5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

Κβιλιτάια ή Ελουντού ο σκόρερ;

By on 16 Μαΐου, 2021 0 814 Views

Oι παίκτες, ο πάγκος και ο κόσμος της Ανόρθωσης πανηγύρισε δυο φορές το γκολ που χάρισε το κύπελλο στην ομάδα τους. Πρώτα οι πανηγυρισμοί όταν μπήκε η μπάλα στα δίχτυα, ύστερα η αγωνία ,η αναμονή και οι προσευχές για τον έλεγχο από το  VAR και ξανά πανηγυρισμοί!

 Ποιος σκόραρε όμως; Σε μια τέλεια επίθεση των παικτών της Ανόρθωσης που άρχισε από τους Γκαλίτσιο και Χριστοφή, και συνέχισαν Χουσμπάουερ, Κβιλιτάια, Ελουντού η μπάλα κατέληξε στο βάθος των δικτύων από τον Κβιλιτάια…ήταν φάση διαρκείας με τον Χουσμπάουερ να την σώζει…και τον Ελουντού να σουτάρει αλλά τον Μιχαήλ να αποκρούσει όπως έκανε σε άλλες 6 περιπτώσεις εντυπωσιακά και τον Κβιλιτάια να την στέλνει στα δίχτυα.

Μέχρι να ελεγχθεί η φάση ράγισαν καρδιές…Καθαρό το γκολ  και η Ανόρθωση κυπελλούχος! Όμως υπάρχει μια εκκρεμότητα. Ποιος είναι ο σκόρερ? Στο φύλλο αγώνος γράφτηκε ο Κβιλιτάια και αυτός νιώθει ότι σκόραρε αλλά η κάμερα έδειξε ότι ο σκόρερ είναι ο Ελουντού αφού ο Μιχαήλ απέκρουσε μέσα από την γραμμή…Σημασία έχει ότι το γκολ μέτρησε αλλά αυτή είναι η αλήθεια της λεπτομέρειας…Ο διαιτητής πάντως στο σουτ του Ελουντού δεν έδωσε γκολ  οπότε αν ο Κβιλιτάια δεν την έστελνε στα δίχτυα θα είχαμε πάλι έλεγχο από το VAR για να διαπιστωθεί αν η μπάλα πέρασε την γραμμή…

Πάντως και οι δύο συμμετείχαν στην φάση! Μάλιστα ο Ελουντού σε δύο φάσεις μπορούσε να κάνει το 3-1 ενώ ο Κβιλιτάια έδωσε πολλές μάχες  για 120 λεπτά και θα μπορούσε να σκοράρει πιο νωρίς αλλά ο Μιχαήλ του έπιασε το άπιαστο…Μάλιστα ο Γεωργιανός φορ δέχθηκε κίτρινη σε φάουλ που έξανε στο Α΄ ημίχρονο ενώ ο Ρουμάνος διαιτητής δεν έδειξε καμιά κίτρινη για καμιά 15αριά φάουλ που του έκαναν οι αντίπαλοι κάποια εκ των οποίων κάρτα.