3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με ανατροπή πρώτη νίκη για την Κυρία στην Β΄φάση(1-2).Δύο αμυντικοί νίκησαν τον Κεραυνό που σταμάτησε τους επιθετικούς της Ανόρθωσης

Με ανατροπή πρώτη νίκη για την Κυρία στην Β΄φάση(1-2).Δύο αμυντικοί νίκησαν τον Κεραυνό που σταμάτησε τους επιθετικούς της Ανόρθωσης

By on 5 Μαΐου, 2021 0 4551 Views

Την πρώτη νίκη στην Β΄φάση  του Πρωταθλήματος Cyta πανηγύρισε η Ανόρθωση. Η «Κυρία» επικράτησε με 2-1 της ΑΕΛ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης σε ένα παιχνίδι που έγινε στο Τσίρειο.

Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο 37΄ με δυνατό σουτ του Άντονι Γεωργίου μετά από λάθος του Κορέια. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 44΄ με τον Αμπαρτζουμιάν, ο οποίος βρήκε δίχτυα με διαγώνιο πλασέ. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Παύλος Κορρέα στο 47΄ με δυνατή κεφαλιά.

Δίκαιη η νίκη της Ανόρθωσης που έχασε αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και πιο καθαρή νίκη μετά που δέχθηκε το γκολ σε ακίνδυνη φάση από λάθος αμυντικού της και στη συνέχεια αντέδρασε. Τα γκολ πέτυχαν δύο αμυντικοί αλλά ο νεαρός Κεραυνός που πήρε την θέση του Βοζίνια έδειξε πολύ καλά στοιχεία και δεν επέτρεψε στους Κβιλιτάια και Καλτσά με μεγάλε αποκρούσεις να σκοράρουν ενώ είχε και άλλες θετικές επεμβάσεις.

Με αρκετές αλλαγές παρατάχθηκε η ΑΕΛ ενώ από την Ανόρθωση απουσίαζαν Κ. Αρτυματάς και Μίχα με τον Κετσπάγια να δοκιμάζει κάποια πράγματα ενόψει του τελικού του κυπέλλου και ασφαλώς θα δουλέψει για διόρθωση κάποιων λαθών. Η νίκη πάντως ανεβάζει την ψυχολογία των παικτών και ασφαλώς ο αγώνας ήταν ένα καλό και χρήσιμο τεστ  λίγες μέρες πριν το μεγάλο ραντεβού με τον Ολυμπιακό

Με τη νίκη της, η Ανόρθωση έφτασε στους 54 βαθμούς παραμένοντας στην 4η θέση. Από την άλλη, η ΑΕΛ έμεινε στους 68 βαθμούς και τερματίζει οριστικά στην 3η θέση.


ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Κεραυνός, Κυριάκου (60΄ Σάντος), Τεϊσέιρα, Ψισιέ, Δ. Αβραάμ, Παπαφώτης, Αντάμοβιτς (79΄ Μελαναρκίτης), Γεωργίου (70΄ Κωνσταντινίδης), Α.
 Αβραάμ  (60΄ Ντανίλο), Άβντιγιαϊ (60΄ Ριέρα), Μπάμπιτς
Στον πάγκο: 
Πρόσεκ, Κέρκεζ, Τόρες, Ευσταθίου

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια): Λόρια, Βργκοτς, Ρισβάνης, Κορρέα, Αμπαρτζουμιάν (56΄ Μαργκάσα), Κορέια, Νταουσβίλι, Χουσμπάουερ, Καλτσάς (79΄ Ελουντού), Οκριασβίλι (70΄ Χριστοφή), Κβιλιτάια (79΄ Μανιάς)
Στον πάγκο: Τζουρ, Χατζημιτσής, Γκαλίτσιος, Π. Αρτυματάς, Πηλέας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σάντος (3η) Ρισβάνης
ΓΗΠΕΔΟ:
 Τσίρειο

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Βασιλείου Αδάμος
4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
AVAR: Φωτίου Κωνσταντίνος
Παρατηρητής: Γεωργίου Ανδρέας