3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πρώτο βήμα για τον Ολυμπιακό αλλά ο Μαέ έδωσε ελπίδες στην ΑΕΛ(4-2)

Πρώτο βήμα για τον Ολυμπιακό αλλά ο Μαέ έδωσε ελπίδες στην ΑΕΛ(4-2)

By on 14 Απριλίου, 2021 0 520 Views

Ένας καταπληκτικός Ολυμπιακός φόρεσε το καλό του κοστούμι την κατάλληλη στιγμή και διέψευσε όλα τα προγνωστικά στον πρώτο ημιτελικό με αντίπαλο την ΑΕΛ. Παρότι στα… χαρτιά ήταν το αουτσάιντερ, το βράδυ της Τετάρτης (14/04) κέρδισε με 4-2 τη Λεμεσιανή ομάδα στο Μακάρειο Στάδιο και έκανε σημαντικό βήμα για πρόκρισή του στον τελικό του κυπέλλου μετά από τριάντα χρόνια. Δύο γκολ πέτυχε ο Χάνι και από ένα οι Κοστόφ και Χαραλάμπους. Για την ομάδα της Λεμεσού, η οποία απογοήτευσε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, σκόραραν οι Αντάμοβιτς και Μαέ.  Δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Αβντιγιάι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα.

Γκολ με το… καλησπέρα για τον Ολυμπιακό. Ο Σάλι “έκλεψε” την μπάλα, έκανε την μπαλιά στον ανοικτό χώρο και στον Χάνι, ο οποίος ξεπέρασε τον Βοζίνια, που είχε βγει από την εστία του και πλάσαρε σε κενή εστία, κάνοντας το 1-0 μόλις στο 1΄.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο οι προσπάθειες των Ριέρα στο 3΄ και Αντάμοβιτς στο 18΄ δεν… απείλησαν την αντίπαλη εστία, ενώ στο 21΄ ο Μιχαήλ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπάμπιτς.

Μάλιστα, οι «μαυροπράσινοι» αφού «απάντησαν» στις ευκαιρίες με τον Χάνι στο 25΄ και τον Κυριάκου στο 29΄, κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 35΄. Ο Σαρφό εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Κοστόφ με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0 στο 35΄.

Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό και «έκρυβε» ακόμα δύο γκολ μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Αρχικά, η ΑΕΛ μείωσε στο 43΄, όταν μετά από μπαλιά από τον Γεωργίου από αριστερά ο Αντάμοβιτς με πλασέ έκανε το 2-1, με την ομάδα του Γιανέφσκι να «απαντά» με γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Χάνι εκμεταλλεύτηκε ολέθριο λάθος του Σάντος και με πλασέ νίκησε για δεύτερη φορά τον Βοζίνια, «γράφοντας» το 3-1.

Όπως ξεκίνησε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε και το δεύτερο ο Ολυμπιακός, δηλαδή με ακόμα ένα «γρήγορο» γκολ. Ωραία ενέργεια από τον Στέφανο Χαραλάμπους, ο οποίος προηγουμένως άλλαξε την μπάλα με τον Μάντζη, και με πλασέ έκανετο 4-1 για τους γηπεδούχους στο 49΄.

Ακολούθως, ο ρυθμός… έπεσε, ο Ολυμπιακός έλεγξε το παιχνίδι, βλέποντας την αντίπαλό του να έχει αιφνιδιαστεί από την απόδοση των «μαυροπρασίνων» και ν’ αδυνατεί να αντιδράσει.

Η Λεμεσιανή ομάδα έκανε μεν κάποιες φάσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρει «απειλήσει» την εστία του Μιχαήλ μέχρι και το 90΄. Σ’ εκείνο το σημείο ο Μαέ μείωσε σε 4-2, ενώ θα μπορούσε να μειώσει ακόμα περισσότερο, όμως η προσπάθεια του Αβντιγιάι… σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαήλ.

Στα εναπομείναντα λεπτά, τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με τον Ολυμπιακό να παίρνει σπουδαία νίκη με 4-2 και συνάμα προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου μετά από 30 χρόνια.Το γκολ του Μαέ στο 90΄έδωσε όμως πολλές ελπίδες στην ΑΕΛ για ανατροπή στον επαναληπτικό

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μιχαήλ, Ψάλτης, Σάλι (88΄ Κωνσταντινίδης), Γαρουφαλιάς, Σαρφό, Σ. Ανδρέου, Κοστόφ (44΄ Μάντζης), Νανίσιο, Κυριάκου, Χάνι (88΄Σαμπίνια), Χαραλάμπους.

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Σαμπίνια, Κωνσταντινίδης, Μάντζης, Ηρακλέους, Λ. Ανδρέου, Ευτυχίδης, Βενιζέλος, Ζαχαρίου (63΄ Χαραλάμπους).

ΑΕΛ: Βοζίνια, Χ. Κυριάκου, Έουλερ (39΄ Σάντος), Ψισιέ, Τεσέιρα, Ζντραφκόσκι (46΄ Μεντόγεβιτς), Ριέρα (46΄ Παπαφώτης), Αντάμοβιτς, Μπάμπιτς (60΄ Μαέ), Τόρες (46΄ Αβντιγιάι), Γεωργίου.

Στον πάγκο: Πρόσεκ, Μεντόγεβιτς, Α. Αβραάμ, Μαέ, Παπαφώτης, Δ. Αβραάμ, Αβντιγιάι, Σάντος, Ντανίλο.

Κίτρινες Κάρτες: Νανίσιο, Μάντζης, Σαρφό / Χ. Κυριάκου, Ψισιέ.

Στάδιο: Μακάρειο
Διαιτητής: Maresca Fabio
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
4ος Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
VAR: Chiffi Daniele
AVAR: Δημητρίου Βασίλης
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας