18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Προβάδισμα η Ανόρθωση.Ο Καλτσάς το γκολ ,δοκάρι ο Κβιλιτάϊα.Το ΑΠΟΕΛ είχε ευκαιρίες στο Β΄ όταν έμεινε με 10 η Κυρία

Προβάδισμα η Ανόρθωση.Ο Καλτσάς το γκολ ,δοκάρι ο Κβιλιτάϊα.Το ΑΠΟΕΛ είχε ευκαιρίες στο Β΄ όταν έμεινε με 10 η Κυρία

By on 14 Απριλίου, 2021 0 627 Views

Η Ανόρθωση πήρε το προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου εν όψει του επαναληπτικού που θα γίνει σε μία βδομάδα στο ΓΣΠ, νικώντας το ΑΠΟΕΛ  με 1-0 χάρη στο γκολ του Καλτσά στο 19’. Η βαρωσιώτικη ομάδα που έπαιζε με 10 ποδοσφαιριστές από το 53’ της αναμέτρησης λόγω αποβολής του Νταουσβίλι με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για σκληρό φάουλ πάνω στον Ανουάρ.

Η Ανόρθωση  ήταν καλύτερη στο α’ ημίχρονο και ευτύχησε στην πρώτη της καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ με τον Καλτσά, με δυνατή κεφαλιά εντός περιοχής. Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να ισορροπήσει την αναμέτρηση, δεν είχε όμως καμία αξιόλογη τελική στο πρώτο 45λεπτο. Αντιθέτως η Ανόρθωση  ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά, με το δοκάρι του Κβιλιτάια στα τελευταία στάδια του ημιχρόνου.

Αντίθετη η εικόνα μετά την ανάπαυλα, με το ΑΠΟΕΛ  να υπερέχει κατά κράτος, με την αποβολή φυσικά του Νταουσβίλι στο 53’ να παίζει το δικό της ρόλο. Έχασαν κάποιες ευκαιρίες οι «γαλαζοκίτρινοι», με τον Μπεν Σαχάρ, τον Ζαχίντ, τον Νσούε αλλά και τον Γαβριήλ, είτε να βρίσκουν τον Λόρια σε ετοιμότητα, είτε να μη βρίσκουν στόχο. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος με την  Ανόρθωση να έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Κορρέα, Βργκοτς, Ρισβάνης, Καλτσάς, Κορέια, Νταουσβίλι, K. Αρτυματάς, Μίχα (57′ Αμπαρτζουμιάν), Οκριασβίλι (76′ Χριστοφή), Κβιλιτάια (57′ Μαργκάσα)
Στον πάγκο: Τζουρ, Π. Αρτυματάς, Μανιάς, Πηλέας,Χουσμπάουερ, Ελουντού

ΑΠΟΕΛ(Σ. Πουρσαϊτίδης): Ουζόχο, Σαμπάλα (72′ Γαβριήλ), Νσούε, Βινίσιους, Σάντος, Ανουάρ, Λουντέμο (83′ Λουντέμο), Ζαχίντ, Κλωναρίδης (76′ Ντε Βινσέντι), Ντογκαλά, Γκάρνερ (46′ Μπεν Σαχάρ)
Στον πάγκο: Σίλβα, Ντίας, Κατσαντώνης, Μερκής, Γουίλερ, Σιέλης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σάντος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Νταουσβίλι (2η κίτρινη)
Διαιτητής: Maurizio Mariani
Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου
Β’ Βοηθός: Παύλος Γεωργίου
4ος: Νικόλας Νεοκλέους
VAR: Luca Pairetto
AVAR: Τιμόθεος Χριστοφή
Παρατηρητής:Χρίστος Νικολαΐδης