17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στις 20 Ιουλίου θα αρχίσουν στην Ευρώπη οι ομάδες μας

Στις 20 Ιουλίου θα αρχίσουν στην Ευρώπη οι ομάδες μας

By on 28 Απριλίου, 2021 0 452 Views

Οι κυπριακές ομάδες που θα αγωνιστούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα τη νέα αγωνιστική περίοδο, δεν εξαρτώνται από την έκβαση των διοργανώσεων της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Είναι ξεκάθαρα τα δεδομένα, αναφορικά με τους προκριματικούς γύρους που θα ριχθούν στη μάχη οι «ευρωπαίοι».

Όπως είναι γνωστό, ο πρωταθλητής θα αρχίσει το οδοιπορικό του από τον β΄ προκριματικό γύρο του Champions League και οι υπόλοιπες τρεις ομάδες θα αρχίσουν από το β΄ προκριματικό γύρο του  Europa League Conference.

Oμόνοια ή Απόλλων; Μια εκ των δύο θα μας εκπροσωπήσουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με το πρώτο ραντεβού να είναι προγραμματισμένο για τις 20 ή 21 Ιουλίου. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στις 10 Μαΐου, πιθανότατα στον τελικό πρωταθλήματος, με τους ποδοσφαιριστές της νικήτριας ομάδας να έχουν ένα ικανοποιητικό διάστημα για ξεκούραση, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας (το πιο πιθανό είναι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου).

Για τις τρεις ομάδες, που θα αγωνιστούν στο Europa League Conference, ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια δεδομένα. Ο β΄ προκριματικός της διοργάνωσης θα αρχίσει στις 22 Ιουλίου και έτσι υπάρχει και για αυτές τις ομάδες αρκετός χρόνος ξεκούρασης, μιας και ο τελικός κυπέλλου που θα κρίνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο θα είναι στις 15 Μαΐου.

Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων μας, είχαν μια περίεργη χρονιά, αφού τον περασμένο Αύγουστο, ρίχτηκαν στη μάχη μετά από ένα μεγάλο απραξίας λόγω της πανδημίας και τους τελευταίους μήνες είχαν συνεχόμενους αγώνες, με τις πλείστες βδομάδες να είναι με διπλή υποχρέωση.

Ο χρόνος που θα έχουν για ξεκούραση είναι ικανοποιητικός, εκτός όμως από τους διεθνείς, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να πάρουν ανάσες. Θυμίζουμε ότι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου υπάρχουν υποχρεώσεις για όλες τις εθνικές, ενώ τις 11 του ίδιου μήνα θα αρχίσει και το Euro που και εκεί θα έχουμε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις ομάδες μας…