9 Μαΐου, 2024
  • 9 Μαΐου, 2024

Επέστρεψε με τίτλο η Κυρία του Τιμούρ

By on 15 Μαΐου, 2021 0 517 Views

Η Ανόρθωση επιβλήθηκε με 2-1 του Ολυμπιακού στην παράταση και κατέκτησε το 11ο Κύπελλο της ιστορίας της! Σε έναν πολύ ωραίο αγώνα, με πολλές φάσεις, χρειάστηκε η παράταση για να φτάσει στη νίκη, χάρη στο γκολ του Κβιλιτάια, λίγα λεπτά πριν το τέλος.

Αν και στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε γκολ, το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, με πολύ διάθεση, δυνατές μονομαχίες και καλές ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Οι καλύτερες στιγμές, ήταν από μία για κάθε ομάδα. Η Ανόρθωση μόλις στο 7ο λεπτό, με τον Ντορ Μίχα να περνάει στην περιοχή, να βγαίνει μόνος απέναντι από τον Μιχαήλ, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδιωξε σε κόρνερ. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 21’ με τον Ψάλτη να κάνει πολύ καλή κίνηση, να βγάζει σέντρα στον Ζαχαρίου ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έπιασε σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες συνέχισαν το ίδιο ορεξάτες. Στο 59’ η Ανόρθωση άνοιξε το σκορ, μετά από έναν πολύ καλό ομαδικό συνδυασμό, με τελικό αποδέκτη τον Κωστάκη Αρτυματά, ο οποίος με σουτ, νικάει τον Μιχαήλ. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί όμως, ο Σαρφό κάνει μία επέλαση, περνάει όποιον βρει μπροστά του και ισοφαρίζει (61’)! Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ, χωρίς επιτυχία και έτσι οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Εκεί το παιχνίδι έπεσε σε ρυθμό, όμως κάθε προσπάθεια ήταν επικίνδυνη, είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά. Τελικά στο 110’ ο Κβιλιτάια θα καταφέρει σε μία φάση διαρκείας, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και τους φίλους της Ανόρθωσης στον 7ο ουρανό! Ο Ολυμπιακός έμεινε από δυνάμεις, η Ανόρθωση έχασε ευκαιρίες και για τρίτο γκολ και τελικά να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη του τελικού.

Γκολ: 59′ Κ. Αρτυματάς, 110′ Κβιλιτάια / 61′ Σαρφό

Κίτρινες: 15′ Νταουσβίλι, 17′ Κβιλιτάια, 37′ Καλτσάς, 53′ Οκριασβίλι, 96′ Κορέια, 98′ Χουσμπάουερ / 64′ Σωτηρίου.

Ανόρθωση (Τ. Κετσπάγια): Λόρια, Βργκοτς, Κορρέα, Ρισβάνης (85′ Γκαλίτσιος), Καλτσάς (91′ Χριστοφή), Κορέια (105′ Ελουντού), Κ. Αρτυματάς, Νταουσβίλι (46′ Νταουσβίλι), Μίχα (65′ Μαργκάσα), Οκριασβίλι, Κβιλιτάια.

Ολυμπιακός (Τ. Γιανέφσκι): Μιχαήλ, Ψάλτης, Κυριάκου, Σαμπίνια (90+1′ Ανδρέου), Σωτηρίου, Νάνι, Ζαχαρίου (81′ Κα), Σαντάνα (100′ Γαρουφαλιάς), Μάντζης (106′ Κοστόφ), Σαρφό (106′ Γκουστάβο), Σάλι.