8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • H Ρεάλ «ατσαλάκωτη» στο Anfield.Με άδεια χέρια η Λίβερπουλ

H Ρεάλ «ατσαλάκωτη» στο Anfield.Με άδεια χέρια η Λίβερπουλ

By on 14 Απριλίου, 2021 0 370 Views

Η Λίβερπουλ είχε κάποιες ευκαιρίες, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης βγήκε «καθαρή» από τη μάχη του Anfield (0-0) και πέρασε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι.

Το 3-1 του πρώτου αγώνα και οι χαμένς ευκαιρίες του πρώτου μέρους στέρησαν από την Λίβερπουλ τις όποιες πιθανότητες να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα με τις 13 κατακτήσεις, έμεινε «ατσαλάκωτη» στο Anfield και απόλυτα δίκαια βάσει των 180 λεπτά πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά. Εκεί, περιμένει μία ακόμα αντίπαλος από την Αγγλία, η Τσέλσι, που μια μέρα νωρίτερα, έκανε check-in σε βάρος της Πόρτο. Μοιράιος για τους Reds ο Σαλάχ, εκπληκτικοί για την Βασίλισσα οι Νάτσο, Καζεμίρο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Μίλνερ να πατά με τα καρφιά τον Μπενζεμά και τη φάση να περνά σαν να μην έγινε τίποτα και στο 3’ η Λίβερπουλ έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Καμπάκ έκανε τη μακρινή μπαλιά, ο Μανέ έβγαλε τον Σαλάχ φάτσα με το γκολ αλλά ο Αιγύπτιος νικήθηκε από τον Κουρτουά. Στο 11’ ο Μίλνερ έκανε καταπληκτικό τεχνικό σουτ, η μπάλα πήγαινε στο παραθυράκι, όμως ο Κουρτουά με το ένα χέρι την πέταξε σε κόρνερ. Οι Reds πίεζαν συνεχώς και είχαν το ματς σταθερά στο μισό της Ρεάλ, η οποία όμως βρήκε τον τρόπο να κάνει ευκαιρία καθώς στο 20’ το σουτ του Μπενζεμά βρήκε στον Καμπάκ και κατέληξε στο δοκάρι του Κουρτουά. Το φινάλε του ημιχρόνου ήταν όλο Λίβερπουλ. Στο 38’ ο Μανέ δεν πρόλαβε τη σέντρα του Αλεξάντερ-Αρνολντ, στο 41’ ο Σαλάχ από τρομερή θέση δεν βρήκε το παραθυράκι με το γλυκό αριστερό και στο 42’ ο Βαϊνάλντουμ από καλή θέση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ψηλά.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, δύο σουτ του Φιρμίνο δεν ήταν ικανά να κάνουν τη ζημιά και στο 66’ μετά την εκπληκτική μπαλιά του Βαλβέρδε, ο Αλισον έβαλε stop σε Βινίσιους και Μπενζεμά. Η ομάδα του Κλοπ δεν μπορούσε να βρει χώρο, δεν έβαζε σώματα στην περιοχή και οι διαδοχικές σέντρες δεν είχαν αποτέλεσμα. Στο 67’ ο Ζότα είχε κεφαλιά άουτ και στο 68’ ο Σαλάχ απέτυχε ξανά να σκοράρει καθώς καθηστέρησε και το σουτ του κοντραρίστηκε. Η Λίβερπουλ επέμεινε, όμως οι καλές στιγμές σταμάτησαν στο λεπτό 69’ – 70’ όταν Φιρμίνο και Ζότα δεν μπόρεσαν να κάνουν τη ζημιά, για να παραμείνει το 0-0 μέχρι το τέλος.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Κάμπακ (60′ Ζότα), Φίλιπς, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (60′ Τιάγκο), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Μανέ (82′ Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Σαλάχ, Φιρμίνο (82′ Σακίρι)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Μιλιτάο, Νάτσο, Βαλβέρδε, Μεντί, Καζεμίρο, Κρόος (72′ Οντριοθόλα), Μόντριτς, Ασένσιο (82′ Ισκο), Βινίσιους (72′ Ροντρίγκο), Μπενζεμά.