3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τορίνο – Μίλαν 0-7: Με επτάρα 62 ετών αγκαλιάζει το σεντόνι του Champions League!

Τορίνο – Μίλαν 0-7: Με επτάρα 62 ετών αγκαλιάζει το σεντόνι του Champions League!

By on 12 Μαΐου, 2021 0 326 Views

H Μίλαν συνέτριψε εκτός έδρας με επτάρα (0-7) την Τορίνο και αγκάλιασε το σεντόνι του Champions League – πρώτη επικράτηση με επτά τέρματα διαφορά από το 1959 – καθώς με νίκη επί της Κάλιαρι κλειδώνει και μαθηματικά το εισιτήριο για τη διοργάνωση. 

Στο 19ο λεπτό ο Μπραχίμ Ντίαθ βγήκε από δεξιά, κουβάλησε την μπάλα συγκλίνοντας προς το κέντρο και έβγαλε αριστερά στον Τεό Ερναντέζ, ο οποίος με εξαιρετικό φαλτσαριστό με το αριστερό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σίριγκου και άνοιξε το σκορ με ένα πανέμορφο γκολ.  Στο 24ο ο Ρέμπιτς έβγαλε την κάθετη για τον Καστιγέχο, ο Ισπανός όμως δεν πρόλαβε να κάνει το πλασέ γιατί ο Λιάνκο τον ανέτρεψε.

Ο Κεσιέ ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος στο 26ο λεπτό, διευρύνοντας το προβάδισμα των «ροσονέρι» σε 0-2. Στο 50ο ο Κεσιέ έκανε εξαιρετική κίνηση από αριστερά και έβγαλε για τον Μπραχίμ Ντίαθ, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Στο 62′ οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν την μπάλα με τη μία επαφή, ο Ρέμπιτς έβγαλε την κάθετη για τον Ερναντέζ, ο οποίος έσκασε για το δεύτερο δικό του γκολ και τέταρτο της ομάδας του στο ματς. Τη σκυτάλη, έπειτα, πήρε ο Άντε Ρέμπιτς. Απέναντι σε μια Τορίνο που πελαγοδρομούσε, ο Κροάτης στο 67′ έκανε το 0-5 και στο 72′ το 0-6. Δεν του έφταναν τα δύο γκολ, όμως, έφτασε και στο χατ-τρικ. Στο 79′ σε άδεια άμυνα με το γόνατο έκανε το 0-7, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. 

ΤΟΡΙΝΟ: Σίριγκου, Σινγκό, Μπρεμέρ, Λιάνκο, Μπουοντζόρνο, Ροντριγκέθ (56′ Ανσάλντι), Μπαζέλι (56′ Βέρντι), Μαντραγκόρα, Λινέτι (56′ Ρινκόν), Τζάτζα, Μπονατσόλι.

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Κιέρ, Τομόρι, Ερναντέζ (69′ Ντάλοτ), Κεσιέ, Μπενασέρ (46′ Μεϊτέ), Καστιγέχο, Ντίαθ (63′ Κρούνιτς), Τσαλχάνογλου (70′ Λεάο), Ρέμπιτς (80′ Μάντζουκιτς).