Στην μοναδική μεγάλη ευκαιρία για τους Σλοβάκους ο Μπόζενικ μετά από κάθετη πάσα έφυγε πίσω από την άμυνα της Κύπρου ωστόσο ο Δημητρίου εξουδετέρωσε το σουτ στο 13’.

Στο β’ ημίχρονο οι διεθνείς μας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένος μέχρι το τέλος του αγώνα. Οι Σλοβάκοι ανέβηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως η αποτελεσματικότητα των μεσοαμυντικών της Κύπρου κράτησαν μακριά από την περιοχή τους φιλοξενούμενους.

Στα τελευταία λεπτά ο Ντουμπράβκα… έσωσε τους Σλοβάκους στις ευκαιρίες της Κύπρου με το φοβερό σουτ του Κ.Αρτυματά και τις δυο κεφαλιές του Πίττα, με το 0-0 να παραμένει αναλλοίωτο μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στον αγώνα τα αδέλφια Πιέρος και Κωνσταντίνος έγραψαν ιστορία αφού για πρώτη φορά βρέθηκαν μαζί στην αρχική 11αδα της Εθνικής Ανδρών

KYΠΡΟΣ (Ν.Κωστένογλου): Δημητρίου, Αντωνίου, Λαϊφης, Σωτηρίου, Ιωάννου, Αρτυματάς, Κάστανος (Κυριάκου 65′), Κούσουλος, Παπουλής (Λοΐζου 72′), Πιέρος (Ηλία 90’+1′), Πίττας

Στον πάγκο: Παναγή, Μιχαήλ, Ψάλτης, Ανδρέου, Σιέλης, Γκόγκιτς, Ρουσιάς, Αβραάμ, Τζιωνής

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Σ.Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χροσόβσκι, Μπέρο (Σχρανζ 78′), Ντούντα (Στρέλετς 84′), Ρούσνακ (Γκρεγκούς 60′), Μπόζενικ (Ντούρις 60′).

Στον πάγκο: Κούτσιακ, Γκριφ, Πάουτσεκ, Βάλιεντ, Χρομάντα, Σούσλοβ, Μακ, Μπένες.