3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Συγκινητικό αντίο στον Σωκράτη Χάσικο

Συγκινητικό αντίο στον Σωκράτη Χάσικο

By on 11 Απριλίου, 2021 0 636 Views

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο χωρίο Επισκοπειό, η κηδεία του πρώην Υπουργού Άμυνας και Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου.

Το φέρετρο του μεταφέρθηκε στην Εκκλησία με απόδοση τιμών από το Υπουργείο Άμυνας.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Συγκεκριμένα ανάμεσα σε άλλα ο Πρόεδρος συντετριμμένος ανέφερε: «Όση δύναμη και αν επιστρατεύσει ο άνθρωπος τα συναισθήματα δεν του επιτρέπουν να κρύψει τη συγκίνηση και τον πόνο που προκαλεί χαμός ενός αγαπημένου φίλου και συνεργάτη.

Δεν θέλω να πιστέψω πως σε αποχαιρετώ για τελευταία φορά.

Σωκράτη μου θέλω τούτην ώρα να εκφράζω αυτό που σου αξίζει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταξίωση από την αναγνώριση του έργου που επιτέλεσες.

Τα χαρίσματα σου αγαπημένε μου φίλε είναι που οδηγούν στην ανεκτίμητη προσφορά σου από όλα τα αξιώματα που κλήθηκε να υπηρετήσεις.

Υπήρξες σταθερός και αμετάθετα ταγμένος στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης που θα οδηγούσε στην επανένωση της πατρίδας  που θα  επέτρεπαν στην ειρηνική συμβίωση και των δύο κοινοτήτων.

Χάνω ένα πολύτιμο φίλο και συνεργάτη, όμως είναι πιο θλιβερό που η Κύπρος χάνει ένα έντιμο  πολιτικό και άνθρωπο», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης. 

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε με εμφανή συγκίνηση και στα όσα ο Σωκράτης Χάσικος του είχε πει στην τελευταία υπηρεσιακή συνάντηση στην οποία επέμεινε για τρίτη φορά στην παραίτηση του για να σταθεί στο πλευρό της οικογένειας  του και στην αγαπημένη του Έλλη.